Beneficiile exercițiilor Pilates

Ce este Pilates?

Beneficiile exercițiilor Pilates Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoială, Pilates. Pilates reprezintă un tip exerciții de intensitate scăzută, care pot fi practicate de toate persoanele de orice vârstă și care vă pot ajuta să vă ușurați durerea musculaturii spatelui, printre multe alte beneficii. Dacă doriți să le cunoașteți pe toate și să aflați dacă este exercițiul pe care îl căutați, nu puteți pierde acest articol.

 Pilates este o metodă care constă în combinarea unei serii de exerciții în care vom dezvolta tonusul muscular, încrederea în sine, controlul mental, respirația și relaxarea. Obiectivul său este acela de a ne întări corpul pentru a ne îmbunătăți starea fizică și bunăstarea generală.

Sportul pe timpul verii

Sportul, un factor esențial pentru sănătate

Sportul pe timpul verii Știți care sunt cele mai bune momente ale zilei pentru a practica sport și exerciții fizice în timpul lunilor de vară? Aflați în acest articol care sunt orele cele mai potrivite și câteva sfaturi pentru practicarea sportului în timpul verii.

 Nu există nicio îndoială că, în lunile mai calde ale anului, ar trebui să creștem măsurile de precauție în ceea ce privește practica sportivă, dar, evident, nu este recomandat să nu mai practicăm exerciții fizice.

 Este extrem de important să exersăm în mod regulat exerciții fizice nu numai pentru a ne bucura de sănătate bună, ci și pentru a ne menține o pondere corespunzătoare și pentru a ne menține activi din punct de vedere fizic. Dar considerând ca vara este cea mai călduroasă perioadă a anului, este foarte important să știm care este cel mai bun moment al zilei pentru a practica sportul în acest sezon.

5 shake-uri de proteine pentru sportivi

Shake-uri naturale bogate în proteine

5 shake-uri de proteine pentru sportivi În realitate, creșterea masei musculare este destul de ușor de obținut mai ales dacă practicăm antrenamente fizice regulate și optăm pentru shake-uri preparate din proteine naturale.

 Cheia esențială pentru ca grăsimea să se transforme în masă musculară constă într-un consum mai mare de proteine, fiind important să-i oferim organismului cantitatea necesară de care avem nevoie pentru ca masa musculară să crească în mod natural. O dietă sănătoasă și echilibrată îi va oferi corpului cantitatea necesară de proteine de care are nevoie pentru ca mușchii să se dezvolte mai mult.

Băuturile energizante sau sportive

Există o diferență între băuturile sportive și cele energizante?

Băuturile energizante sau sportive

 Băuturile sportive, precum și cele energizante au dobândit în ultimii ani o mare popularitate în rândul adolescenților și tinerilor. Aceste băuturi comerciale sunt în mod particular populare printre tinerii atleți, consumul lor fiind considerat o modalitate rapidă și ușoară pentru a-și maximiza performanțele sportive.

 Băuturile sportive conțin carbohidrați, electroliți, minerale, vitamine și arome, iar rolul lor este de a înlocui pierderea de apă și de electroliți (sodiu, potasiu) care se produce în timpul exercițiilor fizice prin intermediul transpirației. Concentrațiile de carbohidrați și de electroliți sunt formulate pentru a permite o absorbție maximă a fluidelor prin tractul gastrointestinal.

10 beneficii ale activității fizice

Inactivitatea fizică înseamnă un risc crescut de mortalitate

 Inactivitatea fizică este cel de-al patrulea factor de risc mai important de mortalitate în întreaga lume, atât în țările mai dezvoltate, cât și în cele cu venituri medii sau scăzute.

 Dacă există un mediu favorabil, creșterea activității fizice este benefică pentru sănătate în cazul tuturor grupelor de vârstă. În data de 6 de aprilie a fiecărui an se comemorează Ziua Mondială a Activității Fizice.

 Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a oferit câteva recomandări în ceea ce privește durata optimă de activitate fizică. Persoanele inactive ar trebui să înceapă cu durate mai mici de activitate fizică și să crească în mod gradat durata, frecvența și intensitatea acesteia.