Menopauza

 

Menopauza 

menopauza Menopauza este o perioadă care inevitabil apare în viața fiecărei femei. De cele mai multe ori, femeile nici nu vor să audă acest termen, iar altele se tem de această perioadă. Mai devreme sau mai târziu, însă, toate femeile se confruntă cu menopauza, iar bărbații cu andropauza, care este echivalentul menopauzei la persoanele de sex feminin și apar manifestări psihologice și organice la bărbații ce au trecut de vârsta de 45 de ani. Atât menopauza cât și andropauza sunt fenomene fiziologice normale ce apar pe parcursul vieții, la persoanele trecute de prima tinerețe.

 

Premenopauza

 Premenopauza mai este denumită și perimenopauză. Perimenopauza reprezintă o perioadă de tranziție din viața unei femei. Perimenopauza începe cu câțiva ani înainte de instalarea menopauzei și poate dura și 10 ani.

Citește mai mult:Menopauza

Viaţa sexuală şi Psoriazisul

 

Viaţa sexuală şi Psoriazisul

viata sexuala si psoriazisul Psoriazisul este o inflamaţie cronică a pielii care se manifestă prin pete roşii care se descuamează provocând iritaţii şi senzaţii puternice de mâncărime. Această patologie afectează atât bărbaţii cât şi femeile între cincisprezece şi patruzeci de ani şi poate apărea pe piele, pe mucoase, genunchi, cot, unghii, pielea capului, articulaţii şi organele genitale.Simptomele psoriazisului sunt de obicei foarte deranjante şi neplăcute, mai ales datorită durerii şi mâncărimii în cazul plăgilor extinse care împiedică persoana în cauză să se odihnească şi să se relaxeze, iar în unele cazuri îi afectează viaţa sexuală, mai ales dacă este localizat la nivelul organelor sexuale.

 

Psoriazisul afectează viaţa sexuală?

Cu toate că sunt multe persoane care au psoriazis şi care afirmă că această patologie nu le afectează viaţa sexuală, totuşi, în anumite cazuri simptomele neplăcute ale psoriazisului pot influenţa în mod negativ sexualitatea. Iată câţiva factori care pot influenţa şi afecta viaţa sexuală a persoanelor care prezintă psoriazis:

 - Usturimea, durerea sau leziunile cutanate extinse pot împiedica persoana afectată să se bucure de intimitatea în cuplu şi pot sa-i distragă atenţia de la momentele plăcute.

 - Marea majoritate a persoanelor care prezintă această afecţiune nu se simt suficient de atrăgătoare pentru partener, ceea ce determină o anumită anxietate şi chiar ruşine în cazul unei apropieri intime.

Citește mai mult:Viaţa sexuală şi Psoriazisul

Andropauza

 

Andropauza

andropauza Mulți bărbați se îndoiesc de existența andropauzei. Așa cum corpul femeii suferă modificări după o anumită vârstă, nici organismul bărbatului nu rămâne indiferent la trecerea anilor. Andropauza semnifică manifestări psihologice și organice ce apar la bărbații trecuți de vârsta de 45 de ani, deoarece producția de testosteron se diminuează treptat. Testosteronul este hormonul masculin și joacă un rol foarte important în ceea ce privește dorința sexuală, influențând comportamentul emoțional. Așadar, s-a demonstrat faptul că, după vârsta de 30 de ani, testosteronul scade cu 10% în fiecare decadă, și anume la fiecare 10 ani. Așadar, cele mai importante simptome ale andropauzei sunt oboseala, iritabilitatea, scăderea libidoului, anemia, modificarea masei musculare, diminuarea densității osoase, transpirația nocturnă, astenie, dureri articulare, disfuncția erectilă, etc. Andropauza nu este un fenomen nou, ci este un fenomen fiziologic natural foarte vechi, doar termenul este nou, asociat cu cel al menopauzei la femei. Pentru a preveni și anume a întârzia apariția andropauzei cât mai mulți ani se recomandă un stil de viață sănătos, cu cât mai puțin stres, cu un regim alimentar echilibrat, fără excese de alcool, cafea și tutun, cu exerciții fizice regulate, odihnă suficientă.

Citește mai mult:Andropauza

Secreția vaginală

 

Secreția vaginală

secretia vaginala 1 Secreția vaginală reprezintă un lucru cât se poate de normal, natural și firesc ce apare la orice femeie, indiferent de vârstă. Această secreție vaginală reprezintă unul din componentele fiziologice ale aparatului genital feminin și de cele mai multe ori nu reprezintă motiv de îngrijorare. Însă foarte multe femei își fac probleme în legătură cu secreția lor vaginală, iar majoritatea se îngrijorează chiar și când secreția vaginală nu prezintă simptome îngrijorătoare. Haideți să descoperim cât de normală este secreția vaginală, cum ajută aceasta organismul și aparatul genital feminin și când trebuie să ne îngrijorăm cu privire la secreția vaginală.

 

Ce este secreția vaginală și cum se manifestă?

 Secreția vaginală reprezintă o substanță care este secretată în mod natural de către organismul fiecărei femei și care poate apărea sub diverse forme. Secreția vaginală poate diferi ca și consistență sau culoare. Secreția vaginală este mult mai abundentă la ovulație, în timp ce aceasta își poate schimba forma, culoarea și consistența și datorită unor elemente cu care ne întâlnim zilnic, spre exemplu medicamentele, stresul, alimentația, alăptarea, sarcina, etc.

Citește mai mult:Secreția vaginală

Fiziologia aparatului genital masculin

 

Fiziologia aparatului genital masculin

fiziologia aparatului genital masculin La bărbați, organele de reproducere sunt în principal externe. Acestea au un rol foarte important în sexualitate și în reproducere și de asemenea în perpetuarea speciei. De asemenea, trebuie să menționăm de la bun început faptul că aparatul genital masculin este foarte complex, și nu cuprinde numai organele sexuale externe. Cunoașterea amănunțită a aparatului sexual masculin este deosebit de importantă pentru o viață sexuală corectă și pentru evitarea patologiilor dar și recunoașterea acestora, și cunoașterea fiziologiei aparatului genital masculin ar trebui să facă parte din educația sexuală a fiecărei persoane în parte, indiferent că este vorba de bărbați sau femei.

 

Din ce este alcătuit aparatul genital masculin?

 Aparatul genital masculin cuprinde mai multe organe și glande, atât externe, cât și interne. Așadar, din punct de vedere extern, organele care alcătuiesc aparatul genital masculin sunt penisul, testiculele și scrotul, iar organele genitale interne sunt epididim, căi spermatice, funicul spermatic, uretră, și glandele anexe (vezicule seminale, prostată, glande bulbo-uretrale).

Penisul

 Să începem discuția noastră cu penisul. Penisul este poate cel mai cunoscut organ genital la bărbați. Este ca un simbol al bărbăției, și unul din organele cele mai importante în reproducere și în copulație. Penisul prezintă o porțiune perineală, rădăcina penisului și o porțiune liberă, corpul penisului care se termină cu o parte mai voluminoasă, numită gland. Penisul are o formă cilindrică ce are o față superioară, torsum penis și una inferioară, uretrală. Penisul este așadar format din aparat erectil și învelișuri.

Citește mai mult:Fiziologia aparatului genital masculin