Remedii preventive contra cancerului

 

Remedii preventive contra cancerului

Remedii preventive contra cancerului Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.

 Cancerul este o creștere anormală și dezordonată de celule în organism. Acestea se dezvoltă și invadează țesuturile adiacente, iar în unele cazuri se răspândesc prin sistemul limfatic și cel sanguin, producând metastaze.

 În mod normal, riscul de apariție a unui tip de cancer este relaționat cu următorii factori:

 - Obezitatea;

 - Predispoziția genetică;

 - O dietă deficitară, datorită alimentelor tratate cu conservanți și aditivi chimici, însă sărac în nutrienți (precum alimentele rafinate, mâncarea de tip fast-food, excesul de carne roșie și de grăsimi animale);

 - Expunerea la fumul de eșapament și la poluarea industrială;

 - Expunerea prelungită la substanțe chimice, radiații sau la raze ultraviolete;

 - Traumele psihice și emoționale;

 - Stresul cronic;

 - Fumatul și alcoolul.

 Așa cum se poate observa din lista de factori prezentată mai sus, alimentația joacă un rol important în prevenirea acestei boli. Vă prezentăm în continuare o serie de remedii alimentare și naturiste care se pot utiliza cu succes contra apariției cancerului:

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 1

 Beți în mod regulat suc de sfeclă roșie. Cunoscută ca fiind o legumă anticancerigenă foarte puternică, sfecla roșie este o sursă bogată de flavonoide, precum betanina. Diferite studii clinice au evidențiat puterea anticancerigenă a sfeclei roșii, mai ales atunci când este combinată cu alte legume ca de exemplu roșiile, ceapa sau castraveții. Proprietățile sale ajută la purificarea organismului, previn cancerul și bolile cardiovasculare.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 2

Consumați în mod regulat usturoi și ceapă (crude), deoarece au proprietăți anticancerigene care reduc cu aproximativ 20% riscul apariției cancerului de stomac și de colon.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 3

 Unele legume, precum rucola, conțin o substanță numită glucozinat, care este foarte eficientă în lupta contra anumitor tipuri de cancer (cancer de pancreas, cancer de sân, cancer colorectal). De asemenea, conținutul său bogat în vitamina A, împreună cu flavonoizii ajută la evitarea și altor tipuri de cancer (cancer de plămâni, cancer bucal și cancer de piele).

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 4

 Consumați zilnic semințe de dovleac crude. Acest remediu preventiv atât de simplu poate reduce, conform studiilor medicale, cu până la 50% riscul de a suferi de cancer de prostată, deoarece proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii mențin o funcționare optimă a acestui organ.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 5

 Faceți o infuzie de semințe de in. Pentru aceasta, puneți la fiert o cană cu apă, luați de pe foc și adăugați o linguriță de semințe de in. Lăsați la infuzat 5-10 minute și consumați de două ori pe zi. Semințele de in sunt o sursă bogată în elemente anticancerigene cunoscute sub denumirea de lignani. Totodată, acizii grași omega-3 din semințele de in au un efect anticancerigen contra cancerului de colon, de sân, a leucemiei și a melanomului malign cutanat, ajutând la stoparea creșterii celulelor cancerigene.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 6

 Preparați o cană cu ceai verde și consumați-o după masă. Această plantă excepțională este foarte populară datorită multiplelor sale beneficii, proprietăților antioxidante și depurative care ajută la prevenirea cancerului. Din toate cercetările medicale efectuate până în prezent a rezultat că ceaiul verde poate preveni diverse tipuri de cancer, în special cancerul de piele, plămâni, prostată, sâni sau ovare.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 7

