Noaptea deține un potențial enorm pentru frumusețea noastră, deoarece, în timp ce dormim, corpul se regenerează. Cu aceste sfaturi pentru îngrijirea pielii și a părului, puteți profita la maximum de odihna de noapte. Odihna fizică și mentală se reflectă în aspect și acest lucru se întâmplă la orice vârstă.
Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate fi o provocare, deoarece uneori nu este atât de ușor să aveți grijă în același timp și de zonele uleioase și de cele uscate ale pielii.
Pielea mixtă este cea uscată în anumite zone precum pomeții și obrajii și uleioasă în alte zone, cum ar fi fruntea, nasul și bărbia. Zona grasă este cunoscută și sub denumirea de zona T a feței și este mai susceptibilă la imperfecțiuni, cum ar fi porii măriți, punctele negre sau chiar coșurile, în timp ce zona uscată are de obicei un aspect mai opac și mai puțin flexibil.
Combinarea acestor două tipuri de piele face ca îngrijirea pielii mixte să fie puțin complicată, deoarece necesită un produs sau tratament pentru a-i oferi hidratarea de care are nevoie în zona uscată și care să nu îngrașe și mai mult zona T.
Multe dintre produsele care există în prezent pe piață, pe lângă faptul că conțin multe detergenți și siliconi, pot modifica pH-ul natural al scalpului, având ca rezultat descuamarea și uscăciune la nivelul scalpului, căderea părului și, în general, un păr fără strălucire și elasticitate. Scalpul face parte din pielea noastră și, ca și în restul corpului, este compus dintr-o dermă, epidermă și foliculi în care părul crește. Este foarte important să-l păstrăm oxigenat, hidratat și cu un pH adecvat, astfel încât să susțină, să hidrateze și să ne protejeze părul.
Puterea terapeutică a lămâilor este amplă și cu toții știm că au numeroase beneficii pentru sănătate, însă mai puțin cunoscute sunt utilizările acestor fructe în domeniul frumuseții.
Lămâia este un fruct care pe lângă faptul că poate fi folosit ca remediu natural pentru tratarea unor afecțiuni de sănătate, are de asemenea câteva beneficii incredibile pentru frumusețe. Lămâia are proprietăți astringente, dezinfectante și acționează ca un agent înălbitor natural. În plus, lămâia conține multă vitamina C, antioxidanți și compuși care reglează aciditatea și ajută la eliminarea grăsimilor. Tocmai de aceea, lămâia este un bun aliat pentru sănătate, dar și pentru frumusețe. Totodată, datorită compușilor săi activi, lămâia este foarte bună pentru îngrijirea tenului și a părului.
Se știe că ochii sunt una dintre părțile cele mai sensibile ale corpului uman și sunt expuși aproape în permanență la diverse tipuri de agenți externi iritativi precum noxele din aer, fumul de țigară, praful, polenul arborilor și florilor, etc.
În aceste situații, este foarte probabil ca ochii să devină iritați și inflamați uneori, mai ales dacă locuim în orașe foarte aglomerate. Tocmai de aceea vă prezentăm în acest articol cauzele iritării și înroșirii ochilor, precum și 8 sfaturi pentru a combate aceste neplăceri.
Iată în continuare care sunt principalele cauze care pot determina iritarea, înroșirea sau chiar umflarea ochilor și apariția neplăcutelor pungi sub ochi: