Ce culori sa alegi pentru bucataria ta

 

Ce culori să aleg pentru bucătăria mea?

ce culori sa alegi pentru bucataria ta

 Îți renovezi bucătăria şi nu știi pentru ce culori să optezi? Cel mai bine ar fi să încerci să te joci cu nuanțele şi să faci o combinație de nuanțe reci şi calde. O nuanță de culoare pentru fiecare perete al spațiului tău, poate…. Viitoarea ta bucătărie poate şi să primească şi nişte lacuri magnifice, strălucitoare sau chiar patinate pentru mobile.

 Culorile în general sunt cele care definesc stilul pe care vrei să îl dai bucătăriei tale. Putem vorbi în acest caz despre culori calde şi culori reci. Culorile reci sunt cele care liniştesc, sunt elegante, senine şi sunt cele care măresc spațiul.

 

Ghidul culorilor pentru bucătărie.

 Albastrul. Albastrul înseamnă calmul, marea, cerul şi blândețea. Există în numeroase nuanțe de la cele pastelate până la cele mai închise. Albastrul te ajută şi să mărești un spațiu.

Citește mai mult:Ce culori sa alegi pentru bucataria ta

Ce vase de gatit să alegem?

 

Ce vase de gătit să alegem?

ce vase de gatit sa alegem

 Atâtea modele de tigăi, cratițe și oale pun de cele mai multe ori gospodinele în mari încurcături. Cum putem alege vasul potrivit din atâtea modele de pe piață? Care sunt cele mai rezistente oale? Dar cele mai bune pentru copt sau cele mai eficiente? Ieftin înseamnă mereu și de proastă calitate? Acestea sunt numai câteva întrebări la care gospodinele caută de cele mai multe ori răspuns pe rafturile magazinelor.

 

Cele mai rezistente vase de gatit

 Cele mai rezistente vase sunt cele din inox. Acestea au proprietatea de a-și păstra aspectul nou mai mult timp. De asemenea, dacă alegeți oalele din inox, veți observa că acestea se curăță extrem de ușor și că mâncarea nu se lipește în timpul gătitului, indiferent ce aț găti, cu mici excepții. Cele mai bune oale de inox și cele mai rezistente sunt cele de tip sendviș, cu fundul din mai multe straturi.

Citește mai mult:Ce vase de gatit să alegem?

Retete naturale de curatenie in casa

 

Idei pentru rețete naturale de curățenie în casă

retete naturale de curatatenie in casa

 Te-ai săturat de produsele menajere cu care nu faci altceva decât să îți distrugi mâinile și care sunt pe deasupra pline de chimicale? Mizează în acest caz pe niște produse 100% naturale pe care le poți prepara la tine acasă.

 Oțet alb, lămâie, sare, bicarbonat de sodiu, săpun de Marsilia… iată o mulțime de produse ecologice care nu sunt scumpe și care au o eficiență dovedită. Iată câteva idei de rețete de produse de curățenie care s-ar putea să te surprindă.

 

Pentru curățarea geamurilor

 Amestecă 8 dl de oțet alb, 2 dl de apă, 10 picături de ulei esențial de tea tree într-un recipient cu vaporizator. Agită energic pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă. Agită de asemenea sticla înainte de fiecare utilizare.

 

Produs pentru curățarea frigiderului

 Într-un bol cu apă călduță varsă două linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă totul cu o o lingură până la dizolvare. Adaugă apoi sucul de la o jumătate de lămâie și 5 picături de ulei esențial de lămâie.

Citește mai mult:Retete naturale de curatenie in casa

Trucuri in amenjarea bucatariei

 

Trucuri utile în amenajarea bucătăriei

trucuri in amenjarea bucatariei

 Atunci când construim viitoarea noastră casă sau când renovăm un apartament, trebuie să ne gândim foarte bine și să vizualizăm efectiv cu ochii minții ceea ce avem de făcut și cum ne dorim să arate fiecare cameră și fiecare colțișor al casei în care vom locui. Bucătăria este o cameră extrem de importantă a casei, deoarece aici ne vom petrece o bună parte din timp. În bucătărie vom găti cina, prânzul sau micul-dejun pentru cei dragi, în bucătărie vom lua masa cu toții, tot în bucătărie ne putem relaxa dimineața la o ceașcă de cafea citind ziarul sau urmărind știrile pe tabletă ori la tv... Cu alte cuvinte, bucătăria este una din camerele ce necesită o mare atenție în ceea ce privește decorarea. Și dacă suntem pasionați de gastronomie și ne place să încercăm tot felul de noi rețete sau pur și simplu vrem să gătim cât mai sănătos pentru familia noastră, atunci bucătăria trebuie aranjată după gustul nostru pentru că vom petrece o perioadă bună de timp în ea.

Citește mai mult:Trucuri in amenjarea bucatariei

Curățenia în bucătărie

 

Curățenia în bucătărie

curatenia in bucatarie

 Bucătăria este una din camerele ce necesită o mai mare atenție din partea noastră în ceea ce privește curățenia. Acesta este locul în care facem mâncare, în care depozităm alimentele și obiectele necesare pentru pregătirea și servirea mesei, așadar o curățenie desăvârșită este imperios necesară în bucătărie.

 

Trucuri ieftine de ajutor în curățarea bucătăriei

 Nu este neapărat necesar să cumpărați o mulțime de produse din cele mai scumpe pentru a face curățenie exemplară în bucătărie, este de ajuns să aveți la îndemână câteva trucuri pentru a menține curățenia și pentru a dezinfecta toate suprafețele. Așadar, poate nu știați, dar blatul de bucătărie se poate curăța cu apă oxigenată și amoniac, în combinația uimitoare ce va șterge toate urmele de grăsime. Mai mult decât atât, faianța se poate curăța foarte ușor cu bicarbonat de sodiu (o cană la patru litri de apă).

Citește mai mult:Curățenia în bucătărie