Pictori celebri

 

Pictori celebri

pictori celebri

 Pictura este poate cea mai frumoasă metodă de exprimare. Culorile, nuanțele, liniile fine, tot ceea ce alcătuiește un portret sau un peisaj, detaliile, toate acestea sunt elemente extrem de importante pentru această artă minunată. Pictorul își exprimă trăirile cele mai intense, memoriile cele mai pregnante și sentimentele cele mai lăuntrice prin pictură iar cel ce admiră picturile se cufundă în adâncimea trăirilor exprimate prin pictură. Un pictor trebuie să aibă o mulțime de calități, printre care enumerăm talentul, răbdarea, simțul estetic, dar pictorii înnăscuți sunt extrem de rari și au avut lucrări din cele mai profunde care au marcat epoca pe care aceștia au reprezentat-o.

 

Leonardo Da Vinci

 Leonardo Da Vinci este poate cel mai reprezentativ pictor al Renașterii. Acesta a avut un talent extraordinar și în sculptură, arhitectură, muzică, fiind totodată matematician, om de știință, inginer, inventator, anatomist, scriitor și botanist, cu alte cuvinte, Leonardo Da Vinci este întruchiparea geniului perfect, cu o inteligență sclipitoare, o personalitate ieșită din comun și un talent înnăscut. Acesta a lăsat în urmă numeroase picturi extraordinare printre care enumerăm „Buna Vestire„ „Madona cu garoafă„ „Fecioara între stânci„ „Portretul unui muzician„ „Cina cea de taină„ „Mona Lisa„ „Bachus„ și „Sfântul Ioan Botezătorul„.

Citește mai mult:Pictori celebri

Strigătul - Eduard Munch

 

„Strigătul„ – Eduard Munch sau reprezentarea suferinței în pictură

strigatul eduard munch

 Una din cele mai enigmatice și mai pline de mister lucrări din istoria artei care este comentată și la momentul actual este reprezentată de pictura denumită sugestiv „Strigătul„ a celebrului pictor Eduard Munch. Aceasta a fost realizată în anul 1983 și reprezintă o siluetă tremurată, nu foarte bine conturată, dar pe fonduri groase și dense, iar expresia feței ne duce cu gândul la strigătul de disperare a unui om măcinat de angoasele și de frământările vieții cotidiene și nu numai. „Strigătul„ este considerată a fi cea mai sugestivă operă a artistului și una din cele mai reprezentative din acest domeniu. Cercetătorii și criticii de artă încă o studiază și astăzi și încearcă să găsească explicații din cele mai diverse cu privire la motivele pe care pictorul le-ar fi avut să exprime cu atâta pasiune acest strigăt de disperare. Pictorul a explicat însă și momentul care l-a determinat să picteze acest portret extrem de ciudat, cităm - "Mergeam pe stradă cu doi prieteni. Soarele apunea și am simțit o urmă de melancolie. Dintr-o dată cerul s-a făcut roșu sângeriu. Când mă uitam mai atent la norii în flacari am auzit un țipăt puternic, nesfârșit, trecând prin natură".

 

Despre pictorul Eduard Munch

 Creatorul minunatului tablou „Strigătul„ este printre cei mai cunoscuți pictori norvegieni, reușind să aducă arta pe alte culmi, exprimând suferințele și trăirile sufletești în cel mai clar și pur mod cu putință. Eduard Munch a creat artă adevărată, a pictat din inimă într-un mod extrem de intim, și a fost considerat unul din pionierii artei moderne. Suferințele psihice transpuse în opera sa transmit mesaje cât se poate de clare privitorului și vor deveni centrul creațiilor sale. Picturile sale au un caracter cât se poate de inovator prin expresivitatea abstractă a formelor.

Citește mai mult:Strigătul - Eduard Munch