11 recomandări pentru a învinge oboseala

De ce apare oboseala?

11 recomandări pentru a învinge oboseala Ritmul și programul vieții moderne, abia ne oferă timp să ne oprim pentru a lua o pauză sau pentru a mânca în liniște și astfel apare oboseala la un moment dat al zilei. Dacă observați că într-un anumit moment al zilei vă simțiți epuizați din punct de vedre fizic și mental, poate ar trebui să fiți atenți la această stare de oboseală.

 Uneori, explicația pot fi anumite boli cum ar fi insomnia sau anemia, dar dacă ați exclus aceste cauze, apariția oboselii se poate datora anumitor obiceiuri și dietei zilnice, deoarece există unele alimente care pot provoca oboseală. Dacă acesta este cazul dvs., ar trebui să citiți acest articol, unde veți găsi informații pentru a vă îmbunătăți nivelul de energie și pentru a combate oboseala într-un mod natural.

6 boli cauzate de lipsa somnului

Boli care pot fi produse de un somn insuficient

6 boli cauzate de lipsa somnului Somnul și odihna, pe lângă faptul că sunt unele dintre cele mai plăcute și relaxante obiceiuri, sunt de asemenea aspecte esențiale pentru o stare bună de sănătate. Atunci când dormim, îi oferim corpului oportunitatea de a se reîncărca și regenera după toate tensiunile zilei anterioare.

 Milioane de procese continuă în timp ce dormim, ajutând creierul să se optimizeze, în timp ce celulele lucrează pentru regenerarea și repararea țesuturilor și organelor deteriorate. Atunci când nu dormim suficient și avem o carență cronică de somn, aceste procese nu mai au loc în organism. Astfel, ne vom trezi mai iritați în ziua următoare și ne va fi dificil să ne concentrăm; perioadele prelungite de privare de somn pot avea consecințe grave asupra sănătății.

5 sfaturi pentru un somn mai bun

Insomnia, o tulburare cu efecte negative

5 sfaturi pentru un somn mai bun

 Există o mulțime de persoane pentru care un somn bun și odihnitor este un deziderat. Din cauza stresului și a unei vieți agitate sau dezordonate, ciclul natural de somn este afectat, iar în acest context pot apărea insomniile. Așa cum se știe, insomnia este o afecțiune de care suferă milioane de persoane din întreaga lume și care are repercusiuni negative asupra sănătății și a bunăstării generale.

 Dacă aveți probleme cu somnul și nu vă este deloc ușor să odihniți bine noaptea, vă propunem în acest articol 5 sfaturi eficiente și ușor de urmat pentru un somn mai bun.

Efectele negative ale culcatului târziu

 

Efectele negative ale culcatului târziu

 Obișnuiți să vă culcați la ore târzii? Vă prezentăm în acest articol 6 motive pentru a renunța la acest obicei care poate aduce prejudicii sănătății.

 Tot mai multe persoane au adoptat obiceiul de a se culca târziu, fie dintr-o alegere personală, fie deoarece activitățile zilei le obligă să adopte acest obicei. Totuși, se pare că nu sunt foarte cunoscute consecințele pe care culcatul la ore târzii le poate genera asupra organismului (în afară de stările de somnolență de-a lungul zilei).

Alimente care relaxează mintea

 

Ce este terapia integrativă?

 Terapia Integrativă reunește un grup de medici și de specialiști din diferite domenii terapeutice care și-au unit cunoștințele și eforturile pentru a crea un proiect pionier în Spania. Acest proiect implică oferirea unei viziuni diferite care unește medicina convențională cu alte tehnici care au o eficacitate dovedită științific (gestionarea emoțiilor, acupunctură, meditație, yoga, nutriție, etc.). Terapia Integrativă are ca obiectiv oferirea unui tratament integral pacienților, care să le întărească sistemul imunitar pentru a putea lupta, în cele mai bune condiții, contra diverselor boli și tulburări de sănătate.