Roșcovele sunt ideale în alimentația copiilor mici
Roșcovele sunt fructe pe care puțini dintre noi le cunoaștem și le apreciem, însă calitățile lor și beneficiile pe care le aduc organismului sunt excelente. Roșcovele sunt ideale pentru a fi introduse în alimentația copiilor mici încă de pe la începutul diversificării, mai ales sub formă de pudră, având un gust excelent și calități nutritive excepționale.
Scurtă descriere a roșcovelor
Roșcovele sunt rudă cu fasolea și arată ca niște păstăi verzi înainte de a se usca, iar apoi maro închis după ce se usucă. Roșcovele sunt cunoscute din timpuri străvechi, consemnate fiind chiar și în Biblie, unde se menționează că Sfântul Ioan Botezătorul s-ar fi hrănit cu roșcove în anii săi de pustnicie. La început, păstăile de roșcove au fost folosite ca nutreț pentru animale, dar apoi li s-au descoperit calități excepționale și au fost folosite în mâncare și chiar ca medicament, dar și ca o importantă sursă de zahăr.