Lămâile, un aliat al frumuseții

Lămâile: beneficii pentru sănătate și frumusețe

Lămâile, un aliat al frumuseții Puterea terapeutică a lămâilor este amplă și cu toții știm că au numeroase beneficii pentru sănătate, însă mai puțin cunoscute sunt utilizările acestor fructe în domeniul frumuseții.

 Lămâia este un fruct care pe lângă faptul că poate fi folosit ca remediu natural pentru tratarea unor afecțiuni de sănătate, are de asemenea câteva beneficii incredibile pentru frumusețe. Lămâia are proprietăți astringente, dezinfectante și acționează ca un agent înălbitor natural. În plus, lămâia conține multă vitamina C, antioxidanți și compuși care reglează aciditatea și ajută la eliminarea grăsimilor. Tocmai de aceea, lămâia este un bun aliat pentru sănătate, dar și pentru frumusețe. Totodată, datorită compușilor săi activi, lămâia este foarte bună pentru îngrijirea tenului și a părului.

8 sfaturi în cazul ochilor iritați

De ce se produce iritarea ochilor?

8 sfaturi în cazul ochilor iritați

 Se știe că ochii sunt una dintre părțile cele mai sensibile ale corpului uman și sunt expuși aproape în permanență la diverse tipuri de agenți externi iritativi precum noxele din aer, fumul de țigară, praful, polenul arborilor și florilor, etc.

 În aceste situații, este foarte probabil ca ochii să devină iritați și inflamați uneori, mai ales dacă locuim în orașe foarte aglomerate. Tocmai de aceea vă prezentăm în acest articol cauzele iritării și înroșirii ochilor, precum și 8 sfaturi pentru a combate aceste neplăceri.

 Iată în continuare care sunt principalele cauze care pot determina iritarea, înroșirea sau chiar umflarea ochilor și apariția neplăcutelor pungi sub ochi:

3 tratamente pentru hidratarea părului

De ce se deshidratează părul?

3 tratamente pentru hidratarea părului

 Deshidratarea părului se produce pe fondul unui exces de căldură, din lipsa unei hidratări adecvate – atât interne, cât și externe – dar și a schimbărilor bruște de temperatură. Toți acești factori influențează în mod direct sănătatea noastră capilară. Cu toate că pe piață există multe tratamente capilare, acestea sunt destul de costisitoare pe termen lung, însă există și opțiunea de a urma un tratament natural pentru hidratarea părului. Alte cauze care determină deshidratarea părului sunt următoarele: utilizarea unor medicamente de sinteză, schimbările alimentare, folosirea vopselelor chimice și substanțele contaminante din mediul înconjurător.

Cremă din 3 ingrediente contra ridurilor

 

Cremă din 3 ingrediente contra ridurilor

Cremă din 3 ingrediente contra ridurilor Multe persoane nu au probleme cu ideea apariției ridurilor odată cu înaintarea în vârstă, însă altele doresc să împiedice apariția acestora prin diverse modalități, mai mult sau mai puțin naturale.

 Mai ales femeile recurg la remediile naturale pentru a încetini apariția ridurilor, datorită eficienței acestora. Vă prezentăm în acest articol o rețetă ușor de preparat și care conține doar trei ingrediente pentru a reduce ridurile din zona ochilor.

8 sfaturi pentru a preveni acneea

 

De ce apare acneea?

8 sfaturi pentru a preveni acneea Unele persoane consideră că acneea este dificil sau imposibil de controlat, însă există multe modalități și remedii pentru a preveni acest tip de erupții pe piele, care sunt foarte frecvente în timpul pubertății sau al adolescenței, dar și în perioada menstruală sau în unele situații stresante. Este important să știm cum să procedăm în cazul puseurilor de acnee, deoarece tratarea acestora într-un mod greșit poate provoca răni și inclusiv semne ireversibile, precum și erupția continuă a acestora.

 În acest articol vă oferim câteva sfaturi pentru a preveni acneea și pentru a o combate într-un mod natural și eficient. Este important să luăm în considerare faptul că este necesar să menținem întotdeauna fața curată, deoarece acneea apare adeseori din cauza unei îngrijiri neadecvate a tenului.