Buzau

 

Obiective turistice în judeÈ›ul Buzău

obiective turistice in buzau

 Dacă vă aflaÈ›i în trecere prin partea de sud-est a țării È™i dacă vă doriÈ›i să vizitaÈ›i câteva obiective turistice demne de È›inut minte, atunci judeÈ›ul Buzău este locul potrivit. DeÈ™i Buzăul este mai renumit pentru celebrii covrigi de Buzău È™i cârnaÈ›ii de PleÈ™coi decât pentru atracÈ›iile turistice, trebuie să È™tiÈ›i că È™i aici aveÈ›i ce vizita. În plus, este un judeÈ› deosebit ce cuprinde aproape toate formele de relief – munÈ›i la nord, câmpii la sud ÅŸi in rest zonă de dealuri subcarpatice. De asemenea, încărcătura istorică a acestui judeÈ› este semnificativă È™i importantă, È™i turiÈ™tii care vin să îÈ™i petreacă un week-end aici au foarte multe de vizitat.

 

AtracÈ›ii turistice în judeÈ›ul Buzău

 Buzăul este un oraÈ™ destul de mic, dar cu o încărcătură istorică mare, iar judeÈ›ul Buzău ne oferă locuri È™i atracÈ›ii turistice unice în È›ară. În excursiile dumneavoastră prin È›ară, poate vă doriÈ›i să vă îndreptaÈ›i atenÈ›ia È™i către aceste locuri deosebite, aproape neumblate, dar foarte interesante.

 

Focurile vii

Focul viu buzau

 Focurile vii de la Buzău, cunoscute È™i sub numele de focul nestins, deoarece arde fără întrerupere de zeci de ani, pot fi admirate în orice perioadă a anului. Focurile vii de la Buzău se află în satul Terca, în apropierea acestuia, comuna Lopătari. Fenomenul este deosebit È™i merită a fi admirat. Care ar fi explicaÈ›ia acestui fenomen? Poate fi vorba de emanaÈ›ii de gaze aprinse accidental sau din alte cauze naturale. Focul viu este spectaculos pentru turiÈ™tii de pretutindeni.

 

Vulcanii noroioși

 O altă atracÈ›ie turistică deosebită în judeÈ›ul Buzău este reprezentată de Vulcanii NoroioÈ™i. Aceasta este indubitabil cea mai vizitată dintre atracÈ›iile turistice din judeÈ›ul Buzău strângând anual mii de turiÈ™ti din È›ară È™i din străinătate. Poate că nu este cea mai importantă atracÈ›ie turistică a judeÈ›ului Buzău, dar cu siguranță este cea mai spectaculoasă È™i cea mai vizitată. Aceasta poate fi vizitată de turiÈ™ti din PloieÈ™ti, BucureÈ™ti, BraÈ™ov, zona de sud a Moldovei sau estul Bărăganului, fiind destul de aproape. Zona este extraordinară, fascinantă È™i foarte atrăgătoare, care îmbie turiÈ™tii să rămână mai mult de câteva ceasuri. RezervaÈ›ia Vulcanii NoroioÈ™i se întinde pe două platouri destul de mari, care se află pe dealuri. RezervaÈ›ia este extrem de aridă È™i lipsită de vegetaÈ›ie, dar noroiul este la mare putere. De fapt, principala atracÈ›ie sunt craterele în pământ, mai mari sau mai mici, de unde noroiul gâlgâie necontenit. Cum a apărut acest fenomen? Ei bine, gazul metan din adâncuri È™i-a croit drum spre sol È™i antrenează cu el È™i noroi È™i sare din straturile pe care le străbate.

 

Mănăstirea Ciolanu

 Mănăstirea Ciolanu este o adevărată oază de liniÈ™te. Aceasta este atestată documentar din secolul al XVI-lea È™i este un colÈ› de rai, rupt de lume. Avem un drum foarte lung de parcurs până să ajungem la mănăstirea Ciolanu, dar o dată ajunÈ™i acolo, frumuseÈ›ea locului ne îmbie să poposim preÈ› de câteva ceasuri bune. Mănăstirea ciolanu se află în comuna Măgura din judeÈ›ul Buzău È™i peisajul este extraordinar. LiniÈ™tea locului este deosebită, È™i poate fi considerată È™i ca zonă de agrement, în afara locului de reculegere È™i rugăciune.

