Vatra Dornei, Bucovina

 

Vatra Dornei

Vatra Dornei

 În Bucovina, Vatra Dornei este printre cele mai importante stațiuni montane, dacă nu chiar cea mai importantă. Vatra Dornei este renumită mai ales pentru apele sale minerale dar și pentru sporturile de iarnă pe care turiștii le pot practica acolo. Orașul de asemenea dispune de o mulțime de obiective culturale, de muzee și biserici impresionante. Dacă vă doriți o vacanță de vis, fie în perioada de iarnă, fie vara, atunci Vatra Dornei este alegerea perfectă. Aici puteți veni vara pentru tratament cu ape termale deosebit de benefice pentru sănătate, și iarna la ski.

 

Unde se află stațiunea Vatra Dornei?

 Vatra Dornei se situează în Județul Suceava, la o sută de km de mers cu mașina de orașul Suceava, și la 40 km de Câmpulung Moldovenesc. Vatra Dornei este situată în inima Carpaților Orientali, într-o depresiune minunată, iar peisajul mirific este dat de culmile montane ce o înconjoară - și anume Munții Călimani, Munții Bistriței, Munții Suhard și Obcina Mestecăniș. Râul Dorna și valea Bistrei Aurii străbat Vatra Dornei.

 

Oamenii din Vatra Dornei

 La Vatra Dornei oamenii sunt foarte amabili, primitori, cu un suflet mare. Populația este de aproximativ 16.000 de locuitori și aceștia sunt foarte gospodari, dovada faptului că Vatra Dornei s-a transformat dintr-un mic orășel într-o veritabilă stațiune turistică minunată. Dar oamenii de aici sunt și foarte muncitori. Industria alimentară s-a dezvoltat aici iar fabricile de lactate, precum și cele de apă minerală oferă locuri de muncă stabile locuitorilor de aici.

 

Cazare în Vatra Dornei

 Dacă nu știți unde vă puteți caza în Vatra Dornei, aflați că stațiunea are foarte multe centre de cazare foarte accesibile pentru toată lumea, și de asemenea, numeroase restaurante de bună calitate, baruri, cofetării și discoteci pentru o distracție pe cinste. Așadar, puteți alege să stați la un hotel de lux, care să vă ofere și servicii de bună calitate, spa, tot ceea ce vă doriți pentru a vă relaxa.

 

Sporturi de iarnă la Vatra Dornei

 Dacă vă doriți o vacanță de iarnă deosebită, atunci se merită să veniți la Vatra Dornei pentru o sesiune de... ski. Aici, sporturile de sezon sunt la mare căutare iar cele două pârtii de ski (Dealu Negru și Parc) sunt foarte frumos amenajate. Pe pârtia Dealu Negru puteți urca cu telescaunul, iar pe pârtia Parc funcționează un ski-lift.

 Dar nu toată lumea este fan ski. Nu toți știm să schiem. Așadar, de ce să nu alegem alte variante de distracție de iarnă? Poate vreți să încercați micul patinoar amenajat în parcul central, sau poate vreți doar să vă plimbați cu snowmobilul, cu ATV-ul sau cu sania trasă de cai. Oricum ar fi, cu siguranță vă veți distra foarte bine.

 

Alte obiective în Vatra Dornei

 Nu ne vom limita doar la sporturile de iarnă atunci când vizităm Vatra Dornei. Putem vizita aici, de asemenea, Muzeul de Etnografie și Folclor sau Muzeul de Științe ale Naturii, sau, de ce nu, puteți face o mulțime de trasee montane spre Munții Călimani, Giumalău sau Suhard.

Mai poți citi din Destinații montane

Hotelul de gheață de …

  Ținut de poveste- Hotelul de gheață de la Bâlea Lac  Înființat &icir...

Vatra Dornei, Bucovina

  Vatra Dornei  În Bucovina, Vatra Dornei este printre cele mai importante staț...

Tușnad, Harghita

  Vacanța în Tușnad  Băile Tușnad este una din cele mai frumoase stațiuni m...

Băile Felix

  Băile Felix, destinatie ideala pentru vacanta dvs  Stațiunea Băile Felix este ideală pen...