Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă faptul că sunt delicioase și sănătoase în general, conțin anumite substanțe chimice care pot ajuta la prevenirea cancerului.

 Ceapa și usturoiul aparțin aceleiași familii (Allium) și sunt foarte aromate și apreciate în gastronomia multor popoare. Ceapa are mai multe varietăți, unele având un gust mai subtil, altele având un gust mai puternic, însă toate oferă o aromă distinctă diferitelor tipuri de mâncare.

Citește mai mult:Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

Vitamina C, remediu contra cancerului (II)

 

Vitamina C, remediu contra cancerului (II)

Vitamina C, remediu contra cancerului (II) Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este recunoscut pe plan internațional. Debutul său în acest domeniu de cercetare s-a produs acum 22 ani când i s-a alăturat doctorului Hugh Riordan, care a condus o cercetare privind administrarea vitaminei C pe cale intravenoasă (abreviere IV) la pacienți având cancer.

 

Experiența doctorului Hunninghake cu Vitamina C ca remediu contra cancerului și bolilor infecțioase

 Dr. Riordan a realizat un proiect de cercetare care a avut o durată de 15 ani și care a fost numit RECNAC (de fapt, cuvântul cancer citit invers). Cercetările sale asupra culturilor de celule au arătat că vitamina C era citotoxică în mod selectiv cu celulele canceroase.

Citește mai mult:Vitamina C, remediu contra cancerului (II)

Vitamina C, remediu contra cancerului (I)

 

Aspecte generale despre vitamina C

Vitamina C, remediu contra cancerului (I)  - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vitamina C este un antioxidant care îndeplinește de asemenea o funcție importantă în producerea colagenului.

 - Dozele ridicate de vitamina C pot fi administrate pe cale intravenoasă (printr-o venă direct în fluxul sanguin) sau pe cale orală. Atunci când este administrată pe cale intravenoasă, vitamina C poate atinge concentrații mult mai ridicate în sânge decât aceeași cantitate administrată pe cale orală.

 - Dozele ridicate de vitamina C au fost studiate ca tratament pentru pacienții cu cancer începând cu anii 1970.

Citește mai mult:Vitamina C, remediu contra cancerului (I)

Vinetele lupta eficient impotriva cancerului

 

Vinetele ne protejează contra cancerului  

Vinetele lupta eficient impotriva cancerului Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versatilității sale în gastronomie, dar și beneficiilor pe care ni le oferă. Datorită componentelor pe care le conțin, vinetele ne pot ajuta să ne menținem o bună sănătate hepatică. În același timp, antioxidanții și glicoalcaloizii din vinete susțin sistemul imunitar și ne protejează contra dezvoltării celulelor canceroase.

 Conform unui studiu publicat în revista Journal of Agricultural and Food Chemistry (Revista pentru agricultură și industria alimentară), vinetele conțin glicoalcaloizi care ajută la stoparea creșterii celulelor anormale sau cancerigene atât în colon, cât și în ficat.

Citește mai mult:Vinetele lupta eficient impotriva cancerului

Beneficiile iasomiei pentru sănătate

 

Iasomia, regina florilor

Beneficiile iasomiei pentru sănătate Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, galbene sau purpurii și este originar din Caucaz, zona munţilor Himalaya, din Persia si Kashmir şi este considerată de locuitorii acestor regiuni o plantă sacră. Aroma de iasomie este inconfundabilă, dulce și intensă, iar în India, această floare este relaționată cu magia și misterul.

 Denumită și regina florilor”, iasomia a fost folosită încă din vremuri străvechi pentru prepararea parfumurilor și a produselor de îngrijire pentru femei, iar în prezent esența sa este foarte utilizată în aromaterapie datorită virtuților sale antidepresive.

Citește mai mult:Beneficiile iasomiei pentru sănătate