6 remedii naturiste contra căderii părului

Care sunt cauzele căderii părului?

6 remedii naturiste contra căderii părului Căderea părului este o problemă suferită nu doar de bărbați. Nu există un remediu universal sau „leac miraculos” pentru căderea părului.

 În loc să vă bazați pe promisiunile dubioase făcute de producătorii unor produse, este mai logic să vizitați mai întâi un dermatolog și să ajungeți la cauzele căderii părului, astfel încât să le puteți trata în mod specific. Diverse substanțe naturale și accesibile pot completa tratamentul medical sau pot ajuta în absența unui diagnostic precis.

Citește mai mult:6 remedii naturiste contra căderii părului

7 alternative la antibiotice pentru infecțiile comune

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal

7 alternative la antibiotice pentru infecțiile comune Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieți, dar recurgerea la ele de fiecare dată când suferiți o infecție afectează flora bacteriană și creează rezistență. Ce alternative naturale există? Utilizarea pe scară largă a antibioticelor se bazează pe convingerea că există bacterii foarte dăunătoare împotriva cărora organismul nu se poate apăra și că acestea trebuie eliminate cu un medicament. Astăzi perspectiva s-a schimbat. Nu toate bacteriile „rele” sunt considerate rele pentru toată lumea, deoarece mulți oameni le țin sub control cu propriile bacterii și apărare. Și uneori antibioticul nu numai că nu vindecă, ci provoacă dezechilibre majore. Această schimbare a focalizării deschide noi căi în utilizarea antimicrobienelor.

Citește mai mult:7 alternative la antibiotice pentru infecțiile comune

10 utilizări ale plantei de Aloe Vera

Istoria plantei de Aloe Vera

10 utilizări ale plantei de Aloe Vera Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea nu sunt complet noi pentru unele popoare. De exemplu, egiptenii au apreciat această plantă cu mai mult de 6.000 de ani în urmă. Una dintre primele mențiuni referitoare la Aloe Vera a apărut în Papyrus Ebers în jurul anului 1550 î.Hr., în care se prezintă 12 formule pentru utilizarea terapiei cu Aloe Vera. Această plantă era atât de util încât a fost cunoscută sub numele de „plantă a nemuririi”. Specialiștii în arheologie afirmă că reginele egiptene, cum ar fi Nefertiti și Cleopatra, au folosit Aloe Vera ca uz cosmetic.

Citește mai mult:10 utilizări ale plantei de Aloe Vera

4 plante medicinale pentru răceală și bronșită

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii

4 plante medicinale pentru răceală și bronșită Una dintre modalitățile prin care organismul trebuie să elimine substanțele reziduale este prin diferite căi de eliminare, cum ar fi pielea sau plămânii. În acest fel, atunci când există un exces de mucus în tractul respirator sau s-a declanșat răceală, bronșită sau alt tip de infecție, organismul ne spune că are nevoie de purificare (uneori împreună cu o fragilitate a sistemului imunitar care, în cele din urmă pe termen lung, are adeseori legătură cu o nutriție dezechilibrată și cu un stil de viață nesănătos). O modalitate bună de a ajuta plămânii să-și restabilească echilibrul este prin utilizarea plantelor medicinale care conțin ingrediente active care ne ajută să eliminăm mucusul și să purificăm căile respiratorii.

 Să vedem în acest articol care sunt plantele medicinale care au proprietăți de purificare a plămânilor.

Citește mai mult:4 plante medicinale pentru răceală și bronșită

Aciditatea stomacală: cauze și remedii naturiste

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?

Aciditatea stomacală: cauze și remedii naturiste Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un exces de sucuri gastrice. Stomacul secretă aceste sucuri acide pentru a putea metaboliza, în principal, proteinele de origine animală pe care le consumăm.

 Enzimele sunt un fel de soldăței foarte eficienți care ne ajută, printre multe alte lucruri, să descompunem mâncarea pe care o consumăm. Enzimele responsabile pentru metabolizarea proteinelor (aminoacizii) au nevoie de un mediu foarte acid și de aceea stomacul secretă aceste sucuri necesare pentru digestie. Pentru a metaboliza carnea animalelor, de exemplu, fără a dezintegra însă țesuturile noastre, organismul realizează procese sofisticate. Problema apare atunci când există un exces de sucuri gastrice care generează o iritare a mucoasei și propriile noastre țesuturi încep de asemenea să se descompună. În acest fel, când aciditatea se menține în timp, se dezvoltă un proces ulceros.

Citește mai mult:Aciditatea stomacală: cauze și remedii naturiste