Menopauza

 

Menopauza 

menopauza Menopauza este o perioadă care inevitabil apare în viaÈ›a fiecărei femei. De cele mai multe ori, femeile nici nu vor să audă acest termen, iar altele se tem de această perioadă. Mai devreme sau mai târziu, însă, toate femeile se confruntă cu menopauza, iar bărbaÈ›ii cu andropauza, care este echivalentul menopauzei la persoanele de sex feminin È™i apar manifestări psihologice È™i organice la bărbaÈ›ii ce au trecut de vârsta de 45 de ani. Atât menopauza cât È™i andropauza sunt fenomene fiziologice normale ce apar pe parcursul vieÈ›ii, la persoanele trecute de prima tinereÈ›e.

 

Premenopauza

 Premenopauza mai este denumită È™i perimenopauză. Perimenopauza reprezintă o perioadă de tranziÈ›ie din viaÈ›a unei femei. Perimenopauza începe cu câÈ›iva ani înainte de instalarea menopauzei È™i poate dura È™i 10 ani.

Citește mai mult:Menopauza

Viaţa sexuală şi Psoriazisul

 

Viaţa sexuală şi Psoriazisul

viata sexuala si psoriazisul Psoriazisul este o inflamaÅ£ie cronică a pielii care se manifestă prin pete roÅŸii care se descuamează provocând iritaÅ£ii ÅŸi senzaÅ£ii puternice de mâncărime. Această patologie afectează atât bărbaÅ£ii cât ÅŸi femeile între cincisprezece ÅŸi patruzeci de ani ÅŸi poate apărea pe piele, pe mucoase, genunchi, cot, unghii, pielea capului, articulaÅ£ii ÅŸi organele genitale.Simptomele psoriazisului sunt de obicei foarte deranjante ÅŸi neplăcute, mai ales datorită durerii ÅŸi mâncărimii în cazul plăgilor extinse care împiedică persoana în cauză să se odihnească ÅŸi să se relaxeze, iar în unele cazuri îi afectează viaÅ£a sexuală, mai ales dacă este localizat la nivelul organelor sexuale.

 

Psoriazisul afectează viaţa sexuală?

Cu toate că sunt multe persoane care au psoriazis ÅŸi care afirmă că această patologie nu le afectează viaÅ£a sexuală, totuÅŸi, în anumite cazuri simptomele neplăcute ale psoriazisului pot influenÅ£a în mod negativ sexualitatea. Iată câÅ£iva factori care pot influenÅ£a ÅŸi afecta viaÅ£a sexuală a persoanelor care prezintă psoriazis:

 - Usturimea, durerea sau leziunile cutanate extinse pot împiedica persoana afectată să se bucure de intimitatea în cuplu ÅŸi pot sa-i distragă atenÅ£ia de la momentele plăcute.

 - Marea majoritate a persoanelor care prezintă această afecÅ£iune nu se simt suficient de atrăgătoare pentru partener, ceea ce determină o anumită anxietate ÅŸi chiar ruÅŸine în cazul unei apropieri intime.

Citește mai mult:Viaţa sexuală şi Psoriazisul

Andropauza

 

Andropauza

andropauza MulÈ›i bărbaÈ›i se îndoiesc de existenÈ›a andropauzei. AÈ™a cum corpul femeii suferă modificări după o anumită vârstă, nici organismul bărbatului nu rămâne indiferent la trecerea anilor. Andropauza semnifică manifestări psihologice È™i organice ce apar la bărbaÈ›ii trecuÈ›i de vârsta de 45 de ani, deoarece producÈ›ia de testosteron se diminuează treptat. Testosteronul este hormonul masculin È™i joacă un rol foarte important în ceea ce priveÈ™te dorinÈ›a sexuală, influenÈ›ând comportamentul emoÈ›ional. AÈ™adar, s-a demonstrat faptul că, după vârsta de 30 de ani, testosteronul scade cu 10% în fiecare decadă, È™i anume la fiecare 10 ani. AÈ™adar, cele mai importante simptome ale andropauzei sunt oboseala, iritabilitatea, scăderea libidoului, anemia, modificarea masei musculare, diminuarea densității osoase, transpiraÈ›ia nocturnă, astenie, dureri articulare, disfuncÈ›ia erectilă, etc. Andropauza nu este un fenomen nou, ci este un fenomen fiziologic natural foarte vechi, doar termenul este nou, asociat cu cel al menopauzei la femei. Pentru a preveni È™i anume a întârzia apariÈ›ia andropauzei cât mai mulÈ›i ani se recomandă un stil de viață sănătos, cu cât mai puÈ›in stres, cu un regim alimentar echilibrat, fără excese de alcool, cafea È™i tutun, cu exerciÈ›ii fizice regulate, odihnă suficientă.

