Biserica din Corbii de Piatra

 

Minunea de la Corbii de Piatră – Bisericuța din stâncă

biserica din corbii de piatra

 La scurtă distanță de Câmpulung, în Argeș, în inima muntelui se află un locaș ce datează încă de pe vremea dacilor. Biserica de aici este săpată chiar în stânca muntelui, și peisajul creat aici este superb. Biserica, de-a lungul timpului, a devenit loc de pelerinaj pentru credincioși, fiind străjuită chiar de un călugăr de piatră, ceea ce dă un farmec aparte locului. Văruit în alb, locașul sfânt de la Corbi este cel mai vechi așezământ monahal din țara noastră, săpat în stâncă.

 

Scurt istoric și locația bisericii din Corbi

 Dacă veți călători dinspre Câmpulung spre Domnești, șoseaua vă va purta printre una din cele mai interesante localități argeșene, și anume comuna Corbi, un loc ce emană sacralitate, pace, liniște, dar și mister, un mister păstrat de mii de ani, în legenda primului lăcaș sfânt săpat în stâncă de la noi din țară.

În acest loc deosebit și binecuvântat, oamenii locului au învățat ce înseamnă adevărata credință și puterea Celui de Sus. Istoria bisericii din stâncă din Corbi datează din cele mai vechi timpuri, și se pierde aproape în negura vremurilor demult apuse. Încă din secolul al XIV-lea, localnicii au transformat acest vechi locaș de cult ce datează de pe vremea dacilor, în locaș sfânt, și anume în biserică creștină. Stânca impunătoare se vede de la o distanță considerabilă, ia ochii trecătorilor, atrage privirile, fiind situată la marginea comunei Corbi, printre casele sătenilor.

 

Scurtă descriere a Bisericii din Corbi

 Biserica din Corbi este foarte aproape de inimile oamenilor, fiind deosebită și atrăgând an de an tot mai mulți turiști. Biserica este de un alb pur, fiind construită în gresie, în prelungirea peretelui stâncos, deschis parcă pentru a primii în fiecare Duminică și de sărbători credincioșii la slujbă. La intrare, pe partea dreaptă, se poate zări un loc bine adăpostit, unde se află o masă din lemn la care adeseori stau călugării ori turiștii la taifas.

 

Prăbușirea bisericii nu a rănit pe nimeni

 Lăcașul sfânt de astăzi, avea, înainte, în secolele trecute, o singură încăpere. Astfel că, în anul 1834, în timpul Slujbei de Paște, s-a întâmplat un eveniment tragic. Din cauza infiltrărilor de apă și a rădăcinilor de copaci crescuți deasupra prin piatră, biserica nu a mai rezistat și s-a prăbușit. Însă printr-o minune, deși foarte multă lume era prezentă la slujbă, nimeni nu a fost rănit.

 

Călugărul pietrificat de la Biserica din Corbi

 Desigur că primul lucru care va atrage atenția oricărui turist este chiar călugărul parcă sculptat în piatră, care, cu siguranță are o poveste deosebită și interesantă. Călugărul este un fel de străjer al bisericuței. Așadar, la o sută de metri de biserică se află această formațiune stâncoasă modelată în așa fel de vânt și de ploi încât a căpătat silueta unui călugăr. Legenda spune că acesta ar fi fost primul călugăr ce a slujit aici, un om bun și blând, cu mare credință în Dumnezeu.

 

Peștera pentru rugăciune

 Sătenii vin la slujbele ținute de doi călugări duminică de duminică, unde se simt mai aproape de Dumnezeu. Cine vine aici ca să se roage își va regăsi liniștea interioară și pacea sufletească, măcar pentru câteva ore. Biserica în stâncă de la Corbi este un loc minunat, demn de vizitat, cu o puternică încărcătură spirituală și istorică.

Mai poți citi din Călătorii în România

Mănăstirea Voroneț

  Mănăstirea Voroneț  Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din țara noastră da...

Mănăstirea Prislop

  Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox  Una dintre cele mai important...

Biserica din Corbii de …

  Minunea de la Corbii de Piatră – Bisericuța din stâncă  La scurtă di...

Itinerarii spirituale i…

  Itinerarii spirituale în România  Sunt anumite momente în viața n...

Manastirea Agapia

  Mănăstirea Agapia, dragoste creștină  Una dintre cele mai cunoscute mănăs...

Lacul Albastru, Baia Sp…

  Lacul Albastru din Baia Sprie  Pentru toți iubitorii de natură, de pitoresc, de fr...

Sapanta, Maramures

  Cimitirul vesel de la Săpânța, Maramureș  Săpânța este o localitate...

Delta Dunarii

  O vacanță în Delta Dunării  Dacă vreți să surprindeți natura în a...

Pădurea Baciu

  Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionații de paranormal  Cine nu a auzit...

Muzeul Aurului

  Muzeul Aurului Din Brad, Hunedoara  Pentru pasionații de aur în toate formele...

Biserica dintr-un lemn

  Biserica dintr-un lemn  Orice călător care se respectă și care iubește frumuse...

Buzau

  Obiective turistice în județul Buzău  Dacă vă aflați în trecere pri...

Mănăstirile din Moldo…

  Mănăstirile din Moldova fac cinste României  Mănăstirile din Moldova fac c...

Bran - Moeciu

  Vacanța perfectă – zona Bran - Moeciu  Zona Bran-Moeciu este poate cea mai v...

Predeal

  Predeal – o stațiune montană faină din toate punctele de vedere  Fie vară...