 

Mănăstirea Rătești

Manastirea ratesti buzau

 Mănăstirea RăteÈ™ti se află la aproximativ 30 de km de oraÈ™ul Buzău, în comuna Berca, satul RăteÈ™ti. Aici se află Racla Sfântă cu MoaÈ™tele celor 40 de mucenici È™i Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. În curtea mănăstirii puteÈ›i admira flori È™i copaci de o frumuseÈ›e rară È™i vă puteÈ›i găsi liniÈ™tea È™i pacea interioară.

 

Tabăra de sculptură în piatră de la Măgura

Tabăra de sculptură de la Măgura se află aproape de mănăstirea Ciolanu. Aici puteÈ›i admira zeci de modele de sculpturi din cele mai vechi, ce se întind pe pajiÈ™ti cât vezi cu ochii. Acestea sunt pe cât de impunătoare, pe atât de splendide È™i se merită un tur complet al sculpturilor.

 

Barajul de la Siriu

Barajul de la Siriu este renumit pentru frumuseÈ›ea sa. Aici se poate ajunge cu maÈ™ina, mai exact în comuna Siriu, după un drum de aproximativ 80 de km dinspre BraÈ™ov sau dinspre Buzău. Barajul Siriu este construit din rocă, steril È™i argilă È™i are o înălÈ›ime de 155 m. Acest baraj se situează pe locul doi din lume, la capitolul baraje construite fără ciment. În zonă puteÈ›i vizita cascada Casoca, cabana 14 Scaune, unde servirea este excelentă, dar È™i trasee turistice în munÈ›ii Vrancei, Siriului È™i în Vârful Penteleu.

 

Tezaurul de la Pietroasele

Tezaurul De la Pietroasele

 În localitatea Pietroasele, un loc cu o mare însemnătate istorică, pe plan naÈ›ional dar È™i internaÈ›ional, a fost descoperit celebrul tezaur de o mare valoare, È™i anume CloÈ™ca cu puii de aur. Pietroasele este considerată o localitate cu destinaÈ›ie turistică È™i plină de comori nepreÈ›uite. Tot aici, mai putem vizita locul unde a fost descoperită celebra CloÈ™că cu puii de aur, dar È™i complexul arheologic din castrul roman de la Gruiul Dării.

 

Pleșcoi

 Celebrii cârnaÈ›i de PleÈ™coi sunt o marcă înregistrată ce provine din judeÈ›ul Buzău, chiar din localitatea PleÈ™coi. Aici are loc anual un festival al cârnaÈ›ilor de PleÈ™coi, o adevărată tradiÈ›ie pentru localnicii din zonă dar È™i pentru locuitorii judeÈ›ului È™i nu numai. În fiecare an, la începutul lunii octombrie, are loc acest festival în localitatea Berca, ce È›ine două zile, pline de distracÈ›ie È™i voie bună, dar È™i de ... cârnaÈ›i delicioÈ™i È™i vin de Pietroasele.

 

Stațiunea balneoclimaterică de la Sărata Monteoru

 Nu È™tiÈ›i unde să vă programaÈ›i următoarea vacanță? AveÈ›i în plan să vă relaxaÈ›i, să vă simÈ›iÈ›i bine, în mijlocul naturii, È™i să vă încărcaÈ›i cu energie? Ei bine staÈ›iunea balneoclimaterică de la Sărata Monteoru este opÈ›iunea perfectă, situată la 20 de km de Buzău, în comuna Merei. Aici puteÈ›i beneficia de o cură balneară cu indicaÈ›ii terapeutice, vă puteÈ›i bălăci în È™trandul cu apă sărată, puteÈ›i face plajă deoarece există plajă cu nisip, È™ezlonguri, de asemenea, terasele È™i chiÈ™curile vă oferă gustările È™i băuturile reci de care aveÈ›i atâta nevoie. Cura de la Sărata monteoru se face pentru afecÈ›iuni reumatismale, ortopedice, ginecologice È™i neurologice, dar poate fi considerată È™i o relaxare totală a trupului È™i a minÈ›ii. puteÈ›i vizita È™i izvorul nr. 6, ce are ape minerale sărate, iodurate, bromurate, sulfuriase, calcice, indicate pentru a trata afecÈ›iuni ale aparatului locomotor, ginecologic, ale bilei È™i afecÈ›iuni gastrointestinale. Tot în Sărata Monteoră găsim cea mai mare tiroliană din È›ară, de 200 de m È™i una de 40 m pentru copii È™i dacă tot vă aflaÈ›i aici, viztaÈ›i È™i parcul dendrologic unde puteÈ›i admira arbori din specii exotice È™i autohtone de mare raritate. Nu È™tiÈ›i unde să vă cazaÈ›i? La vila Monteoru, desigur, unde serviciile sunt excelente.

