Pictori celebri

 

Pictori celebri

pictori celebri

 Pictura este poate cea mai frumoasă metodă de exprimare. Culorile, nuanțele, liniile fine, tot ceea ce alcătuiește un portret sau un peisaj, detaliile, toate acestea sunt elemente extrem de importante pentru această artă minunată. Pictorul își exprimă trăirile cele mai intense, memoriile cele mai pregnante și sentimentele cele mai lăuntrice prin pictură iar cel ce admiră picturile se cufundă în adâncimea trăirilor exprimate prin pictură. Un pictor trebuie să aibă o mulțime de calități, printre care enumerăm talentul, răbdarea, simțul estetic, dar pictorii înnăscuți sunt extrem de rari și au avut lucrări din cele mai profunde care au marcat epoca pe care aceștia au reprezentat-o.

 

Leonardo Da Vinci

 Leonardo Da Vinci este poate cel mai reprezentativ pictor al Renașterii. Acesta a avut un talent extraordinar și în sculptură, arhitectură, muzică, fiind totodată matematician, om de știință, inginer, inventator, anatomist, scriitor și botanist, cu alte cuvinte, Leonardo Da Vinci este întruchiparea geniului perfect, cu o inteligență sclipitoare, o personalitate ieșită din comun și un talent înnăscut. Acesta a lăsat în urmă numeroase picturi extraordinare printre care enumerăm „Buna Vestire„ „Madona cu garoafă„ „Fecioara între stânci„ „Portretul unui muzician„ „Cina cea de taină„ „Mona Lisa„ „Bachus„ și „Sfântul Ioan Botezătorul„.

 

Paul Cezanne

 Paul Cezanne este un pictor francez ce aparține curentului Post impresionist și care a pictat unele din cele mai frumoase opere inspirate din natură și nu numai. „Jucătorii de cărți„ „natură moartă cu mere și portocale„ sau „Les grandes baigneuses„ sunt doar câteva din operele sale rămase în istorie.

 

Claude Monet

 Fondatorul impresionismului francez, Claude Monet, este unul dintre marii pictori care au rămas în istorie pentru operele sale impresionante, precum „Femei în Grădină„ sau „Impresie, răsărit de soare„.

 

Peter Paul Rubens

 Curentul Baroc este reprezentat cel mai bine de către Rubens. Curentul baroc presupune culoare, mișcare și senzualitate iar Rubens a fost un pictor prolific, cu opere ce au abordat teme religioase sau mitologice, istorice și de vânătoare, printre care enumerăm „Coborârea de pe cruce a lui Iisus„ „ Răpirea fiicelor lui Leucip„ și picturile inspirate de soțiile sale. El definește întregul trend al formelor rubensiene al femeilor, și anume femei cu forme pline, senzuale, extrem de frumoase. Trupurile dezgolite străluceau în lumini neobișnuite și au rămas în istorie.

 

Pablo Picasso

 Unul din cei mai celebri artiști ai secolului XX, Pablo Picasso are un talent extraordinar și pictează într-o manieră realistă. Pablo Picasso pictează minunat în nuanțe de verde și albastru și în nuanțe de roz iar cele mai celebre picturi ale sale rămân „Domnișoarele de Avignon„ „Guernica„ și „Sărutul„.

 

Vincent Van Gogh

 Vincent Van Gogh este unul din cei mai celebri pictori ce au reprezentat impresionismul. Acesta a fost un iubitor al artei și al frumosului de la vârste fragede și a realizat peste 2000 de picturi, dintre care cele mai celebre sunt „Mâncătorii de cartofi„ „Autoportret„ și „Noapte înstelată„.

Mai poți citi din Pictură

Pictori celebri

  Pictori celebri  Pictura este poate cea mai frumoasă metodă de exprimare. Culorile...

Strigătul - Eduard Mun…

  „Strigătul„ – Eduard Munch sau reprezentarea suferinței în pictur...