Vindecare emoțională

Caracteristicile dependenței emoționale

Care sunt caracteristicile persoanelor dependente emoțional?

Caracteristicile dependenței emoționale

 Persoanele dependente din punct de vedere emoțional sunt cele care consideră relația de cuplu ca fiind prioritatea numărul 1 a vieții lor. Există persoane care chiar nu știu să fie singure și își bazează fericirea pe compania altor persoane care să le confirme valoarea personală pentru a se simți astfel mai bine cu ele însele.

 Psihologii afirmă că suntem ființe sociale și de aceea este normal să ne placă să ne petrecem timpul liber cu prietenii și cu apropiații.

Gastrita emoțională sau nervoasă

 

Gastrita emoțională sau nervoasă

Gastrita emoțională sau nervoasă Gastrita emoțională sau nervoasă este un tip de gastrită cauzată de stres și de anxietate, care afectează stomacul și inflamează mucoasa gastrică.

 Gastrita nervoasă este de fapt o tulburare emoțională destul de des întâlnită și care afectează stomacul și poate produce unele simptome care pot fi confundate uneori cu cele ale intestinului iritabil sau ale colonului iritabil. Acest tip de gastrită este considerată o boală care se generează în aparatul digestiv, în principal la nivelul stomacului, care suferă o inflamație a mucoasei gastrice. Însă nu din cauze comune cum este cazul bacteriei Helicobactir pylori, ci din cauze relaționate direct cu simptome asociate cu emoțiile.

Anxietatea: cauze și recomandări utile

 

Ce este mai exact anxietatea?

Anxietatea: cauze și recomandări utile Care sunt cauzele care determină apariția anxietății? Știați că este posibil ca această afecțiune să fie redusă și tratată în mod total natural? Putem afirma fără nicio îndoială că anxietatea este un sistem de alertă al organismului nostru în anumite situații de viață, pe care tindem să le considerăm ca fiind amenințătoare.

 Mai exact, pot apărea unele situații care tind să ne afecteze în mod negativ și pe care le percepem ca fiind un pericol sau un risc. Este vorba despre un mecanism de apărare pe care propriul nostru corp “îl crează” cu scopul de a reacționa în cazul oricărei amenințări, risc sau pericol.

Maturitatea și conștiența emoțională

 

Arta de a trăi și de a-ți crea propria realitate

Maturitatea și conștiența emoțională A ne simți liberi, împliniți și realizați cu tot ceea ce facem este o dorință comună pentru multe ființe umane și de vârste diferite. Încă din copilărie avem instinctul de a căuta fericirea, bunăstarea, senzația de libertate și de plenitudine. Atunci când nu găsim aceste elemente în viețile noastre ne simțim frustrați, anxioși și îngrădiți, iar atunci viața pare să-și piardă sensul.

 Maturitatea emoțională constă în a învăța să ne trăim viața cu o înțelegere profundă a emoțiilor noastre. Atunci când nu înțelegem sau nu știm ce anume să facem cu ceea ce simțim, putem să ne simțim confuzi, neștiind exact cum să reacționăm și cum să ne direcționăm reacțiile.

Forța gândirii: cheia vindecării

 

Forța gândirii – un instrument esențial în orice terapie

Forța gândirii: cheia vindecării Există o conexiune imediată și foarte puternică între minte și corp. Un factor extrem de important în procesul de restabilire a echilibrului organismului și a vindecării este atitudinea interioară și modul în care pacientul răspunde mental la problema cu care se confruntă.

 Boala, în opinia specialiștilor din domeniul psihosomaticii, nu este altceva decât energie stagnantă, care de cele mai multe ori începe să se blocheze din cauza tiparelor de gândire repetitivă sau a emoțiilor de joasă frecvență cum sunt emoțiile negative (frică, mânie, tristețe, neîncredere, îndoială, etc.). Într-o perioadă suficient de lungă de timp în care s-au repetat aceste tipare negative, energia blocată se transformă într-un blocaj fizic sau într-o boală.