Ce este nimfomania?
Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poate să fie satisfăcută, chiar dacă are aventuri sexuale cu mai multi bărbați este considerată nimfomană. Termenul de nimfomană nu definește libertatea sexuală a femeii ci se referă la o patologie cât se poate de reală care de-abia acum începe sa fie decriptată de către corpul medical și științific.
Ce este nimfomania cu adevărat?
Originea etimologică a cuvântului “nimfomanie” este destul de interesantă. Acesta a fost creat cu ajutorul cuvântului “nimfă” care este o zeița a mitologiei. Labiile interne sunt și ele cunoscute sub numele de nimfe.
În zilele noastre, prin termenul de “nimfomanie” se desemnează o tulburare psihiatrică rară care provoacă o exacerbare maladivă a libidoului, drept urmare a dorințelor sexuale feminine. Nimfomana își consideră partenerii sexuali simple obiecte sexuale, dar este frustrată din cauza faptului ca nimeni nu o poate mulțumi pe deplin.
Nimfomania, o tulburare dificil de identificat
Nimfomania este greu de definit în mod clar din cauza confuziei ce poate exista intre simptomele evocate mai sus și normele în materie de sexualitate care evoluează fără încetare. Unele practici sexuale sunt asociate acestei tulburări. În unele culturi nimfomania este considerată normală.
Este frecvent ca femeia care își trăiește sexualitatea într-un mod mai libertin, în afara normelor stabilite de societate, sa fie calificată drept nimfomană. Conform sexologilor și psihologilor, nimfomana este acea persoană care suferă de o dorință sexuală dificil de satisfăcut în ciuda faptului ca viata sa sexuală este înfloritoare. Un alt aspect al nimfomaniei poate fi dependența de pornografie sau de masturbare. Nimfomania necesită ajutor medical.
Cauzele nimfomaniei
Cauza principală a acestei patologii se află în strânsă legătură cu viața afectivă a pacientei. Insatisfacția și frenezia sexuală sunt de fapt rezultatul unei puternice carențe afective.
Cum poate fi tratată nimfomania?
Chiar dacă nu există tratamente medicale care să permită reducerea pulsiunilor sexuale, unii psihiatri nu ezită în a le prescrie pacienților antidepresive și anxiolitice ce au drept efect indirect diminuarea libidoului și reducerea suferinței psihologice. Câteodată, terapia este suficientă pentru a elimina tulburările nimfomaniace. Psihologul este cel care va determina cauzele reale ale patologiei.
Există, în egala măsură, terapii de grup, identice terapiilor urmate de cei dependenți de alcool. Din moment ce se descoperă originea acestei tulburări, aceasta se poate vindeca destul de ușor.