Pudra de roșcove în alimentația copiilor

 

Roșcovele sunt ideale în alimentația copiilor mici

Pudra de roșcove în alimentația copiilor Roșcovele sunt fructe pe care puțini dintre noi le cunoaștem și le apreciem, însă calitățile lor și beneficiile pe care le aduc organismului sunt excelente. Roșcovele sunt ideale pentru a fi introduse în alimentația copiilor mici încă de pe la începutul diversificării, mai ales sub formă de pudră, având un gust excelent și calități nutritive excepționale.

 

Scurtă descriere a roșcovelor

 Roșcovele sunt rudă cu fasolea și arată ca niște păstăi verzi înainte de a se usca, iar apoi maro închis după ce se usucă. Roșcovele sunt cunoscute din timpuri străvechi, consemnate fiind chiar și în Biblie, unde se menționează că Sfântul Ioan Botezătorul s-ar fi hrănit cu roșcove în anii săi de pustnicie. La început, păstăile de roșcove au fost folosite ca nutreț pentru animale, dar apoi li s-au descoperit calități excepționale și au fost folosite în mâncare și chiar ca medicament, dar și ca o importantă sursă de zahăr.

Citește mai mult:Pudra de roșcove în alimentația copiilor

Fructe și legume pentru copii

 

Fructe și legume pentru copii – câteva idei vă rog!

fructe si legume pentru copii

 Vă doriți să dați mai multe fructe și legume copiilor, ca aceștia să consume porția zilnică de fructe și legume care este recomandată? Dar chiar dacă ai cele mai bune intenții, ideile îți cam lipsesc? Iată câteva idei și sugestii care îți vor permite să variezi meniul și felurile de a prezenta fructele și legumele copiilor. Dar cele mai interesante idei.

 

Fructele.

 - la micul dejun folosește mai multe fructe proaspete sau congelate la bolul de cereale.

 - la gustare se pot consuma mai multe bucăți de fructe proaspete sau congelate sau chiar și un compot neîndulcit adăugate unui iaurt natur.

 - poți adăuga terciului la preparare felii de mere, de piersică sau fructe uscate. Mai adaugă și câteva bucăți de banane sau fructe mici și congelate la momentul servirii. Micile fructe congelate sunt cele care vor răci terciul deci nu trebuie să mai aștepți până se va răci.

Citește mai mult:Fructe și legume pentru copii

Mic dejun nutritiv pentru copii

 

Un mic dejun nutritiv pentru copii

mic dejun nutritiv pentru copii

 Cea mai importantă masă a zilei este micul dejun. Nutriționiștii nu obosesc să tot repete acest lucru. Dar foarte multe persoane nu dau prea mare importanță acestui lucru. Şi copiii sunt cel mai adesea reticenți. Din aceste motive este important să ai la dispoziție câteva rețete sănătoase şi nutritive pentru a prepara micul dejun pentru ei.

 Micul dejun este cel care furnizează energia necesară pentru a începe cât mai bine o nouă zi şi activitățile zilnice, de aceea este atât de important pentru copii să ia un mic dejun cât mai nutritiv.

 

Rețete pentru micul dejun

 Există o multitudine de rețete pentru această masă a zilei cu meniuri diferite şi variate. Îţi venim în ajutor cu câteva idei.

Citește mai mult:Mic dejun nutritiv pentru copii

Rețete de piure pentru bebe

 

Rețete de piure pentru bebe

retete de piure pentru bebe

 Bebelușul tău mănâncă de acum înainte piure. Ce bucurie! Este timpul să vii cu o mulțime de propuneri în ceea ce privește savorile. După ce i-ai propus bebelușului tău primele piure-uri și te-ai asigurat că nu este alergic la anumite ingrediente, îi poți propune unele combinații câștigătoare care îl vor face să descopere gusturi diferite și texturi noi.

 

Combina gusturile în piureul copilului

 Este inutil să îi prezinți mereu fructe, legume și carne separat. Îl poți iniția cât mai repede în combinația de gusturi. Iată câteva idei care s-ar putea să te inspire.

 - mere și stafide. Merele sunt delicioase și în combinație cu bananele.

 - papaya, ananas şi kiwi.

Citește mai mult:Rețete de piure pentru bebe

Gustari delicioase pentru copii tai

 

4 gustări sănătoase pentru copiii tăi

gustari delicioase pentru copii tai

 Atunci când vine vorba despre gustări delicioase pe care copiii tăi să le adore totul ține de gust, de prezentare şi mai ales de beneficiile acestora pentru sănătate. Copiii nu sunt conștienți de importanța unei alimentații sănătoase. Ceea ce contează mai mult pentru ei este gustul. Dar de aici vine şi necesitatea de a le furniza niște mese sănătoase, dar delicioase şi cât mai bine prezentate.

 Aceste gustări pe care ți le propunem le va satisface atât papilele gustative dar şi nevoile corpului lor care este în plină creștere.

 

Strugurii înghețați.

 Strugurii înghețați sunt o gustare pe care copiii o vor adora cu siguranță. Copiii deja iubesc gustul minunat al strugurilor. Dar înghețați sunt şi mai delicioși şi mai amuzanți. Trebuie doar să îi speli, să laşi să se usuce şi să îi pui la congelator. După câteva ore se pot degusta.

Citește mai mult:Gustari delicioase pentru copii tai