10 utilizări ale plantei de Aloe Vera

Istoria plantei de Aloe Vera

10 utilizări ale plantei de Aloe Vera Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea nu sunt complet noi pentru unele popoare. De exemplu, egiptenii au apreciat această plantă cu mai mult de 6.000 de ani în urmă. Una dintre primele mențiuni referitoare la Aloe Vera a apărut în Papyrus Ebers în jurul anului 1550 î.Hr., în care se prezintă 12 formule pentru utilizarea terapiei cu Aloe Vera. Această plantă era atât de util încât a fost cunoscută sub numele de „plantă a nemuririi”. Specialiștii în arheologie afirmă că reginele egiptene, cum ar fi Nefertiti și Cleopatra, au folosit Aloe Vera ca uz cosmetic.

4 plante medicinale pentru răceală și bronșită

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii

4 plante medicinale pentru răceală și bronșită Una dintre modalitățile prin care organismul trebuie să elimine substanțele reziduale este prin diferite căi de eliminare, cum ar fi pielea sau plămânii. În acest fel, atunci când există un exces de mucus în tractul respirator sau s-a declanșat răceală, bronșită sau alt tip de infecție, organismul ne spune că are nevoie de purificare (uneori împreună cu o fragilitate a sistemului imunitar care, în cele din urmă pe termen lung, are adeseori legătură cu o nutriție dezechilibrată și cu un stil de viață nesănătos). O modalitate bună de a ajuta plămânii să-și restabilească echilibrul este prin utilizarea plantelor medicinale care conțin ingrediente active care ne ajută să eliminăm mucusul și să purificăm căile respiratorii.

 Să vedem în acest articol care sunt plantele medicinale care au proprietăți de purificare a plămânilor.

Aciditatea stomacală: cauze și remedii naturiste

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?

Aciditatea stomacală: cauze și remedii naturiste Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un exces de sucuri gastrice. Stomacul secretă aceste sucuri acide pentru a putea metaboliza, în principal, proteinele de origine animală pe care le consumăm.

 Enzimele sunt un fel de soldăței foarte eficienți care ne ajută, printre multe alte lucruri, să descompunem mâncarea pe care o consumăm. Enzimele responsabile pentru metabolizarea proteinelor (aminoacizii) au nevoie de un mediu foarte acid și de aceea stomacul secretă aceste sucuri necesare pentru digestie. Pentru a metaboliza carnea animalelor, de exemplu, fără a dezintegra însă țesuturile noastre, organismul realizează procese sofisticate. Problema apare atunci când există un exces de sucuri gastrice care generează o iritare a mucoasei și propriile noastre țesuturi încep de asemenea să se descompună. În acest fel, când aciditatea se menține în timp, se dezvoltă un proces ulceros.

Cuișoarele: proprietăți și beneficii pentru sănătate

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor

Cuișoarele: proprietăți și beneficii pentru sănătate Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natural pentru tratarea durerilor, cuișoarele sunt folosite și pentru tratarea unor afecțiuni ale sistemului digestiv, cum sunt vărsăturile și diareea. Cuișoarele (Syzygium aromaticum sau Eugenia caryophyllata) sunt de fapt mugurii uscați ai unui copac tropical indigen din Indonezia numit Clavero. Proprietățile medicinale ale cuișoarelor se datorează uleiului esențial pe care îl conțin. Acest ulei esențial este obținut prin distilarea mugurilor în apă și este bogat în principal în eugenol.

5 remedii naturiste contra înțepăturilor de insecte

Vara și dezavantajele sale

5 remedii naturiste contra înțepăturilor de insecte Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp în aer liber, iar în multe ocazii, în zonele rurale. Astfel, înțepăturile de insecte sunt la ordinea zilei. De exemplu, în cazul unei pișcături de țânțar, aceasta cauzează inflamație în zona respectivă și o senzație constantă și neplăcută de mâncărime. Un fapt interesant este acela că numai femelele de țânțari înțeapă, acestea fiind în special active pe perioada nopții.