Metode contraceptive naturale

 

Metode contraceptive naturale

metode contraceptive naturaleUn contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un tip de medicament, aparat, substanţă chimică sau obiect care să fie introdus în corp cu scopul de a împiedica concepţia. Dacă tu şi partenerul tău doriţi să vă planificaţi familia, puteţi recurge la aceste metode contraceptive naturale care, dacă le cunoaşteţi şi le utilizaţi în mod corect, pot fi o alternativă foarte eficientă pentru evitarea sarcinilor nedorite sau neplanificate.

 

Metoda contraceptiva revoluționară de vârf                      

Înainte de a prezenta metodele contraceptive naturale trebuie menționat faptul că cea mai bună și revoluționară metodă care ne ferește de sarcina nedorită este și va rămâne trezirea capacității bărbatului de control al funcției sale sexuale și prin aceasta controlul ejaculării. Chiar dacă la prima vedere ar putea să pară greu sau de neînțeles, metoda contraceptivă cea mai sigură este aceea în care sperma nu ajunge în vaginul femeii iubite.

Pentru a atinge succesul în realizarea acestei metode revoluționare, bărbatul trebuie să fie deschis să accepte ca așa ceva se poate și este la îndemâna lui. Apoi este necesar să cunoască mai multe detalii despre funcția sexuală masculină și despre modalitățile concrete de  stăpânire a ejaculării. Pentru aceasta cei care doresc pot lectura articolul despre Ejacularea precoce (prima parte)

 

Avantajele contraceptivelor naturale:

 - contraceptivele naturale Nu cauzează efecte secundare precum alergii sau iritaţia organelor genitale datorită substanţelor sau hormonilor pe care le conţin contraceptivele chimice;

 - contraceptivele naturale Nu se cumpără, deci nu costă;
 - contraceptivele naturale Nu includ mirosuri sau gusturi artificiale care să ascundă gusturile şi mirosurile naturale ale corpului;

 - contraceptivele naturale Nu au efecte secundare când nu mai sunt folosite, precum creşterea în greutate sau provocarea unui dezechilibru hormonal care poate afecta pielea, etc., precum în cazul pastilelor contraceptive (hormoni) pentru femei;
  Dacă ştiţi să le folosiţi bine, contraceptivele naturale sunt o metodă eficientă împotriva sarcinilor.

 

Dezavantajele contraceptivelor naturale:

 Dacă nu sunteţi suficient de atenţi, pot avea o rată mare de eşec;

 Metoda ciclului sau a calendarului nu poate fi folosită de femei cu menstruaţii neregulate;
Pot depinde de condiţii care sunt uşor modificate de mediu exterior.

 

Iată câteva tipuri de contraceptive naturale:

 Metoda calendarului sau a ritmului

 Această metodă contraceptivă naturală constă în a marca într-un calendar zilele cele mai fertile ale femeii, care sunt cuprinse între ziua 10 şi 17 a fiecărui ciclu, începând cu momentul declanşării menstruaţiei, considerată a fi prima zi. De exemplu: dacă menstruaţia este în ziua a treia, zilele cele mai fertile vor fi între ziua 13 şi 20 ale aceleiaşi luni. În aceste zile, pentru a se evita o sarcină, nu trebuie să aveţi relaţii sexuale cu penetrare, deoarece probabilitatea de a rămâne însărcinată este foarte ridicată. Această metodă contraceptivă naturală are un indice de eficienţă între 75% şi 90%, fiind mai mare în cazul femeilor şi cuplurilor care respectă această metodă şi recurg la abstinenţa sexuală în această perioadă.

 Pentru a avea eficienţă în aplicarea acestei metode contraceptive naturale, trebuie luat în considerare faptul că durata de viaţă a unui ovocit este între 24 şi 48 ore, în timp ce cea a spermatozoidului este până la 92 ore. De aceea este important să nu existe relaţii sexuale între parteneri cu cinci zile înainte şi cu două după ovulaţie, astfel nu există posibilitatea unei sarcini. Respectarea acestei indicații face ca metoda contraceptivă naturală să fie foarte eficientă.
 

Metoda Billings

Metoda Billings (sau a mucusului cervical): constă în observarea frecventă a consistenţei mucusului şi fluxului secreţiilor vaginale, luând în considerare culoarea şi mirosul acestora. Dacă femeia este sănătoasă şi nu are boli sexuale care sa-i schimbe aspectul secreţiilor, atunci când este momentul ovulaţiei, acest mucus este de culoare transparentă sau alb translucid, este elastic şi abundent. Dacă doreşti să foloseşti această metodă contraceptivă naturală, ia o mostră a mucusului vaginal fie cu degetele fie cu puţină hârtie igienică ca să-ți dai seama dacă te afli la ovulație şi nu faceti dragoste cu ejaculare pentru că pericolul unei sarcini este foarte mare. Chiar dacă bărbatul a ejaculat în afara vaginului el nu trebuie să reia penetrările după aceea, pentru că inevitabil rămâne lichid seminal pe canalul penisului iar aceasta poate cu ușurință să producă însărcinarea. Această metodă naturală de protecţie are o eficienţă între 85 şi 95% când este folosită corect.

