Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

 

Ținut de poveste- Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

hotelul de gheata de la balea lac

 Înființat încă din iarna anului 2005-2006, primul hotel de gheață din România, ca de altfel și din Europa de sud-est, a apărut sub privirea vizitatorilor ca o construcție circulară, o apariție inedită pe plaiurile superbilor Carpați.

 

Construit din gheața lacului glacial

 Impresionant este faptul că la construirea hotelului, natura joacă rolul principal. Astfel, hotelul cu forme circulare prinde viață din blocurile uriașe de gheață, decupate și scoase din Lacul Bâlea, care, mai apoi, ajută la ridicarea zidurilor. Ajutorul în finisarea acestora, precum și la fixarea cărămizilor de gheață vine tot din partea naturii generoase, aici contribuind zăpada colecționată de pe impunătorul versant montan.

Citește mai mult:Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Vatra Dornei, Bucovina

 

Vatra Dornei

Vatra Dornei

 În Bucovina, Vatra Dornei este printre cele mai importante stațiuni montane, dacă nu chiar cea mai importantă. Vatra Dornei este renumită mai ales pentru apele sale minerale dar și pentru sporturile de iarnă pe care turiștii le pot practica acolo. Orașul de asemenea dispune de o mulțime de obiective culturale, de muzee și biserici impresionante. Dacă vă doriți o vacanță de vis, fie în perioada de iarnă, fie vara, atunci Vatra Dornei este alegerea perfectă. Aici puteți veni vara pentru tratament cu ape termale deosebit de benefice pentru sănătate, și iarna la ski.

 

Unde se află stațiunea Vatra Dornei?

 Vatra Dornei se situează în Județul Suceava, la o sută de km de mers cu mașina de orașul Suceava, și la 40 km de Câmpulung Moldovenesc. Vatra Dornei este situată în inima Carpaților Orientali, într-o depresiune minunată, iar peisajul mirific este dat de culmile montane ce o înconjoară - și anume Munții Călimani, Munții Bistriței, Munții Suhard și Obcina Mestecăniș. Râul Dorna și valea Bistrei Aurii străbat Vatra Dornei.

Citește mai mult:Vatra Dornei, Bucovina

Tușnad, Harghita

 

Vacanța în Tușnad

tusnad harghita

 Băile Tușnad este una din cele mai frumoase stațiuni montane din județul Harghita, și, de ce nu, se poate situa pe un loc fruntaș în topul stațiunilor montane din România. Această stațiune, de importanță națională și internațională, se află pe versantul vestic al masivului Ciomad, la 656 m altitudine. În mijlocul pădurilor de brazi și foiase, vă veți bucura de un aer deosebit de curat, bogat în ioni negativi, unde vă puteți „încărca bateriile„.

 

Câteva cuvinte despre Băile Tușnad

 Principalul curs de apă al stațiunii este râul Olt, iar Lacul Ciucaș se află în centrul stațiunii, al cărui principal scop este turistic. Viața în Tușnad este una destul de liniștită. Aici oamenii sunt calzi, primitori, cordiali și sunt conștienți de faptul că orașul a devenit o stațiune balneoclimaterică deosebit de importantă datorită apelor minerale de aici.

Citește mai mult:Tușnad, Harghita

Băile Felix

 

Băile Felix, destinatie ideala pentru vacanta dvs

Baile Felix

 Stațiunea Băile Felix este ideală pentru vacanța dumneavoastră. Aceasta este una din destinațiile preferate ale multor turiști la nivel național și internațional, mai ales datorită apelor geo-termale cu proprietăți curative certificate. Să vedem ce altceva ne mai atrage la Băile Felix.

 

Localizare

 Băile Felix este o localitate suburbană a Oradei, localizată la 8 km de oraș și este cea mai cunoscută stațiune balneară din România, care este renumită și la nivel mondial. Izvoarele de apă geo-termale sunt descoperite încă din Antichitate și au proprietăți curative certificate.

 Aici, apele sunt oligometalice, bicarbonate, calcice si sodice, iar nămolurile au proprietăți sapropelice (bogate în hidrosulfura de fier coloidala). Așadar, dacă veniți cu mașina, Băile Felix le găsiți lângă E66 Oradea-Deva. Dacă însă veniți aici cu trenul, trebuie să luați trenul până în Oradea și apoi din Oradea în Băile Felix se poate ajunge cu mijloacele de transport în comun. Dacă însă optați pentru o călătorie cu avionul, puteți ateriza pe aeroportul Oradea de unde luați un autobuz până la Băile Felix.

Citește mai mult:Băile Felix