Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă faptul că sunt delicioase și sănătoase în general, conțin anumite substanțe chimice care pot ajuta la prevenirea cancerului.

 Ceapa și usturoiul aparțin aceleiași familii (Allium) și sunt foarte aromate și apreciate în gastronomia multor popoare. Ceapa are mai multe varietăți, unele având un gust mai subtil, altele având un gust mai puternic, însă toate oferă o aromă distinctă diferitelor tipuri de mâncare.

 Aceste două legume sunt cunoscute datorită multiplelor beneficii pe care le oferă sănătății, printre care se remarcă proprietățile lor antibiotice, depurative și fortifiante pentru sistemul imunitar. Ambele sunt foarte bogate în alicină, care este un compus care acționează ca un purificator al ficatului, favorizând astfel eliminarea substanțelor toxice care se acumulează în sânge și în țesuturi, determinând astfel apariția cancerului.

Consumul de ceapă și usturoi poate preveni cancerul

 Studiile de laborator au indicat faptul că ceapa și usturoiul conțin antioxidanți care combat și blochează radicalii liberi din ADN-ul celulelor nesănătoase de la care începe dezvoltarea cancerului.

 Astfel, s-a descoperit că anumiți compuși din ceapă și usturoi pot ajuta la dezvoltarea enzimelor care dezactivează substanțele cancerigene din corp, stimulând astfel capacitatea de eliminare a carcinogenilor înainte ca aceștia să producă daune în corp. Acești compuși pot încetini creșterea celulelor canceroase și determină procesul de autodistrugere a acestora (apoptoza).

 Consumul zilnic de ceapă a fost asociat cu un risc cu 56% mai mic de apariție a cancerului de colon și cu un risc cu 25% mai mic de apariție a cancerului de sân în comparație cu un consum redus sau insuficient de ceapă.

 Consumul zilnic de ceapă și usturoi (o jumătate de cană de ceapă tăiată sau mai mult și 3-4 căței de usturoi) pot ajuta la reducerea riscului de apariție a următoarelor tipuri de cancer: cancerul de colon, cancerul de ficat, cancerul de ovare, de sân, de prostată, de rinichi, cancerul oral și de esofag și cancerul de stomac.

Cercetări medicale despre usturoi

 Usturoiul conține peste 200 de tipuri de ingrediente biologic-active, precum şi vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime și este o sursă bună de seleniu și minerale. Usturoiul este foarte eficient folosit crud pentru a elibera alicina, care este principalul component activ al usturoiului având un puternic efect antibiotic. Cercetătorii care au studiat acest aspect, au afirmat că 1 mg de alicină are puterea a 15 unități standard de penicilină.

 În ceea ce privește cancerul, s-a demonstrat că usturoiul este foarte eficient în lupta contra multor tipuri de cancer, cu excepția cancerului de sân și a cancerului de prostată, care se consideră că sunt controlate în principal de mecanisme hormonale care nu sunt influențate de enzimele din usturoi.

 În cadrul unui amplu studiu efectuat în Statele Unite, participanții care au consumat un cățel de usturoi zilnic au înregistrat un risc de cancer de colon cu 32% mai mic decât cei care au consumat usturoi o dată pe săptămână sau mai rar.

 Alte 7 studii de anvergură, realizate la nivel național în Statele Unite, au arătat că, cu cât se consumă mai mult usturoi proaspăt, cu atât riscul de cancer de stomac sau de cancer colorectal este mai mic. De asemenea, unul dintre aceste studii au arătat că în cazul femeilor de vârstă mijlocie care consumă în mod regulat usturoi, acestea prezentau o protecție cu 50% mai mare contra apariției cancerului de colon.

 Alte studii medicale care au fost efectuate în China, unde cancerul de stomac este des întâlnit, au arătat că în cazul persoanelor care au consumat cinci căței de usturoi pe săptămână s-a redus la jumătate riscul de a dezvolta cancer de stomac.

