Deschidere stagiune Teatru Sica Alexandrescu Brașov

 

Deschidere stagiune Teatru Sica Alexandrescu Brașov

deschidere stagiune teatru sica alexandrescu brasov 1

 Teatru Sica Alexandrescu Brașov isi deschide porțile, sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 19:00, cu repetiții ale piesei de teatru ‘’JAKE SI FEMEILE LUI’’ de Neil Simon, in regia lui Petre Bokor, aceasta fiind jucata și duminica, 21 septembrie, ora 19:00.

 Teatrul vine anul acesta cu o stagiune bogata, spectacole noi, evenimente diverse și cu o noua ediție a Festivalui de Dramaturgie Contemporana, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, in plus, Sala Mare a teatrului a fost modernizata, acum având 608 locuri și o acustica îmbunătățită.

PROGRAMUL LUNII SEPTEMBRIE:

 - Sâmbătă, 20.09.2014
JAKE ŞI FEMEILE LUI de Neil Simon – Sala Mare, ora 19.00
 - Duminică, 21.09.2014
JAKE ŞI FEMEILE LUI de Neil Simon – Sala Mare, ora 19.00
 - Joi, 25.09.2014
OLENKA de Vasili Sigarev – Sala Studio, ora 19.00
 - Vineri, 26.09.2014
POVESTIRI ALESE de Donald Margulies – Sala Studio, ora 19.00 
 - Sâmbătă, 27.09.2014
SECTORUL S de Emanuel Pârvu – Sala Studio, ora 19.00
 - Duminică, 28.09.2014
FANTEZIILE SEXUALE ALE SOŢULUI MEU APROAPE CĂ M-AU ÎNNEBUNIT de John Tobias – Sala Mare, ora 19.00

Citește mai mult:Deschidere stagiune Teatru Sica Alexandrescu Brașov

Soțul păcălit

 

Soțul păcălit

sotul pacalit

 O comedie pe cinste care are ca și tematică adulterul. Un lucru foarte des întâlnit în zilele noastre, care, pe lângă partea tragică mai poate fi privit și dintr-o perspectivă comică. Adulterul este așadar, laitmotivul piesei de teatru Soțul păcălit. Printre actorii care joacă în această piesă amintim Cerasela Iosifescu, George Alexandru/Rares Stoica,  Camelia Zorlescu, Sorin Cocis, Irina Cornisteanu,  Viorel Comanici,  Ion Haiduc, Bogdan Voda. Soțul încornorat, un bărbat cu o situație financiară bună, înstărit, se căsătorește cu o tânără din familie bună, mai mult pentru titlul ei nobiliar. Însă tânăra se dovedește a fi avidă după distracție și vrea să își trăiască tinerețea, prin acest lucru înțelegând întâlniri intime cu un alt domn în afară de soțul ei.

Citește mai mult:Soțul păcălit

Livada de vișini

 

Livada de vișini, o piesa de teatru care merită vizionată

livada de visini Maia Morgenstern

 O piesă de teatru în care joacă Maia Morgenstern, Mircea Albulescu și Marius Manole nu poate fi altfel decât un real succes. Livada de vișini este de fapt simbolul unei lumi în continuă schimbare, și spectacolul este foarte modern. Livada este cel mai bine conservată, cum altfel decât în borcane, bineînțeles în mod simbolic. Fiecare borcan este astfel iluminat în centrul său ca și când acesta ar avea o inimă care bate, iar decorul este plin de semnificații suplimentare, astfel că dulapul în care sunt așezate borcanele este imens, cât să cuprindă pe toți cei implicați în comedia cehoviană. Regizorul, Felix Alexa dă un suflu nou acestei piese de teatru, având mai multă acțiune decât cele de dinainte care se dovedeau a fi ceva mai plictisitoare, astfel că impresia publicului este aceea că privește mai degrabă un film de acțiune.

Citește mai mult:Livada de vișini

Oscar și Tanti Roz

 

Oscar și Tanti Roz, o piesa pentru suflet si minte

oscar si tanti roz

 Piesa de teatru „Oscar și Tanti Roz„ este o piesă ce vă va rămâne în minte și în suflet mult timp după vizionarea ei. Piesa de teatru este inspirată din povestea noastră de viață, a tuturor oamenilor. Oricare dintre noi poate fi un Oscar, un copil extrem de nedreptățit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu. Piesa de teatru „Oscar și Tanti Roz„ ne amintește de faptul că trebuie să facem bine pentru a primi bine și unele replici din piesă precum "De ce lasă Dumnezeu pe lumea asta boli şi bolnavi? Dacă e atât de bun, de ce lasă atâta suferinţă? Am găsit şi răspunsul: pentru că viaţa e un împrumut." sunt cu adevărat memorabile. Această piesă ne aduce într-un fel mai aproape de Dumnezeu, ne face să ne îndreptăm atenția asupra tuturor lucrurilor mărunte din viața noastră și să ne bucurăm de fiecare clipă. O altă replică memorabilă a piesei este și   "În secolul nostru uităm de moarte, fiind atât de bolnavi de orgoliu, atât de avizi să fim noi cei mai mari, cei mai tari, cei mai buni, să avem de toate. În starea asta de "beţie" ni se spune: "Ai cancer", şi atunci nimic nu mai are valoare, nimic nu mai contează... Ne dăm seama ce mici suntem, deşi credeam că putem moşteni pământul." 

Citește mai mult:Oscar și Tanti Roz

Natură moartă cu un nepot obez

 

Natură moartă cu un nepot obez, o comedie neagra reusita

natura moarta cu un nepot obez

 O comedie neagră extrem de reușită, piesa de teatru „Natură moartă cu un nepot obez„ este o piesă a dramaturgiei actuale, ce aparține lui Ion Sapdaru, regizor de teatru și film, actor cu o bogată activitate în spate. Piesa de teatru are ca și concept o poveste dramatică cu nuanțe umoristice, concepută cu ajutorul unor personaje conturate foarte bine și care are drept lait motiv manifestarea dragostei sub diversele ei forme. Așadar, dragostea sufocantă, egoistă, obsesivă a celor trei mătuși ce se revarsă asupra nepotului lor pe care l-au crescut de la dispariția mamei lui ce le era soră, îi distruge viața bietului Pompiliu (nepotul). Pompiliu reușește performanța de a se îndrăgosti chiar de prostituata adusă de mătuși pentru a-i satisface băiatului toate poftele și de aici pornește și umorul dar și tragicul situației. Pompiliu este obez, din pricina grijei exagerate a mătușilor ca nepoțelul să mănânce tot ceea ce poftește. Deși titlul ni s-a părut ciudat de la bun început, acesta denotă sensul metaforic al situației cu adevărat tragi-comice în care se află nepotul obez, din cauza dragostei sufocante a mătușilor lor. Cu foarte mult haz, se face și trecerea în neființă a celor trei mătuși, pe rând, pentru ca mai apoi acestea să se întoarcă sub formă de fantome.

Citește mai mult:Natură moartă cu un nepot obez