Ce este nimfomania cu adevărat?

 

Ce este nimfomania?

Ce este nimfomania cu adevărat? Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poate să fie satisfăcută, chiar dacă are aventuri sexuale cu mai multi bărbați este considerată nimfomană. Termenul de nimfomană nu definește libertatea sexuală a femeii ci se referă la o patologie cât se poate de reală care de-abia acum începe sa fie decriptată de către corpul medical și științific.

 

Ce este nimfomania cu adevărat?

 Originea etimologică a cuvântului “nimfomanie” este destul de interesantă. Acesta a fost creat cu ajutorul cuvântului “nimfă” care este o zeița a mitologiei. Labiile interne sunt și ele cunoscute sub numele de nimfe.

 În zilele noastre, prin termenul de “nimfomanie” se desemnează o tulburare psihiatrică rară care provoacă o exacerbare maladivă a libidoului, drept urmare a dorințelor sexuale feminine. Nimfomana își consideră partenerii sexuali simple obiecte sexuale, dar este frustrată din cauza faptului ca nimeni nu o poate mulțumi pe deplin.

Citește mai mult:Ce este nimfomania cu adevărat?

Pieptul, o zonă erogenă?

 

Pieptul, o zonă erogenă?

pieptul o zona erogena

 Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin, există una care le aprinde bărbaților imaginația, rămânând un mister pentru majoritatea dintre noi: pieptul. În timp ce unele femei reușesc sa ajungă la orgasm prin simpla stimulare a sânilor, altele rămân insensibile la orice forma de mângâiere mamară. Atunci, este pieptul o zonă erogenă ce le permite femeilor să atingă culmile plăcerii? Vom afla în cele ce urmează!

 

Reacțiile fiziologice ale femeii

 Nu degeaba sânii sunt descriși drept una din cele mai erogene zone ale femeilor. De fapt, stimularea acestora este, cel mai adesea, o reacție vizibilă prin întărirea mameloanelor, reacție ce poate fi comparată cu cea a clitorisului. Acest lucru se datorează unui fenomen extrem de cunoscut ce consta în umflarea venelor sânilor, aceștia din urmă parând mai voluminoși. Însă, excitația nu vine exclusiv de la aceasta umflare a venelor ci și de la un mesaj trimis de către corpul nostru creierului, stimulând aceeași zonă care intervine în celelalte forme de excitație sexuală și anume cortexul. Putem deci afirma ca pieptul este o zonă erogenă primară.

Citește mai mult:Pieptul, o zonă erogenă?

5 motive pentru a face sex mai des

 

5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des

5 motive pentru a face sex mai des

 Beneficiile sexului depășesc cadrul simplu al dormitorului. Sexul este bun pentru sănătatea fizica și morala iar, dacă este sa ne luam după ultimele studii științifice, are o mulțime de beneficii surprinzătoare.

 

Sexul, bun pentru inima

 Nu numai alimentația sănătoasă contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. S-au dovedit și beneficiile sexului asupra sănătății cardiace. Oamenii de știință britanici au demonstrat acest lucru efectuând un studiu asupra unui număr de 94 de bărbați, timp de 20 de ani. Rezultatele acestui studiu, apărute in Journal of Epidemiology and Community Health par o adevărată invitație la sex: la bărbații care fac dragoste de cel puțin doua ori pe săptămână riscurile atacului cardiac sunt diminuate cu cel puțin jumătate spre deosebire de cei care fac dragoste doar o data pe săptămână de exemplu.

Citește mai mult:5 motive pentru a face sex mai des

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta

sarcina gravida

Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei este perioada de nouă luni în care este însărcinată și simte cum în pântecul ei se dezvoltă o nouă viață. Sarcina este un miracol pentru mulți. Puterea pe care femeile o au, aceea de a duce o sarcină la bun sfârșit, de a hrăni și de a crește un bebeluș în organismul lor este extraordinară. Sarcina poate avea și multe complicații, de asemenea, dar cu tehnologia avansată din societatea noastră contemporană, nici aceste complicații nu mai sunt problematice. Cu alte cuvinte, chiar și la 40 de ani femeile se bucură de sentimentul minunat de a purta un copil în pântece. În cadrul acestui articol vom explora sarcina cu tot ceea ce presupune aceasta.

Citește mai mult:Sarcina

Viața de cuplu după avort

Viața de cuplu după avort

 viata de cuplu dupa avortAvortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modalitate de a scăpa de o sarcină nedorită. În România, datorită unei educații sexuale extrem de precare și a unei educații contraceptive foarte vagă, avortul rămâne o soluție foarte la îndemână la care apelează cuplurile. Țara noastră deține un loc fruntaș în ceea ce privește numărul de avorturi, în ultimii ani, în Europa. Acest fapt reprezintă consecința propriilor noastre acțiuni, și anume lipsa de informare în ceea ce privește o viață sexuală potrivită, o educație mult mai riguroasă în privința metodelor de contracepție și de evitare a bolilor cu transmitere sexuală, și prin urmare, și a sarcinilor nedorite. Important de menționat este faptul că din ce în ce mai multe tinere își încep viața sexuală la vârste foarte fragede, atunci când nu sunt pregătite psihic pentru un asemenea pas important în viața lor, și sfârșesc de cele mai multe ori prin a apela la o întrerupere de sarcină. Deigur, există și cazuri și situații când o întrerupere de sarcină este obligatorie, din motive medicale. Dar, de cele mai multe ori, viața femeii și a cuplului este puternic afectată. Pot apărea depresii, o ruptură emoțională și sexuală imensă în cuplu, ajungându-se chiar la destrămarea acestuia. În acest articol vom aborda toate aspectele importante ce privesc buna funcționare a vieții de cuplu după un avort.

Citește mai mult:Viața de cuplu după avort