Cum te ajută îngerul tău păzitor?

 

Fiecare dintre noi avem un înger păzitor

Cum te ajută îngerul tău păzitor? Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și cum ai putea comunica cu el, amintește-ți cuvintele îngerului adresate profetului Daniel 10: 12 din Biblie: “Nu-ți fie teamă, Daniel. Cererea ta a fost ascultată din prima zi în care ți-ai propus să dobândești adevărata ascultare și umilință față de Dumnezeu. Ca răspuns la rugăciunile tale sunt aici."

 Îngerul tău păzitor te ascultă, așa cum și însuși Dumnezeu te ascultă. El te protejează, așa cum și Dumnezeu te protejează. Îngerul tău te ghidează, întocmai cum Dumnezeu te ghidează.

 Iar toate acestea se petrec deoarece Îngerul tău păzitor este un spirit pur, creat de Dumnezeu din propria sa esență, special pentru tine. Iată în continuare modurile specifice în care îngerul păzitor te ajută:

 

Cum ajută îngerii păzitori persoanele?

 Înainte de a explora modalitățile prin care îngerii păzitori ajută ființele umane, este bine să amintim când îngerii nu ne pot oferi ajutorul lor. Autoarea Doreen Virtue repetă același sfat în multe dintre cărțile sale ce au ca ca subiect principal îngerii: "Deoarece fiecare dintre noi avem liber arbitru, trebuie să-i cerem ajutor lui Dumnezeu și îngerilor săi pentru ca aceștia să poată interveni. Nu contează neapărat felul în care cerem ajutorul lor, fie printr-o rugăciune, implorare, o afirmație, o scrisoare, un cântec. Cel mai important este să cerem ajutorul îngerilor păzitori!".

 

     Tipurile de ajutor pe care le oferă îngerii păzitori

 Funcția principală a îngerilor păzitori este aceea de a proteja. Tocmai de aceea, fiecare ființă umană are un înger păzitor, care îi este atribuit din momentul botezului. Acest înger va ajuta copilul și viitorul adult de-a lungul întregii sale vieți.

Protectorii copiilor

 În Biblie, Isus afirmă în Matei 18:10 următoarele: “Nu-i disprețuiți pe acești micuți, deoarece așa vă zic că în ceruri îngerii acestora contemplă întotdeauna chipul Tatălui meu ceresc”, referindu-se la îngerii păzitori ai copiilor. Se crede că îngerii păzitori sunt mai protectori cu copiii deoarece aceștia nu pot lua propriile decizii și nu au control asupra propriei lor vieți.

 În cartea intitulată Guardian Angels: Connecting with Our Spirit Guides and Helpers (Îngerii păzitori: să ne conectăm cu ghizii noștri spirituali care ne ajută), de Rudolf Steiner, Margaret Jonas menționează în introducere că îngerii păzitori oferă mai multă libertate de decizie adulților deoarece este necesar ca persoanele să-și dezvolte conștiința și nivelul spiritual.

Protecția fizică

 Există nenumărate mărturii ale persoanelor care au fost protejate fizic de către îngerul lor păzitor. Atunci când un accident sau un pericol fizic nu face parte dintre lecțiile de viață ale unei persoane, îngerul său păzitor intervine pentru a-l proteja. Așa se explică de ce, de exemplu, într-o catastrofă aviatică sau un cutremur, anumite persoane mor, iar altele supraviețuiesc sau sunt salvate în mod miraculos. Au fost foarte multe cazuri când în cazul unui accident grav, o persoană sau mai multe nu au nici măcar o zgârietură, iar altele nu supraviețuiesc impactului. Toate acestea arată în mod clar că nu există întâmplare, iar chiar dacă uneori ne este mai dificil să credem, totul se petrece conform voinței lui Dumnezeu.

Protecția spirituală

 Îngerii păzitori ne protejează de asemenea de energiile și spiritele inferioare care pot exista în mediul în care se află o anumită persoană. Ființele umane care comunică cu îngerul lor păzitor de-a lungul vieții sunt capabile adeseori să ia decizii care ulterior se dovedesc a fi cele mai potrivite, când observă ulterior că astfel au evitat un pericol.

 Atunci când îngerii păzitori ne protejează de rău, ei au de asemenea protecția Arhanghelului Mihail, care este totodată conducătorul oștilor cerești.

 Un exemplu de protecție angelică se găsește în Biblie, în Exod 23: “Dă-ți seama Israel, că eu îmi trimit îngerul înaintea ta, ca să te protejeze pe cale și să te însoțească în locul pe care ți l-am pregătit.” Dumnezeu îi va binecuvânta pe aceia care îi sunt fideli Lui și îngerului lor păzitor pe care l-a însărcinat să-i protejeze. Acesta este rolul fundamental al îngerului tău păzitor.

 

Cum să-ți contactezi îngerul păzitor?

 Dorești să-l simți pe îngerul tău păzitor? Toate ființele umane doresc să se simtă iubite și îngrijite, însă foarte puține știu să se conecteze cu îngerii păzitori, protectorii personali care îi însoțesc de-a lungul întregii vieți. Dacă vreodată ai dorit să-i simți prezența și să-i primești ghidarea, există câteva tehnici specifice care te pot ajuta să-l contactezi pe îngerul tău păzitor.

 

Invită-l și invocă-l pe îngerul tău păzitor

 Ființele din alte dimensiuni, precum sunt îngerii, nu pot interfera în viața ființelor din această dimensiune deoarece respectă liberul arbitru al persoanelor.

