Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei

 

Postul cu apă – reduce efectele negative ale chimioterapiei

Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei, aceasta este concluzia la care a ajuns un cercetător italian, Walter Longo, biolog de renume internațional, care lucrează într-un laborator al Universității din California, la Los Angeles. Domeniul său de cercetare este gerontologia, dorința sa fiind aceea să găsească metode de a întârzia bolile cronice ce apar odată cu îmbătrânirea, să întârzie boala Alzheimer, dar si apariția cancerului.

 Cercetătorii au demonstrat că, dacă se reduce cantitatea de hrană a unui animal, aceasta ii permite să trăiască mai mult și mai sănătos. Longo știa acest lucru și astfel a decis sa studieze efectele unui restricții calorice extreme – a postului- bazându-se pe intuiția că postul ar putea proteja organismul de tot felul de toxine. S-a hotărât astfel să testeze unul din produsele cele mai toxice care exista și se folosesc pe piața medicală – chimioterapia, această otravă destinată să distrugă cancerul.

Citește mai mult:Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei

Postul cu apă – o uimitoare metodă terapeutică

 

Postul cu apă – o uimitoare metodă terapeutică

Postul cu apă – o uimitoare metodă terapeutică Condițiile vieții moderne, cu tot ceea ce implica ea, provoacă o serie de boli care au primit numele de „maladii de civilizație”: diabet, hipertensiune, obezitate, cancer. Numărul de boli devine din ce în ce mai mare, iar consumul de medicamente explodează împreună cu efectele lor secundare în unele cazuri dezastroase.

 Există însă o metodă terapeutică veche, lăudată de religii, îndelung necunoscută de știință și anume postul sau repausul alimentar în care se poate consuma doar apă.

 De mai mult de jumătate de secol în Rusia, Germania, Statele Unite, medici, biologi explorează această posibilitate terapeutica urmărind efectele sale la nivel celular, biochimic, hormonal etc.

Citește mai mult:Postul cu apă – o uimitoare metodă terapeutică

Cele mai bune alimente pentru vară

Cele mai bune alimente pentru perioada verii

Cele mai bune alimente pentru vară Alimentele răcoritoare tind să existe din abundenţă în timpul sezonului cald. Iată câteva dintre alimentele cele mai recomandate a fi consumate pe timpul verii, datorită proprietăților lor binefăcătoare şi hidratante pentru organism:

 1. Germenii și lăstarii

 Germenii şi lăstarii sunt mici ca dimensiuni, comparativ cu legumele de exemplu, însă sunt plini de nutrienţi, inclusiv vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime care ne protejează contra daunelor produse de radicalii liberi.

Citește mai mult:Cele mai bune alimente pentru vară

4 tehnici matinale pentru a pierde din greutate

 

4 tehnici matinale pentru a pierde din greutate

4 tehnici matinale pentru a pierde din greutate Știm cu toții că este destul de greu să slăbim. Dar dacă vrei să slăbești nu trebuie să faci sacrificii, ci trebuie să îți schimbi unele obiceiuri care îți vor ameliora silueta și nu numai. Îți pot îmbunătăți și stilul de viață.

 Iată în continuare patru tehnici care îți permit să ajungi zilnic, încet-încet acolo. Vei vedea că merită să le aplici în viața de zi cu zi.

 

Prima etapă – trebuie să te trezești devreme

 Dacă te vei trezi devreme, mai devreme cu o oră decât de obicei, vei reuși să te bucuri de numeroase beneficii. Vei câștiga mai mult timp pentru tine, vei reuși să te bucuri de micul dejun, vei avea timp să faci exerciții și vei reuși să începi ziua foarte calm. O zi începută în viteză în care nu ai timp nici pentru micul dejun nu este deloc benefică pentru organism.

Citește mai mult:4 tehnici matinale pentru a pierde din greutate

Dieta pentru combaterea îmbătrânirii

 

Când începem să îmbătrânim?

Dieta pentru combaterea îmbătrânirii Specialiștii afirmă că la vârsta de 20 de ani, organismul atinge capacitatea sa fizică maximă. Începând de la această vârstă, organismul începe să îmbătrânească. Nivelele hormonale scad și încep să-și facă efectul radicalii liberi, care provoacă oxidarea celulară și îmbătrânirea. Sub acțiunea radicalilor liberi, pielea își pierde elasticitatea, apar primele riduri, iar organismul este mai predispus la apariția diferitelor boli.

 Totuși, se pare că dacă se controlează în mod adecvat dieta și nutrienții care se consumă, se practică în mod regulat o activitate fizică, se verifică din timp starea de sănătate pentru a preveni posibile patologii precum cele cardiovasculare, diabetul, obezitatea și inclusiv cancerul; nu se fumează și nici nu se consumă alcool, se tratează eventualele carențe de vitamine sau de minerale, calitatea vieții crește, iar posibilitatea de a trăi mai mult și mai bine se transformă în realitate.

Citește mai mult:Dieta pentru combaterea îmbătrânirii