Biserica din Corbii de Piatra

 

Minunea de la Corbii de Piatră – BisericuÈ›a din stâncă

biserica din corbii de piatra

 La scurtă distanță de Câmpulung, în ArgeÈ™, în inima muntelui se află un locaÈ™ ce datează încă de pe vremea dacilor. Biserica de aici este săpată chiar în stânca muntelui, È™i peisajul creat aici este superb. Biserica, de-a lungul timpului, a devenit loc de pelerinaj pentru credincioÈ™i, fiind străjuită chiar de un călugăr de piatră, ceea ce dă un farmec aparte locului. Văruit în alb, locaÈ™ul sfânt de la Corbi este cel mai vechi aÈ™ezământ monahal din È›ara noastră, săpat în stâncă.

 

Scurt istoric și locația bisericii din Corbi

 Dacă veÈ›i călători dinspre Câmpulung spre DomneÈ™ti, È™oseaua vă va purta printre una din cele mai interesante localități argeÈ™ene, È™i anume comuna Corbi, un loc ce emană sacralitate, pace, liniÈ™te, dar È™i mister, un mister păstrat de mii de ani, în legenda primului lăcaÈ™ sfânt săpat în stâncă de la noi din È›ară.

În acest loc deosebit È™i binecuvântat, oamenii locului au învățat ce înseamnă adevărata credință È™i puterea Celui de Sus. Istoria bisericii din stâncă din Corbi datează din cele mai vechi timpuri, È™i se pierde aproape în negura vremurilor demult apuse. Încă din secolul al XIV-lea, localnicii au transformat acest vechi locaÈ™ de cult ce datează de pe vremea dacilor, în locaÈ™ sfânt, È™i anume în biserică creÈ™tină. Stânca impunătoare se vede de la o distanță considerabilă, ia ochii trecătorilor, atrage privirile, fiind situată la marginea comunei Corbi, printre casele sătenilor.

 

Scurtă descriere a Bisericii din Corbi

 Biserica din Corbi este foarte aproape de inimile oamenilor, fiind deosebită È™i atrăgând an de an tot mai mulÈ›i turiÈ™ti. Biserica este de un alb pur, fiind construită în gresie, în prelungirea peretelui stâncos, deschis parcă pentru a primii în fiecare Duminică È™i de sărbători credincioÈ™ii la slujbă. La intrare, pe partea dreaptă, se poate zări un loc bine adăpostit, unde se află o masă din lemn la care adeseori stau călugării ori turiÈ™tii la taifas.

 

Prăbușirea bisericii nu a rănit pe nimeni

 LăcaÈ™ul sfânt de astăzi, avea, înainte, în secolele trecute, o singură încăpere. Astfel că, în anul 1834, în timpul Slujbei de PaÈ™te, s-a întâmplat un eveniment tragic. Din cauza infiltrărilor de apă È™i a rădăcinilor de copaci crescuÈ›i deasupra prin piatră, biserica nu a mai rezistat È™i s-a prăbuÈ™it. Însă printr-o minune, deÈ™i foarte multă lume era prezentă la slujbă, nimeni nu a fost rănit.

 

Călugărul pietrificat de la Biserica din Corbi

 Desigur că primul lucru care va atrage atenÈ›ia oricărui turist este chiar călugărul parcă sculptat în piatră, care, cu siguranță are o poveste deosebită È™i interesantă. Călugărul este un fel de străjer al bisericuÈ›ei. AÈ™adar, la o sută de metri de biserică se află această formaÈ›iune stâncoasă modelată în aÈ™a fel de vânt È™i de ploi încât a căpătat silueta unui călugăr. Legenda spune că acesta ar fi fost primul călugăr ce a slujit aici, un om bun È™i blând, cu mare credință în Dumnezeu.

 

Peștera pentru rugăciune

 Sătenii vin la slujbele È›inute de doi călugări duminică de duminică, unde se simt mai aproape de Dumnezeu. Cine vine aici ca să se roage îÈ™i va regăsi liniÈ™tea interioară È™i pacea sufletească, măcar pentru câteva ore. Biserica în stâncă de la Corbi este un loc minunat, demn de vizitat, cu o puternică încărcătură spirituală È™i istorică.

Mai poți citi din Călătorii în România

Mănăstirea Voroneț

  Mănăstirea VoroneÈ›  Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din È›ara noastră da...

Mănăstirea Prislop

  Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox  Una dintre cele mai important...

Biserica din Corbii de …

  Minunea de la Corbii de Piatră – BisericuÈ›a din stâncă  La scurtă di...

Itinerarii spirituale i…

  Itinerarii spirituale în România  Sunt anumite momente în viaÈ›a n...

Manastirea Agapia

  Mănăstirea Agapia, dragoste creÈ™tină  Una dintre cele mai cunoscute mănăs...

Lacul Albastru, Baia Sp…

  Lacul Albastru din Baia Sprie  Pentru toÈ›i iubitorii de natură, de pitoresc, de fr...

Sapanta, Maramures

  Cimitirul vesel de la SăpânÈ›a, MaramureÈ™  SăpânÈ›a este o localitate...

Delta Dunarii

  O vacanță în Delta Dunării  Dacă vreÈ›i să surprindeÈ›i natura în a...

Pădurea Baciu

  Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionaÈ›ii de paranormal  Cine nu a auzit...

Muzeul Aurului

  Muzeul Aurului Din Brad, Hunedoara  Pentru pasionaÈ›ii de aur în toate formele...

Biserica dintr-un lemn

  Biserica dintr-un lemn  Orice călător care se respectă È™i care iubeÈ™te frumuseÈ...

Buzau

  Obiective turistice în judeÈ›ul Buzău  Dacă vă aflaÈ›i în trecere pri...

Mănăstirile din Moldo…

  Mănăstirile din Moldova fac cinste României  Mănăstirile din Moldova fac c...

Bran - Moeciu

  VacanÈ›a perfectă – zona Bran - Moeciu  Zona Bran-Moeciu este poate cea mai v...

Predeal

  Predeal – o staÈ›iune montană faină din toate punctele de vedere  Fie vară...