Cele mai frumoase sculpturi

 

Cele mai frumoase sculpturi ale tuturor timpurilor

cele mai frumoase sculpturi

 Sculptura este o minunată ramură a artei care dăinuiește în timp și care poate fi apreciată de cunoscători la adevărata sa valoare. Sculpturile au fost și vor rămâne de-a lungul timpului dovezi vii ale tuturor valorilor unei epoci și cu greu ne putem imagina de câtă migală, talent, răbdare și dedicație este nevoie în realizarea unei sculpturi. Sculptorii contemporani sunt din ce în ce mai numeroși și mai talentați și cu siguranță lucrările lor ne vor reprezenta cel mai bine valorile de-a lungul anilor. Să vedem așadar care sunt cele mai importante și cele mai frumoase sculpturi ale tuturor timpurilor care au reușit să se remarce prin frumusețea lor, prin detaliile lor și să intre în istorie.

Citește mai mult:Cele mai frumoase sculpturi

Sculpturile lui Constantin Brancusi

 

Sculpturile lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu

sculpturile lui constantin brancusi

 Constantin Brâncuși este cel mai important sculptor ce ne-a reprezentat țara în cea mai frumoasă manieră peste hotare. Pe data de 19 februarie 1876, la Hobița, Gorj, s-a născut o capodoperă a geniului uman, care a realizat unele din cele mai frumoase sculpturi ale tuturor timpurilor iar orașul Târgu Jiu este un adevărat muzeu viu al creațiilor acestuia. Coloana Infinită, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii, împreună cu Aleea Scaunelor fac din orașul Târgu Jiu un adevărat muzeu al picturii. Aceste lucrări au fost un omagiu al victimelor Primului Război Mondial, și, așa cum afirma însuși Constantin Brâncuși, „Sunt imbecili cei care spun despre lucrările mele că ar fi abstracte; ceea ce ei numesc abstract este cel mai pur realism, deoarece realitatea nu este reprezentată de forma exterioară, ci de ideea din spatele ei, de esența lucrurilor„.

Citește mai mult:Sculpturile lui Constantin Brancusi

Sculpturile de la Măgura, Buzau

 

Sculpturile de la Măgura, Buzau

 

sculpturile de la magura buzau 1

 Tabăra de sculptură de la Măgura se află aproape de mănăstirea Ciolanu, în județul Buzău. Aici, iubitorii de artă pot admira zeci de modele de sculpturi din cele mai vechi, ce se întind pe pajiști cât vezi cu ochii. Acestea sunt pe cât de impunătoare, pe atât de splendide și se merită un tur complet al sculpturilor.

Muzeul de sculptură în aer liber

 Pasionații de artă și de sculptură se vor regăsi aici într-un adevărat paradis al lor. Vor putea admira cele mai frumoase și impunătoare sculpturi într-un cadru idilic. Aici, la Măgura, este un muzeu în aer liber, printre puținele din Europa, ce se întinde pe o suprafață foarte mare. În plus, lângă sculpturi se află mănăstirea Ciolanu, de o frumusețe rară, ce merită vizitată. Tabăra de sculptură se întinde pe o suprafață de 21 de hectare și cuprinde sculpturi în piatră realizate în perioada 1970-1986 de către absolvenţi ai Academiei de Arhitectură din Bucuresti la initiaţiva sculptorului Gheorghe Coman. Muzeul Județean de Istorie a început și restaurarea sculpturilor, mai ales cele care au o semnificație aparte, însă datorită trecerii timpului, nu mai putem distinge ceea ce autorul a vrut să reprezinte, doar numele sculpturii are darul de a ne lumina.

Citește mai mult:Sculpturile de la Măgura, Buzau