 

Așezările rupestre din muntii Buzau

asezari rupestre din munti buzau

 În munÈ›ii Buzăului găsim o mulÈ›ime de aÈ™ezări rupestre, schituri È™i locuinÈ›e monahale din spaÈ›iul mioritic românesc. AÈ™adar, în zona Nucu-FiÈ™ici-Ruginoasa, în comuna ColÈ›i, Bozioru, Pietroasele, ColÈ›i, sau Cătina, au fost descoperita foarte multe complexe rupestre, È™i anume foste chilii ale sihaÈ™trilor, amenajate acum ca È™i locaÈ™e de cult creÈ™tin.

 

Colți de Chihlimbar

 În zona localității ColÈ›i care este cunoscută datorită exploatărilor intense de chihlimbar de odinioară, È™i acum se mai pot găsi bucățele de chihlimbar, care este considerat a fi cel mai valoros de pe planetă. La ColÈ›i se poate vizita È™i un mic muzeu al chihlimbarului, dar È™i o expoziÈ›ie interesantă cu vânzare, de unde puteÈ›i achiziÈ›iona frumoasele pietricele.

 

Orașul Buzău

 OraÈ™ul Buzău nu este din păcate un oraÈ™ turistic, È™i, din târgul de altădată, a ajuns un orășel destul de banal, mutilat însă de activitățile cotidiene. TotuÈ™i, È™i aici putem menÈ›iona obiective precum Complexul Episcopal, Palatul Comunal, minunatul Parc Crâng, ce se întinde pe o suprafață de zece hectare, parcul Marghiloman È™i conacul Marghiloman, È™i muzeul judeÈ›ean. Dacă vă aflaÈ›i în apropiere, nu ezitaÈ›i să vizitaÈ›i minunatele obiective turistice din judeÈ›ul Buzău.

Mai poți citi din Călătorii în România

Mănăstirea Voroneț

  Mănăstirea VoroneÈ›  Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din È›ara noastră da...

Mănăstirea Prislop

  Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox  Una dintre cele mai important...

Biserica din Corbii de …

  Minunea de la Corbii de Piatră – BisericuÈ›a din stâncă  La scurtă di...

Itinerarii spirituale i…

  Itinerarii spirituale în România  Sunt anumite momente în viaÈ›a n...

Manastirea Agapia

  Mănăstirea Agapia, dragoste creÈ™tină  Una dintre cele mai cunoscute mănăs...

Lacul Albastru, Baia Sp…

  Lacul Albastru din Baia Sprie  Pentru toÈ›i iubitorii de natură, de pitoresc, de fr...

Sapanta, Maramures

  Cimitirul vesel de la SăpânÈ›a, MaramureÈ™  SăpânÈ›a este o localitate...

Delta Dunarii

  O vacanță în Delta Dunării  Dacă vreÈ›i să surprindeÈ›i natura în a...

Pădurea Baciu

  Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionaÈ›ii de paranormal  Cine nu a auzit...

Muzeul Aurului

  Muzeul Aurului Din Brad, Hunedoara  Pentru pasionaÈ›ii de aur în toate formele...

Biserica dintr-un lemn

  Biserica dintr-un lemn  Orice călător care se respectă È™i care iubeÈ™te frumuseÈ...

Buzau

  Obiective turistice în judeÈ›ul Buzău  Dacă vă aflaÈ›i în trecere pri...

Mănăstirile din Moldo…

  Mănăstirile din Moldova fac cinste României  Mănăstirile din Moldova fac c...

Bran - Moeciu

  VacanÈ›a perfectă – zona Bran - Moeciu  Zona Bran-Moeciu este poate cea mai v...

Predeal

  Predeal – o staÈ›iune montană faină din toate punctele de vedere  Fie vară...