Mănăstirea Voroneț

 

Mănăstirea Voroneț

manastirea voronet Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din țara noastră datorită picturii de aici și a faimosului „albastru de Voroneț„ o culoare deosebită ce încântă deopotrivă ochiul și sufletul, este mănăstirea Voroneț, supranumită și Capela Sixtină a Estului. O vizită în acest loc vă poate aduce liniștea și pacea interioară, vă poate deconecta de lumea cotidiană, vă poate scăpa de stres și vă poate pune în conexiune cu Dumnezeu și de asemenea, vă va încânta din multe puncte de vedere. Veți ajunge la concluzia că avem o superbă țară, cu peisaje extrem de frumoase. Dumnezeu nu ne-a lãsat țara numai cu toate treptele de relief, cu minunatele peisaje, ci ne-a dãruit și superbe mânãstiri, sfinte moaște, icoane fãcãtoare de minuni care ne ajutã și ne ocrotesc mereu, mulți cãlugãri și locuri precum mănăstirea Voroneț unde să ne regăsim liniștea.

Citește mai mult:Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Prislop

 

Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox

manastirea-prislop.jpg

 Una dintre cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania, Mănăstirea Prislop are un rol cultural deosebit în viața tuturor românilor.  

 Cu siguranță cu toții am auzit lucruri extraordinare despre acest loc rupt parcă din Rai, dar puțini am avut șansa de a o vizita și este o destinație ce merită văzută odată în viață. Mănăstirea Prislop este renumită pe tot parcursul României și în afara granițelor acesteia și anual, mii de credincioși o vizitează pentru a se ruga și pentru a se deconecta de lumea cotidiană. Liniștea pe care mulți și-o regăsesc aici este neprețuită și odată vizitat acest loc sfânt, creștinii revin periodic.

 

Unde se află Mănăstirea Prislop?

 Mănăstirea Prislop se află la 13 km de orașul Hațeg și la 16 km de municipiul Hunedoara. Zona în care este amplasată este una pitorească, mirifică, la o altitudine de aproximativ 600 m, într-o minunată poieniță desprinsă parcă din Rai. Chiar prin curtea mănăstirii Prislop trece pârâul Silvaș, ceea ce face ca peisajul să fie minunat. Mănăstirea Prislop este înconjurată efectiv de dealuri care coboară în pante domoale până la monument. În acest spațiu originar și încărcat de istorie al poporului român se află și Mănăstirea Prislop.

Citește mai mult:Mănăstirea Prislop

Biserica din Corbii de Piatra

 

Minunea de la Corbii de Piatră – Bisericuța din stâncă

biserica din corbii de piatra

 La scurtă distanță de Câmpulung, în Argeș, în inima muntelui se află un locaș ce datează încă de pe vremea dacilor. Biserica de aici este săpată chiar în stânca muntelui, și peisajul creat aici este superb. Biserica, de-a lungul timpului, a devenit loc de pelerinaj pentru credincioși, fiind străjuită chiar de un călugăr de piatră, ceea ce dă un farmec aparte locului. Văruit în alb, locașul sfânt de la Corbi este cel mai vechi așezământ monahal din țara noastră, săpat în stâncă.

 

Scurt istoric și locația bisericii din Corbi

 Dacă veți călători dinspre Câmpulung spre Domnești, șoseaua vă va purta printre una din cele mai interesante localități argeșene, și anume comuna Corbi, un loc ce emană sacralitate, pace, liniște, dar și mister, un mister păstrat de mii de ani, în legenda primului lăcaș sfânt săpat în stâncă de la noi din țară.

Citește mai mult:Biserica din Corbii de Piatra

Itinerarii spirituale in Romania

 

Itinerarii spirituale în România

pelerinaj si itinerarii spirituale in romania

 Sunt anumite momente în viața noastră, când omul simte nevoia de sacru, pentru a-și recăpăta echilibrul pierdut. Atunci, în acele momente, el se rupe de banalul și de stresul cotidian și își caută liniștea în preajma locurilor care emană credință și spiritualitate. Perioada sărbătorilor, îndeosebi este aceea în care oamenii acordă importanță credinței. Dar acest lucru poate fi făcut și fără un prilej de sărbătoare anume. Concediul, sau cel puțin, o parte din concediu sau din vacanța de vară pot fi petrecute și printr-un tur al mănăstirilor. Ce înseamnă să petreceți câteva zile în aceste locuri lipsite de stres, de griji, de ispitele de zi cu zi? O adevărată relaxare pentru trup și suflet și de asemenea o stare interioară de bine.

Citește mai mult:Itinerarii spirituale in Romania

Manastirea Agapia

 

Mănăstirea Agapia, dragoste creștină

manastirea agapia

 Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri de la noi din țară este Mănăstirea Agapia. Aceasta poartă numele de „dragoste creștină„ din grecescul Agapis, preluând numele totodată de la Sihastrul Agapie care ar fi ridicat o bisericuță din lemn aici, în secolul al XIV-lea. Această mănăstire nu este numai un loc de reculegere, rugăciune și pelerinaj, ci și o adevărată oază de liniște înțesată cu istorie, unde vizitatorii vin pentru a se ruga și pentru a vedea un colț de istorie.

 

Unde se află mănăstirea Agapia?

 Mănăstirea Agapia este situată pe valea pârâului Agapia – Topolița, la poalele culmii Măgura, aproape de Târgu Neamț, la o distanță de 9 km, într-un cadru natural pitoresc, foarte frumos, mănăstirea fiind înconjurată de culmi montane și de păduri seculare. Mănăstirea Agapia este o mănăstire de măicuțe, situată la 43 km de orașul Piatra Neamț și la 7 km de de DN 15 C, la o altitudine de 480 m. Așezământul monahal de la Agapia este format din două complexe de clădiri, și anume Agapia Veche ridicată în anul 1585 de Petru Șchiopul și Agapia Nouă, ridicată de Hatmanul Gavril în anul 1642. 

 Drumul către mănăstirea Agapia este foarte frumos și pitoresc și mulți vizitatori îl parcurg pe jos, cântând prin pădure. Cert este că mănăstirea Agapia este o bijuterie arhitecturală ce îmbină stilul bizantin cu stilul neoclasic și arta românească. Hramul acestei biserici este Sfinții Mihail și Gavriil, în data de 8 noiembrie.

Citește mai mult:Manastirea Agapia