Citește mai mult:Andropauza

Secreția vaginală

 

Secreția vaginală

secretia vaginala 1 SecreÈ›ia vaginală reprezintă un lucru cât se poate de normal, natural È™i firesc ce apare la orice femeie, indiferent de vârstă. Această secreÈ›ie vaginală reprezintă unul din componentele fiziologice ale aparatului genital feminin È™i de cele mai multe ori nu reprezintă motiv de îngrijorare. Însă foarte multe femei îÈ™i fac probleme în legătură cu secreÈ›ia lor vaginală, iar majoritatea se îngrijorează chiar È™i când secreÈ›ia vaginală nu prezintă simptome îngrijorătoare. HaideÈ›i să descoperim cât de normală este secreÈ›ia vaginală, cum ajută aceasta organismul È™i aparatul genital feminin È™i când trebuie să ne îngrijorăm cu privire la secreÈ›ia vaginală.

 

Ce este secreția vaginală și cum se manifestă?

 SecreÈ›ia vaginală reprezintă o substanță care este secretată în mod natural de către organismul fiecărei femei È™i care poate apărea sub diverse forme. SecreÈ›ia vaginală poate diferi ca È™i consistență sau culoare. SecreÈ›ia vaginală este mult mai abundentă la ovulaÈ›ie, în timp ce aceasta îÈ™i poate schimba forma, culoarea È™i consistenÈ›a È™i datorită unor elemente cu care ne întâlnim zilnic, spre exemplu medicamentele, stresul, alimentaÈ›ia, alăptarea, sarcina, etc.

Citește mai mult:Secreția vaginală

Fiziologia aparatului genital masculin

 

Fiziologia aparatului genital masculin

fiziologia aparatului genital masculin La bărbați, organele de reproducere sunt în principal externe. Acestea au un rol foarte important în sexualitate și în reproducere și de asemenea în perpetuarea speciei. De asemenea, trebuie să menționăm de la bun început faptul că aparatul genital masculin este foarte complex, și nu cuprinde numai organele sexuale externe. Cunoașterea amănunțită a aparatului sexual masculin este deosebit de importantă pentru o viață sexuală corectă și pentru evitarea patologiilor dar și recunoașterea acestora, și cunoașterea fiziologiei aparatului genital masculin ar trebui să facă parte din educația sexuală a fiecărei persoane în parte, indiferent că este vorba de bărbați sau femei.

 

Din ce este alcătuit aparatul genital masculin?

 Aparatul genital masculin cuprinde mai multe organe și glande, atât externe, cât și interne. Așadar, din punct de vedere extern, organele care alcătuiesc aparatul genital masculin sunt penisul, testiculele și scrotul, iar organele genitale interne sunt epididim, căi spermatice, funicul spermatic, uretră, și glandele anexe (vezicule seminale, prostată, glande bulbo-uretrale).

Penisul

 Să începem discuția noastră cu penisul. Penisul este poate cel mai cunoscut organ genital la bărbați. Este ca un simbol al bărbăției, și unul din organele cele mai importante în reproducere și în copulație. Penisul prezintă o porțiune perineală, rădăcina penisului și o porțiune liberă, corpul penisului care se termină cu o parte mai voluminoasă, numită gland. Penisul are o formă cilindrică ce are o față superioară, torsum penis și una inferioară, uretrală. Penisul este așadar format din aparat erectil și învelișuri.

Citește mai mult:Fiziologia aparatului genital masculin