Cele patru atuuri ale bucătăriei italiene
Cu siguranță că È™tii care sunt atuurile gurmande ale bucătăriei italiene, care îi sunt savorile ÅŸi care îi sunt cele mai delicioase preparate. Dar cu siguranță că nu È™tii care îi sunt È™i atuurile în materie de sănătate.
Feculenții.
Printre risotto, aluatul pentru pizza, tartinele și bruschetele, dar şi nenumăratele rețete de paste, italienii consumă multe legume complexe la fiecare masă. Datorită difuzării progresive a energiei, aceste glucide complexe te vor ajuta să nu mai ronțăi toată ziua. De o mini pizza cu ceapă roșie ce zici?
Ceapa și usturoiul.
Foarte des folosite în bucătăria mediteraneană, ceapa È™i usturoiul sunt două legume condiment care participă la buna funcÈ›ionare a inimii dar È™i a arterelor. Ceapa vine mai ales cu quercentina un antioxidant care se asimilează foarte bine, dar È™i compuÈ™i care conÈ›in sulf, care la fel ca ÅŸi cei din usturoi ajută la fluidizarea sângelui. Prepară deci fără a mai sta pe gânduri o tartă cu ceapă È™i cu ricotta.
Uleiul de măsline.
Ideal în bucătărie, deoarece se poate pregăti È™i la cele mai mari temperaturi, uleiul de măsline se foloseÈ™te È™i pentru tot felul de marinate sau asezonări. Trebuie să îl alegi extra-virgin, presat la rece deoarece calitatea acizilor săi graÈ™i nesaturaÈ›i, a vitaminei E È™i a polifenolilor, care sunt niÅŸte protectori pentru sistemul cardio-vascular trebuie să se păstreze.
Ierburile proaspete.
Au o proprietate pe care nu ai cum să o neglijezi. Aceea de a facilita digestia dar È™i munca ficatului. Vedeta este rozmarinul de servit alături de carne de miel, de pasăre sau de mere la cuptor, salvia, cu peÈ™te È™i cu vită, cimbrul, cu legume la cuptor sau la grătar, supe sau carne, dar ÅŸi busuiocul alături de crudităţi, mai ales de roÅŸii. Deci poÈ›i încerca o tartă quiche cu roÈ™ii, busuioc ÅŸi măsline negre sau un carpaccio cu busuioc.