 Consumați ghimbir crud sau sub formă de pulbere, presărat peste mâncăruri. Cercetătorii au descoperit că extractul de ghimbir are efecte inhibatorii asupra creșterii și dezvoltării celulelor umane în cazul cancerului de prostată. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition (Revista britanică de nutriție) a demonstrat, se pare că pentru prima oară, activitatea in vitro și in vivo a ghimbirului contra cancerului, ceea ce sugerează faptul că acesta ar putea fi cu adevărat eficient pentru tratarea cancerului de prostată.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 8

 Consumați cât mai des mango. Fructul de mango este o sursă de Lupeol, care are proprietăți care previn cancerul și care inclusiv ajută la distrugerea celulelor cancerigene din pancreas, evitându-se astfel unul dintre tipurile de cancer cele mai invazive. Aportul nutrițional al fructului de mango susține corpul în procesul de prevenire a cancerului. Conținutul său bogat în flavonoizi funcționează de asemenea ca un antiinflamator special pentru tratarea cancerului de prostată.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 9

 Preparați un suc de rodie. Acest suc conține antioxidanți și substanțe vegetale care ajută la prevenirea cancerului. Specialiștii afirmă că rodiile pot ajuta la prevenirea cancerului de sân datorită proprietăților lor antioxidante. De asemenea, sucul proaspăt de rodii contribuie la diminuarea osteoartritei și a cancerului de prostată.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 10

 Beți suc de roșii preparat proaspăt în casă. Este binecunoscută puterea antioxidantă a acestei legume, care ajută la menținerea tinereții celulelor. În plus, s-a demonstrat că antioxidanții sunt eficienți pentru reducerea anumitor tipuri de cancer precum cel de prostată, plămâni și tract digestiv.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 11

 Consumați cât mai des conopidă și broccoli. Numeroase studii medicale au demonstrat că sulforafanul (recunoscut științific ca fiind un agent chimio-protector contra cancerului) și izotiocianații prezenți în conopidă și brocoli pot stopa procesul de proliferare celulară din etapele inițiale ale cancerului de prostată, colon, sân, ficat, vezică, pancreas, piele sau leucemie.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 12

 Consumați ulei de măsline extravirgin. Acest ulei este o armă puternică împotriva celulelor care provoacă cancerul de sân și s-a descoperit că poate reduce în mod drastic nivelele oncogenelor care se găsesc în proporție de 30% în cazul pacienților care dezvoltă o formă foarte agresivă a bolii. Se recomandă să se consume 4-6 lingurițe de ulei de măsline, zilnic.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 13

 Adăugați turmeric și piper negru proaspăt măcinat la mâncăruri, deoarece acestea sunt remedii preventive pentru anumite tipuri de cancer. Conform cercetărilor realizate în India, unde cancerul de colon  este de 9 ori mai puțin frecvent decât în Occident, indienii consumă aproximativ o jumătate de linguriță de turmeric zilnic. Acest condiment are o puternică acțiune anti-cancerigenă. Pentru ca turmericul să fie cât mai eficient trebuie să se consume și piper negru, care conține piperină, o substanță care multiplică de 1000 de ori absorbția turmericului în organism. Turmericul ajută la prevenirea formării celulelor cancerigene și le contracarează prin eliminarea în organism a substanțe precum glutationul, care este cel mai important antioxidant al corpului și care se găsește în interiorul celulei. Astfel, turmericul poate preveni apariția leucemiei și a generării tumorilor la ovare, stomac, ficat, colon și sân.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 14

 Puneți la fiert 1 litru de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. Lăsați să se răcească și consumați câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi.  Acest remediu ajută la alcalinizarea apei, iar conform studiilor medicale efectuate în acest sens, celulele tumorale nu pot crește într-un mediu alcalin.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 15

 Consumați ciuperci Shiitake. Într-un studiu recent, s-a evidențiat faptul că adăugarea uneia sau a două porții de ciuperci Shiitake uscate într-o mâncare gătită are un efect benefic direct asupra modulării funcției sistemului imunitar. Ciupercile Shiitake sunt recomandate pentru prevenirea cancerului și a tumorilor deoarece pe de o parte au un puternic efect antioxidant (conțin Lentinan, Beta-glucan, enzima Superoxid Dismutaza, vitamina A, vitamina C și E, seleniu), iar pe de altă parte, întăresc sistemul imunitar.

