Vitamine, minerale și suplimente pentru sistemul imunitar

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar

 In lupta împotriva unei infecții sau combaterea răcelii, adăugarea vitaminelor care stimulează imunitatea la rutina dumneavoastră zilnică poate fi incredibil de benefică. De fapt, s-a demonstrat că anumite vitamine, minerale și suplimente ajustează funcția imună, îmbunătățesc producția de anticorpi și ameliorează inflamația pentru a vă face să vă simțiți mai bine.

 S-a dovedit că vitaminele ajută la creșterea capacității corpului de a lupta împotriva infecțiilor. Iată câteva dintre cele mai importante vitamine care stimulează imunitatea:

Citește mai mult:Vitamine, minerale și suplimente pentru sistemul imunitar

10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?

10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor Portocalele sunt un aliment dulce și delicios și sunt o opțiune excelentă pentru a fi incluse într-un mic dejun complet și sănătos. Portocalele nu sunt doar un fruct cu o aromă intensă și delicioasă, ci au de asemenea o mulțime de proprietăți foarte benefice pentru organismul nostru.

 Portocalele sunt bogate în vitaminele A, B și C, minerale precum calciu, magneziu, potasiu și fosfor, precum și în alte substanțe nutritive esențiale, cum ar fi fitochimice și flavonoide, cu efecte anti-inflamatorii și antioxidante deosebite. În plus, portocalele sunt și o sursă excelentă de fibre.

Citește mai mult:10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor

5 moduri de a preveni răcelile

A preveni este mai ușor decât a trata

5 moduri de a preveni răcelile Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să începeți să luați în considerare unele modalități de a evita să vă îmbolnăviți. Dacă depindeți de dezinfectantul pentru mâini pentru a combate germenii care provoacă răcelile și gripa, s-ar putea să fiți mai vulnerabili la infecții decât credeți. Un studiu din septembrie 2019 publicat în revuista Sphere a arătat că virusul gripal A rămâne activ timp de două minute complete după expunerea la un dezinfectant pe bază de etanol.

 De asemenea, cercetătorii au remarcat că dezinfectantul pentru mâini pe bază de alcool are nevoie de până la patru minute pentru a distruge virusul gripal, de aproape 12 ori mai mult decât cele 20 de secunde pentru aplicare manuală, prescrise de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

Citește mai mult:5 moduri de a preveni răcelile

12 alimente care au grijă de sănătatea dinților

Alimentația afectează sănătatea dinților

 Periajul dinților după mese, folosirea aței dentare și alte practici de igienă orală sunt esențiale pentru prevenirea cariilor dentare și a altor boli care pot afecta cavitatea bucală. Dar alimentația poate juca, de asemenea, un rol important atunci când este vorba despre a avea un zâmbet frumos, iar în acest articol vă vom prezenta cele mai bune 12 alimente care favorizează sănătatea dinților dumneavoastră.

 Este adevărat că zahărul prezent în aceste dulciuri atât de populare printre copii este principalul inamic al sănătății dentare, în acest caz al celor mai mici, și poate fi cauza principală a apariției cariilor chiar și la cele mai fragede vârste.

Citește mai mult:12 alimente care au grijă de sănătatea dinților

12 beneficii ale migdalelor

Ce conțin migdalele?

 Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoasă din lume. Și nu numai pentru că sunt delicioase, ci și pentru că au mari beneficii pentru sănătatea noastră. Migdalele ne ajută să ne menținem sănătatea și, în plus, ele pot fi de asemenea folosite și pentru cosmetică. Deși, din punct de vedere tehnic, ele sunt considerate fructe uscate, migdalele sunt într-adevăr semințe, deoarece se găsesc în interiorul migdalei. Cu toate acestea, atât compoziția, cât și proprietățile lor sunt cele ale unui fruct uscat și de aceea sunt considerate ca atare.

Citește mai mult:12 beneficii ale migdalelor