Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

 

Ținut de poveste- Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

hotelul de gheata de la balea lac

 Înființat încă din iarna anului 2005-2006, primul hotel de gheață din România, ca de altfel și din Europa de sud-est, a apărut sub privirea vizitatorilor ca o construcție circulară, o apariție inedită pe plaiurile superbilor Carpați.

 

Construit din gheața lacului glacial

 Impresionant este faptul că la construirea hotelului, natura joacă rolul principal. Astfel, hotelul cu forme circulare prinde viață din blocurile uriașe de gheață, decupate și scoase din Lacul Bâlea, care, mai apoi, ajută la ridicarea zidurilor. Ajutorul în finisarea acestora, precum și la fixarea cărămizilor de gheață vine tot din partea naturii generoase, aici contribuind zăpada colecționată de pe impunătorul versant montan.

 

‘’Hotel of Ice’’ își primește oaspeții începând cu data de 20 decembrie

 Al zecelea sezon, 2014/2015, inaugurat în 25 decembrie, adoptă, de această dată, o nouă temă, ‘’Zodiacul’’, care va influența atât design-ul interior al camerelor, cât și evenimentele organizate în tot acest timp.

 Cei sosiți în acest loc de poveste pot admira cele opt camere cu paturi duble, barul și restaurantul care găzduiesc o splendidă expoziție de statui sculptate din gheață. Extinderea ansamblului a făcut ca turiștii să se poate răsfăța, în acest an, cu 12 camere, în imediata apropiere a hotelului aceștia având prilejul de a vizita și o impresionantă bisericuță de gheață.

 Mai mult, iubitorii de schi și snowboard își pot testa abilitățile în Winter Park, zonă dedicată pasionaților sporturilor de iarnă.

 

Destindere, reculegere și distracții la Bâlea Lac

 În imediata apropiere a hotelului de gheață, turiștilor le este pus la dispoziție un impresionant complex de igloo-uri. În completarea peisajului feeric vine și superba Biserica de gheață, care își deschide porțile din luna ianuarie.

 Toți cei ajunși aici pot profita de liniștea și atmosfera unică, reculegându-se pentru pacea interioară. Tot la biserica de gheață, turiștii pot lua parte sau participa la cununii religioase neconvenționale, care le vor rămâne întipărite în memorie ca momente unice și cu totul spectaculoase.

 În ceea ce privește ocaziile de distracție, Hotel of Ice din Bâlea Lac reușește, de fiecare dată, să impresioneze vizitatorul cu Winter Park, unde sporturile de iarnă nu sunt lipsite. Schi, patina, săniuș, plimbări cu snowmobilul, toate pot fi practicate cu succes de către împătimiții de adrenalină sau de către turiștii în căutare de distracție.

 Și pentru ca totul să fie complet, participanții sunt răsplătiți cu diferite premii, scopul principal fiind cel al încurajării practicării sportului, indiferent de circumstanțe.

Categorie:

Mai poți citi din Destinații montane

Hotelul de gheață de …

  Ținut de poveste- Hotelul de gheață de la Bâlea Lac  Înființat &icir...

Vatra Dornei, Bucovina

  Vatra Dornei  În Bucovina, Vatra Dornei este printre cele mai importante staț...

Tușnad, Harghita

  Vacanța în Tușnad  Băile Tușnad este una din cele mai frumoase stațiuni m...

Băile Felix

  Băile Felix, destinatie ideala pentru vacanta dvs  Stațiunea Băile Felix este ideală pen...