 Remediu preventiv contra cancerului nr. 16

 Consumați ananas crud sau suc de ananas (proaspăt stors). Ananasul conține o enzimă numită bromelină care ajută la prevenirea cancerului și totodată ajută la diminuarea efectelor negative ale chimioterapiei și radioterapiei. Compușii din bromelină reduc și distrug celulele canceroase, lăsând însă intacte celulele sănătoase.

Remediu preventiv contra cancerului nr. 17

 Infuzia de mușețel. Este probabil ca flavonoizii prezenți în mod natural, cum este cazul apigeninei, să fie responsabili de unele dintre efectele anticancerigene ale mușețelului. S-a descoperit astfel că apigenina, care se găsește în mușețel, țelină, pătrunjel, fructe și alte legume și condimente, a încetinit creșterea cancerului și a redus tumorile canceroase în studiile efectuate pe animale.

 

           Recomandări preventive generale contra cancerului

 Vă prezentăm câteva recomandări generale pentru a evita riscul apariției cancerului:

 1. Nu încălziți mâncarea

 Nu încălziți mâncarea în recipiente de plastic și nici la cuptorul cu microunde.

 2. Încercați să dormiți minim 6 ore pe noapte

 Specialiștii afirmă că lipsa somnului este asociată cu obezitatea și rezistența la insulină (deoarece corpul nu mai poate controla nivelele de zahăr din sânge), iar acești factori sunt relaționați cu cancerul, în special cu cel de colon.

 3. Faceți exerciții fizice zilnic

 Se recomandă exercițiile fizice efectuate cel puțin 150 minute pe săptămână, deoarece, conform cercetărilor de specialitate, acestea reduc riscul de cancer de colon cu până 35% și cel de sân cu 25%. De asemenea, exercițiile fizice efectuate în mod regulat pot fi cheia pentru reducerea în mod semnificativ a probabilităților de apariție a cancerului de ficat, care este unul din tipurile cele mai întâlnite de cancer.

 4. Expunerea atentă la soare ne poate proteja de anumite cancere

 Expunerea atentă la soare ne poate proteja de anumite cancere, însă este necesar să se evite excesul. Dacă vă expuneți câteva minute zilnic la soare și cu o protecție adecvată, evitând bineînțeles orele periculoase, organismul generează vitamina D3 care stimulează sistemul imunitar. De aceea se consideră că soarele acționează ca un agent protector contra cancerului, cum ar fi cel de prostată. De asemenea, trebuie evitate cabinele de bronzare cu raze UVA, deoarece sunt cancerigene. Acest fapt este confirmat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe baza unui studiu efectuat de către Centrul Internațional de Cercetare a Cancerului. Conform acestui studiu, dacă se folosesc aceste cabine solare înainte de vârsta de 30 ani, aceasta crește cu 75% riscul de melanom (cancer de piele).

 5. Evitați obezitatea și mențineți-vă în formă

 Obezitatea este un factor de risc pentru apariția tumorilor. Conform unui studiu realizat de către cercetătorii australieni, fiecare 5 kilograme de supragreutate cresc cu 7% posibilitățile apariției unui cancer de colon. De asemenea, în aproximativ 30% din cazuri, obezitatea este relaționată și cu riscul de cancer de sân, de endometru, rinichi și esofag.

