Cum te ajută îngerul tău păzitor?

 

Fiecare dintre noi avem un înger păzitor

Cum te ajută îngerul tău păzitor? Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și cum ai putea comunica cu el, amintește-ți cuvintele îngerului adresate profetului Daniel 10: 12 din Biblie: “Nu-ți fie teamă, Daniel. Cererea ta a fost ascultată din prima zi în care ți-ai propus să dobândești adevărata ascultare și umilință față de Dumnezeu. Ca răspuns la rugăciunile tale sunt aici."

 Îngerul tău păzitor te ascultă, așa cum și însuși Dumnezeu te ascultă. El te protejează, așa cum și Dumnezeu te protejează. Îngerul tău te ghidează, întocmai cum Dumnezeu te ghidează.

 Iar toate acestea se petrec deoarece Îngerul tău păzitor este un spirit pur, creat de Dumnezeu din propria sa esență, special pentru tine. Iată în continuare modurile specifice în care îngerul păzitor te ajută:

 

Cum ajută îngerii păzitori persoanele?

 Înainte de a explora modalitățile prin care îngerii păzitori ajută ființele umane, este bine să amintim când îngerii nu ne pot oferi ajutorul lor. Autoarea Doreen Virtue repetă același sfat în multe dintre cărțile sale ce au ca ca subiect principal îngerii: "Deoarece fiecare dintre noi avem liber arbitru, trebuie să-i cerem ajutor lui Dumnezeu și îngerilor săi pentru ca aceștia să poată interveni. Nu contează neapărat felul în care cerem ajutorul lor, fie printr-o rugăciune, implorare, o afirmație, o scrisoare, un cântec. Cel mai important este să cerem ajutorul îngerilor păzitori!".

Citește mai mult:Cum te ajută îngerul tău păzitor?

Îngerii în diferitele religii ale lumii

 

Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii

Îngerii în diferitele religii ale lumii Îngerii sunt importanți în diferitele religii cele mai populare din lume, precum iudaismul, creștinismul și islamismul. Însă, cu toate că aceste religii sunt vechi, creaturile înaripate din lumea spirituală fac parte din multe alte religii mai vechi sau contemporane din cele trei mari religii abrahamice.

 Diferitele religii din Orient și Africa, anterioare iudaismului și care au influențat dezvoltarea acestei religii, au avut reprezentări ale ființelor înaripate în panteoanele acestora. Alte religii care au apărut în diferite regiuni ale lumii includeau de asemenea (sau includ) în panteoanele lor ființe având caracteristice similare îngerilor.

Citește mai mult:Îngerii în diferitele religii ale lumii

Arhanghelul Raziel

 

Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu

arhanghelul raziel

 Arhanghelul Raziel, al cărui nume înseamnă “misterul cel teribil al lui Dumnezeu”, este un înger cunoscut de asemenea și sub numele de Raciel, Ratziel, Galizur, Suriel și Sarahel. Pentru unii, Raziel este un heruvim. Principala sursă de informație referitoare la acest arhanghel este o carte veche intitulată Sefer Raziel HaMalach.

 

Cartea Sefer Raziel HaMalach

 Cartea Sefer Raziel HaMalach sau Cartea cea sfântă a lui Raziel, conține istoria acestui arhanghel. În cadrul acesteia, însuși arhanghelul Raziel relatează cum datorită faptului că este întotdeauna aproape de tronul lui Dumnezeu, ascultă și scrie tot ceea ce se petrece acolo.

 Conform cărții, atunci când Dumnezeu i-a alungat pe Adam și Eva din Grădina Edenului, datorită neascultării față de el și încercarea fructului interzis din Pomul Cunoașterii, arhanghelul Raziel le-a dăruit o carte care conținea cunoașterea necesară pentru a se putea întoarce și a înțelege tainele divine. Faimoasa cartea a lui Raziel a ajuns mai târziu în mâinile Rege Solomon. De la Solomon a ajuns la descendentul său Enoh, care îi datorează cea mai mare parte din vasta și profunda sa cunoaștere ezoterică.

Citește mai mult:Arhanghelul Raziel

Arhanghelul Uriel

 

Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu

arhanghelul uriel

 Arhanghelul Uriel este unul din cei șapte arhangheli principali. El este numit și arhanghelul prezenței lui Dumnezeu, fiind unul din cele șapte spirite de lângă tronul lui Dumnezeu, așa cum menționează Evanghelia lui Ioan.  

 

Ce înseamnă numele Uriel și care sunt atributele sale?

 Numele Uriel înseamnă "lumina sau focul lui Dumnezeu". El reprezintă forța atotputernică a spiritului vieții. Atributul său este o flacără strălucitoare care reprezintă misiunea sa specifică de a trezi conștiințele ființelor umane prin focul cel tainic al adevărului.

 Arhanghelul Uriel poate fi reprezentat cu o carte sau un pergament. Acest atribut reprezintă rolul său de observator divin. Arhanghelul Uriel înregistrează toate sentimentele, gândurile și faptele ființelor umane din timpul vieții lor.

 Arhanghelul Uriel este reprezentat cu veșminte roșii sau portocalii cu străluciri aurii, culori relaționate cu focul și implicit cu calitățile sale transformatoare, cu distrugerea răului și cu iluminarea spirituală. Aceste culori sunt de asemenea culorile soarelui, astrul pe care John Milton îl asociază cu Uriel în opera sa numită Paradisul pierdut.

Citește mai mult:Arhanghelul Uriel

Arhanghelul Gabriel

 

Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu

arhanghelul gabriel

 Îngerul care apare în picturile vechi, îngenunchiat în fața Fecioarei Maria și care îi oferă acesteia un crin este arhanghelul Gabriel, al cărui nume semnifică “Dumnezeu este puterea mea” sau “forța lui Dumnezeu”. Arhanghelul Gabriel este unul dintre cei trei arhangheli pe care îi menționează Biblia. Gabriel este menționat de asemenea și în Talmud (un text fundamental al iudaismului). Unul din rolurile sale cele mai importante, pe lângă cea de vestitor divin, este acela de a-i fi dictat Coranul profetului Mohamed.

 Arhanghelul Gabriel, împreună cu arhanghelul Mihail, este unul din îngerii cei mai importanți atât în religiile abrahamice cât și în cadrul spiritualității moderne sau New Age. Împreună cu arhanghelul Mihail, arhanghelul Gabriel ghidează, susține, inspiră și protejează ființele umane care aspiră sincer să-l cunoască pe Dumnezeu.

 

Care sunt atributele arhanghelului Gabriel și ce semnifică?

 Arhanghelul Gabriel este întotdeauna reprezentat în rolul său de mesager divin, pentru că el este cel care aduce vestea întrupării Fiului lui Dumnezeu. Imaginea sa reprezintă puritatea și care este simbolizată prin intermediul veșmintelor sale albe și imaculate, a crinului sau a unui buchet de crini și a aspectului său delicat.

Citește mai mult:Arhanghelul Gabriel