Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (I)

Suferiți de astenie de primăvară?

Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (I) Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și poate genera diverse probleme de sănătate, cum ar fi astenia de primăvară. Medicina naturistă ne oferă suficiente resurse pentru a eficientiza acest proces și pentru a ne recupera energia pierdută în timpul iernii.

 Primăvara este un moment special al anului, un anotimp care reprezintă trezirea forțelor naturale până acum latente în timpul iernii. Există o creștere a dinamismului vital, iar creșterile activității corporale și emoțiile devin mai intense. Adaptarea fără prea multe probleme la noile condiții climatice pe care le presupune această schimbare de sezon este convenabilă și sănătoasă. Organismul se adaptează, deși câteodată trebuie să ne ajutăm puțin corpul.

Citește mai mult:Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (I)

6 motive pentru a consumă ouă la micul-dejun

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți

6 motive pentru a consumă ouă la micul-dejun Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține 6 grame de proteine, 4 grame de grăsimi totale și 165 miligrame de colesterol, pe lângă multe vitamine și minerale, conform USDA. În general, o persoană sănătoasă medie poate mânca ouă cu moderație ca parte a unei alimentații echilibrate sănătoase.

 De fapt, consumul unui ou pe zi nu crește riscul de boli de inimă, conform dieteticienilor din Canada. Dacă aveți colesterol în sânge, diabet sau boli de inimă, dieteticienii vă recomandă să limitați aportul de ouă întregi (inclusiv albul și gălbenușul) la două sau mai puține pe săptămână. În plus, dacă alegeți să consumați omletă, pâine prăjită în ou și ouă ochiuri la micul dejun, veți dori să limitați consumul altor alimente care conțin grăsimi saturate.

Citește mai mult:6 motive pentru a consumă ouă la micul-dejun

Vitamine, minerale și suplimente pentru sistemul imunitar

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar

 In lupta împotriva unei infecții sau combaterea răcelii, adăugarea vitaminelor care stimulează imunitatea la rutina dumneavoastră zilnică poate fi incredibil de benefică. De fapt, s-a demonstrat că anumite vitamine, minerale și suplimente ajustează funcția imună, îmbunătățesc producția de anticorpi și ameliorează inflamația pentru a vă face să vă simțiți mai bine.

 S-a dovedit că vitaminele ajută la creșterea capacității corpului de a lupta împotriva infecțiilor. Iată câteva dintre cele mai importante vitamine care stimulează imunitatea:

Citește mai mult:Vitamine, minerale și suplimente pentru sistemul imunitar

10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?

10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor Portocalele sunt un aliment dulce și delicios și sunt o opțiune excelentă pentru a fi incluse într-un mic dejun complet și sănătos. Portocalele nu sunt doar un fruct cu o aromă intensă și delicioasă, ci au de asemenea o mulțime de proprietăți foarte benefice pentru organismul nostru.

 Portocalele sunt bogate în vitaminele A, B și C, minerale precum calciu, magneziu, potasiu și fosfor, precum și în alte substanțe nutritive esențiale, cum ar fi fitochimice și flavonoide, cu efecte anti-inflamatorii și antioxidante deosebite. În plus, portocalele sunt și o sursă excelentă de fibre.

Citește mai mult:10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor

5 moduri de a preveni răcelile

A preveni este mai ușor decât a trata

5 moduri de a preveni răcelile Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să începeți să luați în considerare unele modalități de a evita să vă îmbolnăviți. Dacă depindeți de dezinfectantul pentru mâini pentru a combate germenii care provoacă răcelile și gripa, s-ar putea să fiți mai vulnerabili la infecții decât credeți. Un studiu din septembrie 2019 publicat în revuista Sphere a arătat că virusul gripal A rămâne activ timp de două minute complete după expunerea la un dezinfectant pe bază de etanol.

 De asemenea, cercetătorii au remarcat că dezinfectantul pentru mâini pe bază de alcool are nevoie de până la patru minute pentru a distruge virusul gripal, de aproape 12 ori mai mult decât cele 20 de secunde pentru aplicare manuală, prescrise de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

Citește mai mult:5 moduri de a preveni răcelile