 Totuși, acest lucru nu este un impediment pentru ei s- răspundă dacă o persoană îi invită sau îi invocă. Pentru a-l putea contacta pe îngerul tău păzitor, trebuie să-i invoci prezența.

 Atunci când dorești să-ți contactezi îngerul, trebuie să-l chemi de trei ori la rând. În acest fel, transmiți un mesaj clar despre intenția ta de a-l cunoaște și de a-i primi ghidarea. Această regulă se aplică și în cazul celorlalte ființe cerești precum serafimii, heruvimii sau arhanghelii.

 

Experimentează liniștea și calmul interior

 Odată ce ți-ai chemat îngerul păzitor, rămâi în tăcere și calm. Emoțiile, precum și orice alt tip de energie, pot crea anumite interferențe și împiedica o comunicare eficientă cu îngerul. Multe persoane afirmă că meditația este cel mai bun instrument pentru a stabili un contact cu îngerul lor păzitor.

 Se recomandă de asemenea să fii cât mai armonios și liniștiti pentru a putea astfel să te exprimi cât mai clar. Cu cât este mai liniștită și senină întreaga ta ființă, cu atât îți vei putea percepe mai bine îngerul.

 

Deschide-ți simțurile

 Simțurile nu sunt neapărat ceea ce multă lume crede. Există nivele diferite de percepție care sunt mai mult decât cele 5 simțuri cunoscute (auz, văz, gust, miros, atingere). Cel mai probabil este ca uneori să nu-l vezi propriu-zis pe înger sau să-l auzi ca pe orice altă persoană, deoarece comunicarea cu acesta este mult mai subtilă. Există însă persoane înzestrate cu anumite capacități extraordinare – clarvăzătorii – care văd întocmai îngerii ca și cum ar fi în planul fizic.

 Specialiștii în angelologie, știința care se ocupă cu studiul îngerilor, afirmă că intuiția sau “cel de-al șaselea simț”, este modalitatea cea mai eficientă de a comunica cu îngerul tău. Se pare că tocmai de aceea persoanele care au întâlniri cu îngerii le experimentează aproape întotdeauna în momente de mare anxietate. În aceste momente, ființa umană este capabilă să reacționeze conform instinctului său, ceea ce deschide un canal de comunicare și lasă să curgă liberă iubirea îngerului tău păzitor.

 Pentru a cultiva intuiția, răspunde impulsurilor de a citi, căuta sau explora ceva ce simți, cu toate că ți se poate părea că nu are logică. În cele mai multe cazuri este vorba de vocea îngerului tău care te ghidează înspre ceva anume.

 

Cultivă imaginația creatoare

 Imaginația nu este ceva ce oamenii numesc “fantezie”. Imaginația este o forță creatoare foarte puternică și care îți poate oferi o viziune clară a îngerului tău păzitor. În cartea sa intitulată Kabbalah and the Power of Dreaming (Cabala și puterea de a visa) autoarea Catherine Shainberg explică cum această tradiție străveche utilizează puterea imaginației de a accesa alte nivele de percepție. Ea oferă un exercițiu pentru a-l contacta pe îngerul păzitor:

 După ce îți chemi îngerul, relaxează-te într-un loc comod și închide ochii. Dacă dorești, poți să-i adresezi o întrebare înainte de a începe relaxarea. Lasă ca imaginile mentale să curgă. Menține atenția asupra imaginilor mentale fără a le controla. În timpul acestui proces, îi vei permite îngerului tău păzitor să se manifeste și să-ți trimită mesaje specifice.

 

Crează o atmosferă de iubire

 Nu doar mintea ta trebuie să fie calmă și liniștită, ci și mediul în care te afli trebuie să reflecte pacea ta interioară. Cu cât va fi mai armonios și mai liniștit mediul în care te afli, cu atât vor fi mai libere căile de comunicare pentru a simți prezența îngerului tău păzitor.

 Crearea unui altar angelic este o modalitate ideală pentru a-l invita pe îngerul tău să se exprime. Dă curs intuiției și comunică cu îngerul tău, întrebându-l ce culori îi plac, care sunt florile sale preferate sau de ce anume are nevoie pentru a-l putea contacta mai ușor. Dă-ți voie să crezi, că prin anumite gânduri sau emoții îngerul tău păzitor îți va oferi răspunsul potrivit la întrebările tale.

 Fă din casa ta o oază de armonie și frumusețe și asigură-te că mediul în care te afli este întodeauna curat, liniștit, are o energie pozitivă și te inspiră. Vei vedea că încetul cu încetul, atât atmosfera exterioară cât și cea interioară se vor transforma, iar comunicarea cu îngerul tău păzitor va deveni mai eficientă.

 Stabilește o punte de comunicare cu îngerul tău păzitor și fii deschis să primești ajutorul său în fiecare zi.

 Contactarea îngerului tău păzitor este un proces de creștere și de abandon. Dacă vei avea răbdarea, perseverența și credința necesare, prezența îngerului păzitor în viața ta îți va permite să te bucuri de ghidarea sa către o viață plină de bucurie, fericire și miracole.

Categorie:

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

Îngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumusețea copleșitoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcțiile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu și noi.  Noi suntem ființe lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obții ceea ce îți dorești în viață  Pentru a obține ceea c...

Atrage abundența prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenței prin ajutor angelic  Dacă conștientizezi c...

Cum putem comunica cu …

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  Dorința de a comunica cu înger...

Atrage abundența și p…

  Atrage abundența și prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  Abundența este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oștilor cerești ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență și …

  Ce este abundența?   Dacă gândindu-te la abundență te gândești...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

Îngerii, prietenii no…

  Îngerii ne învață și ne ghidează către Înțelepciune  Te-ai &...