Toamna: anotimpul schimbărilor din corp

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?

Toamna: anotimpul schimbărilor din corp „Toamna schimbă sângele” este o zicală populară foarte adevărată. În această perioadă a anului, există multe schimbări - atât de mediu, cât și în stilul de viață - care necesită adaptare din partea corpului. Pe de o parte, schimbările de temperatură sunt frecvente, deoarece între dimineață și prânz există o diferență notabilă de grade. Pe de altă parte, bioritmul și stilul nostru de viață se schimbă și ele: faptul că ziua se scurtează implică în mod inevitabil și să facem mici schimbări în timpul meselor.

12 alimente bogate în enzime

Importanța enzimelor pentru sănătate

 Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai puține enzime și tocmai de aceea trebuie să le obținem prin alimentație. Există anumite alimente care furnizează enzime digestive care ne ajută la digestie și promovează asimilarea nutrienților. În acest articol veți găsi, de asemenea și două rețete bogate în enzime, cu preparate care ajută la conservarea lor și promovează asimilarea lor de către organism.

8 beneficii ale consumului de nectarine

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar

8 beneficii ale consumului de nectarine Este un mit comun că nectarinele sunt un fel de încrucișare între o prună și o piersică. Deși este ușor de văzut cum s-ar putea crede acest lucru având în vedere asemănările dintre piersică și nectarină versus prună, acest lucru nu este adevărat. Se crede că nectarinele, ca și piersicile, provin din China antică, unde au fost cultivate de mii de ani. Nectarinele au fost cultivate de-a lungul istoriei și au fost chiar savurate în Persia antică, Grecia și Roma.

Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (II)

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara

Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (II) Pentru a depăși starea constantă de oboseală și pentru a ne adapta schimbărilor de sezon, se recomandă consumul unor plante adaptogene, cum ar fi Ginsengul siberian sau Gingko biloba.

 De asemenea, este posibil să se folosească pentru o perioadă mai scurtă de timp acțiunea de tonifiere care combate oboseala a următoarelor remedii: ceaiul verde, guarana, ceaiul mate, macca, etc. În plus, la începutul primăverii pot fi făcute unele tratamente de curățare pe bază de plante cu efecte diuretice sau detoxifiante pentru două sau trei săptămâni.

Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (I)

Suferiți de astenie de primăvară?

Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (I) Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și poate genera diverse probleme de sănătate, cum ar fi astenia de primăvară. Medicina naturistă ne oferă suficiente resurse pentru a eficientiza acest proces și pentru a ne recupera energia pierdută în timpul iernii.

 Primăvara este un moment special al anului, un anotimp care reprezintă trezirea forțelor naturale până acum latente în timpul iernii. Există o creștere a dinamismului vital, iar creșterile activității corporale și emoțiile devin mai intense. Adaptarea fără prea multe probleme la noile condiții climatice pe care le presupune această schimbare de sezon este convenabilă și sănătoasă. Organismul se adaptează, deși câteodată trebuie să ne ajutăm puțin corpul.