Schimbările metabolice determinate de exercițiile fizice

Exercițiile fizice declanșează modificări metabolice în sânge

Schimbările metabolice determinate de exercițiile fizice Astăzi toată lumea știe că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătate. Beneficiile lor depășesc arderea caloriilor și pierderea în greutate, deoarece produc și efecte pozitive la nivel molecular și metabolic. Metabolomica sau medicina metabolomică este știința care studiază moleculele mici sau metaboliții din celulele, țesuturile și biofluidele dumneavoastră. Acest set de molecule mici, împreună cu interacțiunile lor, este cunoscut sub numele de metabolom.

Citește mai mult:Schimbările metabolice determinate de exercițiile fizice

20 beneficii pentru sănătate ale alergatului

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta

20 beneficii pentru sănătate ale alergatului Găsirea timpului și a motivației pentru a realiza exerciții fizice și pentru a alerga poate fi o provocare pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, beneficiile fizice și psihice ale alergatului pot fi cu siguranță o motivație puternică pentru a începe să puneți în practică acest tip de sport. Vă prezentăm în acest articole cele mai importante beneficii pentru sănătate ale alergatului.

Citește mai mult:20 beneficii pentru sănătate ale alergatului

Beneficiile majore ale exercițiilor fizice (I)

Studii medicale despre beneficiile sportului

Beneficiile majore ale exercițiilor fizice (I) American College Sports Medicine (Colegiul american de medicină sportivă), o referință mondială în cercetarea medicinii sportive, echivalează exercițiile fizice cu un medicament și raportează utilitatea acestora pentru prevenirea și tratarea a peste 40 de boli cronice, inclusiv diabet, boli cardiovasculare și hipertensiune arterială.

 În acest sens, un studiu realizat la Școala de Sănătate Publică a Universității Harvard (SUA) a indicat faptul că, în cazul bărbaților, practicarea a trei ore de exerciții energice pe săptămână reduce riscul de a suferi atac de cord.

Citește mai mult:Beneficiile majore ale exercițiilor fizice (I)

7 beneficii ale mersului pe jos

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii

7 beneficii ale mersului pe jos Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănătate, fiind un exercițiu fizic ideal și simplu. Există mulți medici și specialiști în sănătate care recomandă practicarea zilnică a exercițiilor fizice, nu numai pentru că acestea ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, ci pentru că ne ajută să ne bucurăm, în general, de o sănătate bună.

 De fapt, exercițiile fizice sunt esențiale pentru a preveni apariția unei varietăți largi de boli și tulburări de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul, printre multe altele. Prin urmare, a ști care sunt principalele beneficii ale exercițiului fizic, pe lângă ceea ce ar trebui să fie durata sa corespunzătoare, vă va ajută să faceți pasul esențial, în cazul în care aveți probleme în a face acest lucru în fiecare zi.

Citește mai mult:7 beneficii ale mersului pe jos

Beneficiile incredibile ale natației

Natația: un sport complet

Beneficiile incredibile ale natației Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atunci când vine vara și căldura se instalează? Înotul este unul dintre cele mai complete exerciții care există și care lucrează diferitele părți ale corpului nostru. În plus, acest exercițiu aerobic poate fi practicat cu intensitatea care vă convine cel mai bine, deci nu există limite de vârstă pentru natație.

 Ce părți ale corpului veți lucra dacă practicați înotul? Ei bine, acest sport lucrează intens mușchii abdominali, brațele, picioarele, fesele și în special spatele. Dacă aveți deja acces la o piscină, fie că este vorba de o sală de gimnastică sau acasă, nu veți avea nevoie de prea mult echipament, doar de un costum de baie, o pereche de ochelari și o cască de baie cel mult. Dacă sunteți o persoană care preferă să înotați în lacuri sau în mare, trebuie să fiți foarte atenți la curenții apei și la temperatura acesteia.

Citește mai mult:Beneficiile incredibile ale natației