 

Fără penetrare

 Altă metodă naturală contraceptivă şi foarte simplă este de a evita contactul penisului cu vaginul. Puteţi avea relaţii intime sexuale chiar dacă nu există penetrare directă. În aceasta situație ambii iubiti se vor mângâia intim sexual şi vor căuta să amplifice între ei mai mult latura afectivă care va fi foarte împlinitoare. Această metodă naturală contraceptivă are o eficienţă de 100%.

 

Metoda temperaturii bazale

 Această metodă contraceptivă naturală are o eficienţă între 87% şi 97%. Ea constă în faptul că femeia trebuie să-şi ia temperatura şi să noteze cu exactitate zilele în care aceasta creşte puţin. Ovulaţia provoacă creşterea de progesteron, iar o creştere a temperaturii bazale echivalentă cu nu mai mult de aproximativ jumătate de grad. Temperatura poate fi luată oral, vaginal sau anal, în fiecare zi timp de trei luni dimineaţa, la aceeaşi oră şi imediat după trezire. Femeia va observa că în zilele de după menstruaţie, temperatura scade, apoi creşte şi rămâne puţin mai ridicată până la următoare perioadă menstruală. Zilele în care temperatura rămâne scăzută sunt zilele foarte fertile.

 Pentru această metodă naturală contraceptivă, se poate utiliza fie un termometru digital fie unul special pentru a lua “temperatura fertilităţii”, care are o scală de la 35 la 39 grade şi ajută la detectarea schimbărilor minime de temperatură. Pentru a folosi această metodă în mod eficient, se poate face un grafic pentru a nota temperatura zilnică. Aminteşte-ţi că temperatura corpului poate varia din diferite cauze, fie datorită unei mici răceli, fie datorită temperaturii ambientale, sau excesului de activitate, etc. Cel mai bine este să foloseşti această metodă împreună cu metoda calendarului, ca să ai o siguranţă mai mare.

 

Testul ovulaţiei

 Există în prezent în farmacii teste concepute special pentru detectarea creşterii nivelului de estrogen din salivă sau din secreţiile vaginale, iar acest tip de test prevede ovulaţia cu 3 sau 4 zile înainte să se producă, astfel că este un foarte bun indicator al zilelor când trebuie încetată activitatea sexuală. Această metodă naturală contraceptivă are o eficienţă între 85% şi 97%.

 

Metoda “Retragerii”

 Această metodă constă în faptul ca bărbatul să oprească penetrarea şi să se retragă din vaginul femeii atunci când simte că va ejacula. Totuşi, trebuie amintit faptul că lichidul seminal, care apare înainte de actul sexual propriu-zis, conţine spermă, astfel încât indicele sale de eficienţă este cuprins între 67% şi 80%. Însă, dacă această metodă naturala contraceptivă se combină cu cea a calendarului sau a temperaturii, indicele său de eficienţă creşte la 96%.

 

Metoda contraceptivă în timpul lactaţiei materne

  Metoda contraceptivă în timpul lactaţiei materne are o eficienţă de 96%, această metodă putând fi aplicată atunci când femeia alăptează un sugar şi nu are menstruaţie. Când femeia este în perioada de lactaţie, în corpul său există un hormon numit prolactină, care împiedică ovulaţia. Trebuie subliniat faptul că după cea de-a şasea sau a şaptea lună din viaţa bebeluşului, sau atunci cînd mama îl alăptează doar de 2 sau 3 ori pe zi, metoda nu este sigură.

 

Metoda Sintotermică

 Metoda Sintotermică este cea mai bună dintre toate metodele naturale contraceptive, are o eficienţă de 98% dacă este folosită corect. Pentru a aplica această metodă, trebuie folosite mai multe metode contraceptive naturale în acelaşi timp. Această metodă utilizează metoda Billings, metoda temperaturii bazale, semnalele corpului că există cel mai mic risc de fertilitate (precum sângerarea, umflarea abdomenului, senzaţia corporală de menstruaţie, etc.). Se consideră a fi cea mai sigură dintre metodele naturale de planificare familială, deoarece observarea diferitelor manifestări sau simptome permite aflarea cu o mai mare exactitate a fazelor fertile şi infertile. Eficienţa sa este similară pilulei contraceptive hormonale.

{jcomments on}

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

Viața de cuplu după a…

Viața de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

Poziții pentru sex în…

  Poziţii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte şi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  Viaţa sexuală în timpul sarcinii - între mit şi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  Formați un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepție sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine și vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepție: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepție disponib...

Contracepția pentru ad…

                  Contracepția pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex şi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenţiale pentru un prim act sexual reuşit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  Vorbiţi-le adolescenţilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepție sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepţionale sau cum să îţi distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naştere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex și a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esențială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  Relaţiile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate şi sexual…

  Senzualitatea și sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este preg...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educație sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...