 De asemenea, unele studii medicale au arătat că persoanele care consumă usturoi proaspăt de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai mic de apariție a cancerului de plămâni.

Cel mai bun tip de ceapă pentru prevenirea cancerului

 Ceapa este o sursă bogată de fier, fibre, potasiu (având un rol important în echilibrul electrolitic al organismului), vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, sulf și crom.

 Quercitina din ceapă este un antioxidant extrem de important și are proprietăţi antiinflamatoare care previn apariția diferitelor tipuri de cancer. Totodată, quercitina previne formarea cheagurilor de sânge, astmul, diabetul, ateroscleroza, precum şi infecţiile și tulburările de la nivelul tractului digestiv.

 Conform unui studiu realizat recent de către Prof. Dr. Rui Hai Liu, profesor asociat de la Catedra de Științele alimentației de la Universitatea Cornell (Statele Unite), ceapa picantă, ceapa galbenă occidentală și ceapa roșie sunt cele mai bogate în substanțe chimice care luptă contra cancerului, decât alte tipuri de ceapă care au fost testate.

 Pe de altă parte, dr. Liu a descoperit că ceapa franțuzească (șalota sau hasmaua), precum și varietățile de ceapă galbenă occidentală și ceapa galbenă picantă sunt în mod particular eficiente contra celulelor de cancer de ficat și de colon.

 Conținutul concentrat de flavonoizi din ceapă combate cancerul, iar compușii fenolici antioxidanți au un efect de anti-proliferare asupra celulelor canceroase (împiedică înmulțirea acestora).

Cum se consumă ceapa?

 - Orice tip de ceapă alegeți sau preferați, este indicat să o consumați crudă și tăiată în diverse salate. Cu cât este mai proaspătă, cu atât beneficiile sale contra cancerului sunt mai puternice, deoarece enzimele pe care le conține sunt foarte sensibile la căldură. Este important de asemenea să nu consumați ceapa care a fost tăiată și lăsată în frigider, de exemplu, deoarece se știe că aceasta este un adevărat “aspirator” pentru microbi și bacterii.

 - Desigur, dacă nu suportați aroma cepei crude sau dacă anumite rețete implică prepararea acesteia, o puteți găti ușor, la foc mic sau mediu. Aveți grijă însă să nu o mențineți pe foc mai mult de 5 minute, deoarece, în caz, contrar, își va pierde proprietățile și compușii chimici specifici care combat cancerul.

 - De asemenea, evitați să fierbeți ceapa prea mult dacă preparați supe sau tocănițe, deoarece substanțele care îi conferă cepei calitățile sale anticancerigene sunt distruse odată cu fierberea sa excesivă.

 - O altă opțiune este să coaceți ceapa la cuptor, la maxim 175 grade C timp de aproximativ 15 minute. Această metodă de preparare este chiar indicată deoarece crește nivelul substanței numite quercetină, care este elementul principal din ceapă care ajută la prevenirea cancerului.

Cum se consumă usturoiul?

 - Este recomandat ca usturoiul să se consume crud pentru a se obține beneficii maxime. La fel ca și ceapa, usturoiul trebuie să fie tăiat mărunt sau presat și este bine să fie lăsat deoparte timp de 10-20 minute pentru ca enzimele benefice (în principal alicina) pe care le conține în pereții celulari să poată acționa mai eficient.

 - Usturoiul se poate consuma crud în diverse salate de crudități sau poate fi adăugat peste mâncărurile gătite, la final, pentru un plus de savoare și de beneficii.

Recomandări pentru consumul de ceapă și usturoi:

 Consumați zilnic o jumătate de cană ce ceapă proaspăt tăiată și consumați săptămânal 4-5 căței de usturoi. Aceasta vă poate ajuta la prevenirea apariției anumitor tipuri de cancer.

Sursa: Ayurvedic Medica

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...