Consecințele negative ale excesului de sare
Chiar dacă este adevărat că mâncărurile au un gust mult mai bun atunci când adăugăm sare, este la fel de adevărat că un exces de sodiu este nociv pentru sănătate.
Excesul de sare ne poate influența astfel încât să nu mai simțim gustul real al alimentelor, pe lângă faptul că poate fi dăunător pentru organism. Este necesar să luăm în considerare faptul că, pe lângă faptul că folosim sarea atunci când gătim, aceasta se găsește și în alimentele pe care le cumpărăm gata preparate.
În acest articol vă prezentăm care sunt consecințele unui consum excesiv de sare, mai exact de clorură de sodiu.
În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alimente, mai ales dacă sunt consumate în mod frecvent, pot crește riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer, deoarece compușii acestora au un efect negativ asupra organismului.
Așa-numita “piele de portocală” este o afecțiune care le afectează pe marea majoritate a femeilor. Celulita apare datorită formării nodulilor de grăsime, lichide și toxine sub piele în diferite zone ale corpului, mai ales pe abdomen, brațe, coapse și fese. Aspectul pe care îl conferă celulita este de piele neregulată care formează „gropițe” inestetice.