7 beneficii ale ghimbirului

 

Ghimbirul susține starea de sănătate

7 beneficii ale ghimbirului Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima perioadă datorită multiplelor sale proprietăți medicinale care susțin starea de sănătate în multe moduri.

 Pe lângă faptul că favorizează absorbția nutrienților, ghimbirul ne ajută la prevenirea constipației și îmbunătățește digestia. În plus, ghimbirul ameliorează durerile abdominale produse de inflamațiile stomacale.

 Ghimbirul este de asemenea un stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi, care sunt: gingerolul, paradolul, shagaolul și zingerolul.

 Îți prezentăm în acest articol 7 beneficii importante ale ghimbirului pentru o stare de sănătate excelentă.

10 alimente bogate în Omega 3

 

Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3

10 alimente bogate în Omega 3 Importanța acordată acizilor grași Omega 3 este viabilă din multe motive, dintre care cel mai important este că acest tip de grăsimi constituie un nutrient esențial pentru organism. Acizii grași de tip Omega 3 se pot obține doar prin intermediul alimentației, deoarece organismul uman nu are capacitatea de a-i sintetiza din alte alimente ingerate.

 În categoria acizilor grași Omega 3 se disting trei tipuri, respectiv ALA (acidul linolenic), DHA (acidul dicosahexaenoic) și EPA (acidul ecosapentanoic). Toți aceștia contribuie în primul rând la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. În prezent, există numeroase studii medicale care indică faptul că populațiile care consumă cantitățile adecvate de acizi grași omega 3 au un risc de opt ori mai mic de a suferi de vreo boală coronariană.

Ciocolata neagră potențează funcțiile cognitive

 

Ciocolata pură este un superaliment

Ciocolata neagră potențiază funcțiile cognitive Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al unei cantități minime de ciocolată de bună calitate poate îmbunătăți conectivitatea cerebrală. Nutriționiștii afirmă că ciocolata neagră este cea mai bună pentru sănătatea noastră, deoarece boabele de cacao conțin cea mai mare concentrație de antioxidanți din lume. Dintre acești antioxidanți menționăm polifenolii, catechinele și epicatechinele. Raportat la aceeași greutate, ciocolata neagră conține mai mulți antioxidanți decât vinul roșu, afinele, rodiile și fructele goji.

Probioticele pot proteja contra cancerului de sân

 

Probioticele pot combate cancerul de sân

Probioticele pot proteja contra cancerului de sân În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente în cazul femeilor, astfel încât, conform datelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), 1 din 8 femei sunt predispuse să sufere de acest tip de boală la un moment dat din viață.

 Datorită probioticelor putem combate în mod eficient microorganismele responsabile de cancerul de sân și reduce astfel posibila sa incidență. De asemenea, este foarte important să avem și alte obiceiuri sănătoase.

 Însă știința continuă să avanseze și pe lângă faptul că se dezvoltă noi tratamente, mai eficiente și personalizate, se continuă să se lucreze asupra subiectului prevenirii cancerului. Diverse cercetări medicale au demonstrat deja că există o legătură directă între nutriție, activitatea fizică, stilul de viață și cancer.

Factori negativi în cancer

 

Cum apare cancerul?

Factori negativi în cancer Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumite organe sau zone ale organismului. În timp ce celulele sănătoase cresc și sunt înlocuite într-un mod “programat”, celulele canceroase se înmulțesc și se dezvoltă în mod aleatoriu, spontan și necontrolat.

 Acest lucru se datorează alterării mecanismului care este responsabil de inhibarea reproducerii celulare. Astfel, caracteristicile celulelor canceroase sunt următoarele:

 - Cresc destul de repede;

 - Nu se pot organiza ele singure;

 - Sunt incapabile să se autoregleze.

 Dat fiind faptul că celulele canceroase nu se supun niciunui tipar, masele de țesut care se formează nu seamănă cu cele ale unui țesut normal și au denumirea științifică de neoplazii.