Mănăstirea Voroneț

 

Mănăstirea Voroneț

manastirea voronet Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din È›ara noastră datorită picturii de aici È™i a faimosului „albastru de VoroneÈ›„ o culoare deosebită ce încântă deopotrivă ochiul È™i sufletul, este mănăstirea VoroneÈ›, supranumită È™i Capela Sixtină a Estului. O vizită în acest loc vă poate aduce liniÈ™tea È™i pacea interioară, vă poate deconecta de lumea cotidiană, vă poate scăpa de stres È™i vă poate pune în conexiune cu Dumnezeu È™i de asemenea, vă va încânta din multe puncte de vedere. VeÈ›i ajunge la concluzia că avem o superbă È›ară, cu peisaje extrem de frumoase. Dumnezeu nu ne-a lãsat È›ara numai cu toate treptele de relief, cu minunatele peisaje, ci ne-a dãruit È™i superbe mânãstiri, sfinte moaÈ™te, icoane fãcãtoare de minuni care ne ajutã È™i ne ocrotesc mereu, mulÈ›i cãlugãri È™i locuri precum mănăstirea VoroneÈ› unde să ne regăsim liniÈ™tea.

Citește mai mult:Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Prislop

 

Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox

manastirea-prislop.jpg

 Una dintre cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania, Mănăstirea Prislop are un rol cultural deosebit în viața tuturor românilor.  

 Cu siguranță cu toții am auzit lucruri extraordinare despre acest loc rupt parcă din Rai, dar puțini am avut șansa de a o vizita și este o destinație ce merită văzută odată în viață. Mănăstirea Prislop este renumită pe tot parcursul României și în afara granițelor acesteia și anual, mii de credincioși o vizitează pentru a se ruga și pentru a se deconecta de lumea cotidiană. Liniștea pe care mulți și-o regăsesc aici este neprețuită și odată vizitat acest loc sfânt, creștinii revin periodic.

 

Unde se află Mănăstirea Prislop?

 Mănăstirea Prislop se află la 13 km de orașul Hațeg și la 16 km de municipiul Hunedoara. Zona în care este amplasată este una pitorească, mirifică, la o altitudine de aproximativ 600 m, într-o minunată poieniță desprinsă parcă din Rai. Chiar prin curtea mănăstirii Prislop trece pârâul Silvaș, ceea ce face ca peisajul să fie minunat. Mănăstirea Prislop este înconjurată efectiv de dealuri care coboară în pante domoale până la monument. În acest spațiu originar și încărcat de istorie al poporului român se află și Mănăstirea Prislop.

Citește mai mult:Mănăstirea Prislop

Biserica din Corbii de Piatra

 

Minunea de la Corbii de Piatră – BisericuÈ›a din stâncă

biserica din corbii de piatra

 La scurtă distanță de Câmpulung, în ArgeÈ™, în inima muntelui se află un locaÈ™ ce datează încă de pe vremea dacilor. Biserica de aici este săpată chiar în stânca muntelui, È™i peisajul creat aici este superb. Biserica, de-a lungul timpului, a devenit loc de pelerinaj pentru credincioÈ™i, fiind străjuită chiar de un călugăr de piatră, ceea ce dă un farmec aparte locului. Văruit în alb, locaÈ™ul sfânt de la Corbi este cel mai vechi aÈ™ezământ monahal din È›ara noastră, săpat în stâncă.

 

Scurt istoric și locația bisericii din Corbi

 Dacă veÈ›i călători dinspre Câmpulung spre DomneÈ™ti, È™oseaua vă va purta printre una din cele mai interesante localități argeÈ™ene, È™i anume comuna Corbi, un loc ce emană sacralitate, pace, liniÈ™te, dar È™i mister, un mister păstrat de mii de ani, în legenda primului lăcaÈ™ sfânt săpat în stâncă de la noi din È›ară.

Citește mai mult:Biserica din Corbii de Piatra

Itinerarii spirituale in Romania

 

Itinerarii spirituale în România

pelerinaj si itinerarii spirituale in romania

 Sunt anumite momente în viaÈ›a noastră, când omul simte nevoia de sacru, pentru a-È™i recăpăta echilibrul pierdut. Atunci, în acele momente, el se rupe de banalul È™i de stresul cotidian È™i îÈ™i caută liniÈ™tea în preajma locurilor care emană credință È™i spiritualitate. Perioada sărbătorilor, îndeosebi este aceea în care oamenii acordă importanță credinÈ›ei. Dar acest lucru poate fi făcut È™i fără un prilej de sărbătoare anume. Concediul, sau cel puÈ›in, o parte din concediu sau din vacanÈ›a de vară pot fi petrecute È™i printr-un tur al mănăstirilor. Ce înseamnă să petreceÈ›i câteva zile în aceste locuri lipsite de stres, de griji, de ispitele de zi cu zi? O adevărată relaxare pentru trup È™i suflet È™i de asemenea o stare interioară de bine.

Citește mai mult:Itinerarii spirituale in Romania

Manastirea Agapia

 

Mănăstirea Agapia, dragoste creÈ™tină

manastirea agapia

 Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri de la noi din È›ară este Mănăstirea Agapia. Aceasta poartă numele de „dragoste creÈ™tină„ din grecescul Agapis, preluând numele totodată de la Sihastrul Agapie care ar fi ridicat o bisericuță din lemn aici, în secolul al XIV-lea. Această mănăstire nu este numai un loc de reculegere, rugăciune È™i pelerinaj, ci È™i o adevărată oază de liniÈ™te înÈ›esată cu istorie, unde vizitatorii vin pentru a se ruga È™i pentru a vedea un colÈ› de istorie.

 

Unde se află mănăstirea Agapia?

 Mănăstirea Agapia este situată pe valea pârâului Agapia – TopoliÈ›a, la poalele culmii Măgura, aproape de Târgu NeamÈ›, la o distanță de 9 km, într-un cadru natural pitoresc, foarte frumos, mănăstirea fiind înconjurată de culmi montane È™i de păduri seculare. Mănăstirea Agapia este o mănăstire de măicuÈ›e, situată la 43 km de oraÈ™ul Piatra NeamÈ› È™i la 7 km de de DN 15 C, la o altitudine de 480 m. AÈ™ezământul monahal de la Agapia este format din două complexe de clădiri, È™i anume Agapia Veche ridicată în anul 1585 de Petru Șchiopul È™i Agapia Nouă, ridicată de Hatmanul Gavril în anul 1642. 

 Drumul către mănăstirea Agapia este foarte frumos È™i pitoresc È™i mulÈ›i vizitatori îl parcurg pe jos, cântând prin pădure. Cert este că mănăstirea Agapia este o bijuterie arhitecturală ce îmbină stilul bizantin cu stilul neoclasic È™i arta românească. Hramul acestei biserici este SfinÈ›ii Mihail È™i Gavriil, în data de 8 noiembrie.

Citește mai mult:Manastirea Agapia