Leurda, proprietăți și beneficii pentru sănătate

Cum se folosește leurda?

Leurda, proprietăți și beneficii pentru sănătate Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în zonele muntoase din Europa și Asia. Leurda aparține familiei Amaryllidaceae (care conține și alte plante comestibile, cum ar fi usturoiul și ceapa comună). Leurda este cultivată în principal în zonele montane și submontane și este, de asemenea, cunoscută și sub numele de usturoi sălbatic.

 În scopuri medicinale se folosește întreaga plantă. Leurda poate fi găsită din primăvară până în vară. Frunzele sale pot fi colectate la începutul primăverii, dar va trebui să așteptăm până vara dacă vrem să strângem și florile.

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor Această formulă pe bază de 7 plante oferă rezistență fizică și întărește sistemul imunitar, protejând organismul de infecțiile respiratorii, digestive și urinare. Acțiunea agenților patogeni provoacă infecții care slăbesc și îmbolnăvesc organismul.

 Cu cât este mai puternic sistemul imunitar, cu atât este mai dificil ca acești agenți patogeni să ne afecteze sănătatea. Această infuzie din plante medicinale fortifică sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor, fie la nivelul aparatului respirator – gripă, pneumonii, laringită-, cât și al aparatului digestiv – gastrită, infecții intestinale - sau al celui urinar – cistită.

Șofranul: 8 beneficii pentru sănătate

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?

 Șofranul este un condiment foarte popular, având puternice proprietăți medicinale. Șofranul este de fapt condimentul cel mai scump din lume deoarece se obține doar în condiții speciale, fiind necesare aproximativ 15.000 de flori de Crocus Sativus (brândușe) pentru a se obține doar 100 grame de șofran. De asemenea, culegerea florilor de șofran se realizează doar manual și într-o singură săptămână din an.

 Șofranul este utilizat de mii de ani în cadrul medicinii tradiționale indiene, fiind un remediu natural folosit în tratarea a mai mult de 90 boli, printre care se numără: depresia, tusea, răcelile, tulburările stomacale, afecțiunile oculare, insomniile, sângerările uterine, scarlatina, problemele cardiace și disfuncțiile sexuale.

Remedii naturiste contra hipotensiunii

Ce este hipotensiunea?

Remedii naturiste contra hipotensiunii

 Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită presiunii arteriale, iar aceasta permite organelor și sistemelor să primească oxigenul și nutrienții necesari pentru a funcționa. De aceea se recomandă ca tensiunea sau presiunea arterială să se mențină la o medie normală situată între 110/70 și 140/90.

 Totuși, atunci când presiunea sanguină este mai scăzută decât valoarea medie, sângele care circulă spre creier nu ajunge în cantitățile adecvate, ceea ce poate cauza o stare de amețeală și slăbiciune. Această afecțiune este considerată a fi hipotensiune.

 Vă prezentăm în acest articol care sunt simptomele și cauzele hipotensiunii, precum și câteva remedii naturiste eficiente pentru combaterea sa.

Proprietățile curative ale algei Chlorella

 

Care sunt beneficiile algei Chlorella?

Proprietățile curative ale algei Chlorella

 Chlorella este o microalgă verde care există de mai bine de 2500 milioane de ani și care face parte dintre cele aproximativ 23.000 tipuri de alge care există pe Terra. Această algă nu are contraindicații, iar dozele în care se administrează variază în funcție de afecțiunile de sănătate, așa cum vom vedea în continuare.

 În acest articol vă prezentăm proprietățile curative ale algei Chlorella care ajută la tratarea multor probleme de sănătate, iar în plus, protejează organismul de agresiunile externe, cum este de exemplu poluarea.