 

         Recomandări nutriționale pentru prevenirea cancerului

 Vă prezentăm câteva recomandări alimentare pentru prevenirea cancerului:

 1. Mențineți o dietă săracă în grăsimi saturate

 Consumul grăsimilor stimulează producerea bilei necesară pentru digestia acestora, însă dacă un exces de bilă se depozitează prea mult timp în intestinul gros, acesta se transformă în acid apcolic, un carcinogen recunoscut. De aceea, nu se recomandă consumul alimentelor care conțin multe grăsimi saturate, în special mâncarea de tip fast-food sau junk-food. Preferați, în schimb, sursele de grăsimi sănătoase precum nuca și uleiul de cocos, semințele și uleiul de cânepă, fructul de avocado, untul și gheea (untul clarifiat), fructele uscate. Nu uitați, grăsimile au un conținut ridicat de calorii, chiar dacă consumați o porție mică. Consumați preponderent vegetale decât alimente bogate în grăsimi.

 2. Evitați consumul de carne prăjită sau arsă

 Evitați consumul de carne prăjită sau arsă deoarece produce substanțe carcinogene în corp. Conform datelor furnizate de Asociația Americană de Cercetare a Cancerului, carnea gătită la temperaturi ridcate crește cu aproximativ 60% riscul de cancer de pancreas. Acum aproximativ un deceniu, cercetătorii au descoperit că substanța chimică potențial neurotoxică și care poate cauza cancer numită acrilamidă, se formează atunci când alimentele bogate în carbohidrați sunt gătite la temperaturi ridicate, fie că sunt fripte, rotisate, prăjite sau preparate la grătar. Acrilamida se găsește în: cartofi (sub formă de chipsuri, cartofi prăjiți și alte alimente care conțin cartofi prăjiți sau rotisați); cereale (în coaja de pâine, pâine prăjită, pâine crocantă, cereale pentru micul dejun și diferite sandviciuri procesate din comerț); cafea (mai exact în boabele de cafea prăjite și în cafeaua măcinată sub formă de pulbere).

 3. Creșteți consumul de fibre

 Fibrele mobilizează rapid potențialii carcinogeni care există în intestine, reducând astfel timpul de contact între aceștia și pereții intestinali. Cele mai bune surse de fibre sunt următoarele alimente: salata verde, morcovii, guliile, sfecla roșie, broccoli, conopida, spanacul, dovleceii, bananele, merele, mandarinele, cireșele, fulgii de ovăz, cerealele integrale.

 4. Consumați multe fructe și legume proaspete

 Legumele precum broccoli, varza, conopida, spanacul, ardeii, roșiile, usturoiul, prazul, vinetele reduc riscul apariției tuturor tipurilor de cancer, având compuși anticancerigeni precum fenoli, indoli, flaconi și izotiocianați. Se recomandă ca toate legumele să fie spălate foarte bine înainte de a le consuma, pentru a elimina orice reziduu de pesticide și cumpărați în măsura în care puteți legume bio, organice.

 5. Renunțați la consumul mezelurilor și a produselor afumate

 Renunțați la consumul mezelurilor și a produselor afumate, deoarece procesul de conservare la care sunt supuse acest gen de produse generează unele substanțe cancerigene numite nitriți care cresc riscul apariției cancerului de esofag, de stomac și de colon.

 6. Beți apă alcalină sau filtrată

 Consumul apei alcaline poate fi, alături de alte măsuri preventive, un pas esențial pentru prevenirea sau chiar vindecarea cancerului. Apa alcalină funcționează precum un remediu antiacid natural care ajută la neutralizarea nivelelor de aciditate din corp, prevenind apariția și dezvoltarea multor boli și soluționând diverse probleme de sănătate.

 7. Nu fumați și nu consumați alcool

 Fumatul este asociat cu un risc major pentru cancerul de plămâni, al organelor digestive și inclusiv al organelor genitale. Alcoolul poate cauza deteriorări grave ale tuturor organelor, având efecte negative în principal asupra sistemului nervos, ficatului și inimii. Conform Agenției Internaționale pentru cercetarea cancerului (IARC) consumul de alcool crește riscul apariției cancerului de: sân, colon, laringe, faringe, ficat, esofag și pancreas.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...