Alimentația macrobiotică: principii și recomandări

Principiile alimentației macrobiotice

Alimentația macrobiotică: principii și recomandări Unul dintre fundamentele alimentației macrobiotice este principiul universal al Yin și Yang, două concepte foarte vechi care își au originea în taoism. Yin și Yang reprezintă două forțe antagoniste, deși inseparabile, care ne învață multe despre modul în care toate lucrurile funcționează în Univers. Ambele energii converg și în organismul uman, iar dezechilibrul lor duce la disconfort și boli.

 - Yin: este expansiv, pasiv, receptiv și rece. Este forța care se dispersează și se separă și se mișcă în sus și în afară.

 - Yang: este compact, activ și fierbinte. Este forța care se contractă și se consolidează și se deplasează în jos și spre interior.

Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul

Dieta longevității Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în prezent conduce Institutul de Longevitate USC din Los Angeles. Din anul 2014, acesta conduce programul de Oncologie și Longevitate al Institutului de Oncologie Molecular al FIRC din Milano, unul dintre centrele de sănătate în care își prezintă beneficiile "dietei de longevitate". Cu un scop altruist, vânzările Dietei de Longevitate sunt direcționate către o fundație creată de el pentru a ajuta pacienții diagnosticați cu boli autoimune, metabolice, degenerative sau cancer, printre altele, și pentru a deschide sucursale în țările în care să poată fi posibilă formarea gratuită a profesioniștilor. Valter Longo a cercetat timp de zeci de ani cum poate să prelungească viața cu ajutorul alimentelor.

6 diete ideale pentru vară

Vara, anotimpul ideal pentru diete

6 diete ideale pentru vară Odată cu sosirea verii, avem la îndemână o mulțime de fructe și legume de sezon care sunt surse excelente de nutrienți și vitamine. Vă oferim în acest articol câteva idei de diete ideale de ținut pe timpul verii, având ca scop purificarea și regenerarea organismului.

 Iată în continuare care sunt acestea:

10 chei nutriționale pentru a slăbi vara

Cum să slăbim în mod sănătos?

10 chei nutriționale pentru a slăbi vara Odată cu sosirea verii tot mai multe persoane decid să urmeze o dietă pentru a pierde un surplus de kilograme. Atunci când se urmează o dietă este important să se ia în considerare câteva reguli de alimentație pentru a oferi corpului nutrienții necesari, ajutându-l în același timp să elimine depozitele de grăsime, obținându-se astfel o scădere în greutate, însă fără a stresa inutil organismul.

 Vă prezentăm în acest articol 10 chei nutriționale esențiale care ajută la eliminarea kilogramelor nedorite pe timpul verii. Iată care sunt acestea:

Dieta antiaging în 6 pași

6 chei nutriționale pentru o dietă antiaging

Dieta antiaging în 6 pași Pentru a ne bucura de o viață lungă și sănătoasă, este important să avem o dietă bazată pe alimente naturale și crude, deoarece acestea conțin din abundență unele substanțe care încetinesc sau chiar stopează deteriorarea organismului.

 Sedentarismul, stresul și o alimentație dezechilibrată provoacă o îmbătrânire accelerată a organismului și numeroase probleme de sănătate care în multe cazuri devin cronice.

 Pentru a evita să arătăm cu câțiva ani mai în vârstă decât avem de fapt, este necesar să limităm consumul anumitor alimente și ingrediente care fac parte din alimentația noastră zilnică, fiind conștienți de cât de mult contribuie acestea la îmbătrânirea pielii. Un exemplu clar în acest sens este alcoolul, deoarece această băutură cauzează deshidratarea organismului, provocând astfel, printre multe efecte nocive asupra sănătății și îmbătrânirea prematură a pielii.

 Pentru cei care doresc să urmeze o dietă antiaging, prezentăm în acest articol câteva chei nutriționale esențiale. Iată care sunt acestea: