Â
Alimentele care reduc pofta de dulce
 Știai ca una din cauzele cele mai frecvente ale supraponderabilității este consumul compulsiv de produse dulci? Acest lucru ne duce în mod inevitabil și la consumul de alimente care nu sunt deloc sănătoase, bogate în zahăr, făină și grăsimi de proastă calitate.
 Aceste alimente care în marea majoritatea nu vin deloc cu nutrienți pentru organism se transformă foarte repede în rezerve și se acumulează în zonele în care nu trebuie. În acest articol îți vom prezenta alimentele care au proprietatea principală de a minimaliza dorința impulsivă de a mânca dulciuri sau tot felul de prăjituri care poate fi asociată cu dezechilibre în ceea ce privește nivelul de glucoză din sânge.
Â
Produsele dulci sănătoase
 Secretul alimentelor pe care ți le vom prezenta în acest articol este următorul: sunt toate dulci în mod natural. Unele datorită conținutului lor de zaharuri sănătoase și altele datorită altor tipuri de nutrienți dulci. Dar în final, toate au capacitatea de a satisface nevoia de dulce.
Â
    Scorțișoara
 Scorțișoara este o mirodenie mai mult decât surprinzătoare. Se poate folosi pentru a trata în mod natural diabetul de tip 2, poate reduce nivelul de sânge din sânge și reduce în același timp evacuarea stomacului. Aceste lucruri duc la reducerea poftei de zahăr ce poate să apară după masă.
Â
Cum se poate consuma scorțișoara?
 Scorțișoara se poate folosi într-o mulțime de feluri în viața de zi cu zi- în toate tipurile de desert, precum prăjituri, înghețate sau tarte, în infuzii care pot fi băute după masă sau poate fi amestecată cu mierea și consumată pe stomacul gol.
Â
    Dovleacul
 Dovleacul este o legumă bogată în hidrați de carbon dar nivelul său ridicat de fibre face ca acestea să fie absorbite încet-încet. Acest lucru duce și la un nivel echilibrat și constant de zahăr în sânge.
 Este important să subliniem faptul că persoanele care consumă foarte multe dulciuri, chiar abuzează de ele pot suferi din cauza paraziților intestinali, fără să își dea seama de asta. Acești paraziți sunt cei care contribuie și mai mult la dorința compulsivă de a consuma dulciuri.
 Din aceste motive se recomandă să se consume semințe de dovleac, cel mai vechi și mai eficient remediu pentru a le combate și a le elimina.
Â
Cum se poate consuma dovleacul?
 Dovleacul se poate consuma și crud, răzuit în salate. Sub formă de supă cremă este delicios. Dar datorită capacității sale puternice de îndulcire, dovleacul se poate tăia în lamele fine ca fi un carpaccio și preparat la cuptor alături de scorțișoară. Un desert mai mult decât delicios.
Â
    Morcovul
 Morcovul conține și el hidrați de carbon foarte complecși care au nevoia de a fi digerați pentru a se transforma în zahăr. La fel ca și în cazul dovleacului aceștia se pot absorbi treptat și te ajută să scapi de pofta de dulce.
Â
Cum se poate consuma morcovul?
 Morcovul ar trebui să se consume de preferință crud. Cea mai eficientă formă însă este sucul de morcovi amestecat cu măr. Îl poți și răzui și adăuga în tot felul de salate, supe sau sandwichuri.
Â
   Cartoful dulce
 Există mai multe tipuri de cartofi dulci, toate având un gust lejer dulce. Cartoful dulce este bogat în zahăr natural dar nivelul de zahăr este compensat de nivelul ridicat de fibre.
 Concret, fibrele conținute de zahărul dulce sunt pectinele care pot încetini absorbția de zahăr.
Â
Cum se poate consuma cartoful dulce?
 Cartoful dulce vine cu o senzație de sațietate puternică dar cel mai bine ar fi să îl consumi dimineața la micul dejun. Îl poți pregăti la cuptor sau pe vapori sau în același fel ca și cartoful clasic.
Â
    Stevia
 Stevia este o plantă originară din Paraguay, un edulcorant natural cu o mulțime de beneficii, printre care și capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, în același fel ca și scorțișoara. În plus, conține și un nivel zero de calorii deci este perfectă pentru a lupta contra poftei de dulce. Are o putere incredibilă de a îndulci preparatele deci nu vei mai simți nevoia de a consuma altceva. Roșcova este un alt îndulcitor natural care are o putere superioară de îndulcire.
Â
Cum se poate consuma stevia?
 Stevia te poate ajuta să îți îndulcești infuziile,limonada sau alte tipuri de băuturi într-un mod natural.
 Fructele proaspete sau cele uscate te pot ajuta și ele să consumi mai puține dulciuri. Acestea nu conțin calorii goale ci vitamine, minerale, dar și antioxidanți. Consumă deci smochine, curmale, caise.
 Mirodeniile pot pune cel mai bine în valoare savoarea alimentelor și nu vei mai vrea să cauți satisfacție în produsele dulci. Pe lângă celebra scorțișoară mai trebuie să consumi cuișoare sau vanilie folosite în muffins, budinci, prăjituri, tarte sau salate de fructe.
 Nu uita ca dacă vei consuma zahăr în exces te vei confrunta cu o mulțime de probleme de sănătate pe lângă cele legate de carii și kilograme în plus. Dependența nu este deci bună iar alimentele acestea te vor ajuta să scapi de ea.