Instinctoterapia: calea vindecătoare a instinctelor

Cum ne ghidează instinctele?

Instinctoterapia: calea vindecătoare a instinctelor Creierul nostru primar păstrează amintirile instinctive precum: hrana, somnul, îngrijirea maternă sau plăcerea sexuală. Acestea sunt cheile pentru sănătate din punct de vedere al instinctoterapiei. Instinctul este legătura noastră cu Natura, cu partea noastră instinctivă. Este vorba despre acele impulsuri inconștiente care ne reamintesc că suntem mamifere sub creierul rațional privilegiat care ne individualizează ca oameni.

 Neocortexul ne-a permis să construim culturi de complexitate enormă și tehnologii sofisticate, însă ne-a distanțat de natură și ne-a distorsionat sexualitatea, cauzând numeroase probleme de sănătate în noi și în mediul înconjurător. Dar, conform specialiștilor, este posibil să găsim modalități de a reconcilia aceste două naturi. Dr. Enric Costa - medic internist, specialist în homeopatie, medicina chineză și acupunctura - ne reamintește faptul că instinctele sunt funcții automate inconștiente care vizează conservarea individului și a speciilor.

6 alternative naturale la paracetamol și ibuprofen

Ce efecte adverse pot avea paracetamolul și ibuprofenul?

 Paracetamolul și ibuprofenul sunt două medicamente utilizate pe scară largă în întreaga lume, de cele mai multe ori fără prescripție medicală sau control medical. Utilizarea acestor medicamente fără recomandarea medicului poate fi însă foarte dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră, mai ales pe termen lung. Aceste medicamente sunt adeseori folosite pentru a reduce durerea și inflamația sau pentru a scădea febra.

 Din păcate, aceste medicamente au de asemenea o mulțime de efecte secundare și efecte adverse pe termen lung, cum ar fi următoarele:

Care sunt beneficiile muzicoterapiei?

Muzicoterapia, o metodă naturală de vindecare

Care sunt beneficiile muzicoterapiei? Încă din timpuri îndepărtate, muzica a fost considerată o metodă naturală de prevenire și chiar de vindecare a unor boli fizice și mentale. Primele dovezi referitoare la folosirea muzicii în scopuri curative datează din epoca civilizației egiptene.

 În unele papirusuri egiptene se face referire la muzica instrumentală ca la un remediu natural care favorizează fertilitatea femeii, combate durerile reumatice și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

 În Grecia antică, Aristotel și Platon s-au dedicat studiului aprofundat al muzicii, deoarece aveau certitudinea că aceasta era foarte benefică pentru tratarea unor probleme fizice, dar și a unor afecțiuni psiho-mentale ale ființei umane.

Beneficiile curative ale reflexologiei

 

Ce este reflexologia?

Beneficiile curative ale reflexologiei

 Reflexologia, cunoscută și sub denumirea de terapie de zonă sau acupresură, are origini îndepărtate și a fost documentată în texte medicale străvechi, atât în China, cât și în Egipt.

 Având beneficii potențiale asemănătoare cu cele oferite de acupunctură și de metodologia acesteia, reflexologia folosește presiunea degetelor în locul acelor pentru a activa anumite puncte care corespund diverselor organe. Reflexologia este folosită pentru ameliorarea durerilor, pentru stimularea circulației sanguine și redobândirea echilibrului în toate sistemele corpului.

Sistemul imunitar și terapiile alternative

 

Sistemul imunitar și terapiile alternative

Sistemul imunitar și terapiile alternative Un sistem imunitar puternic ne ajută să luptăm contra majorității bolilor și tulburărilor cu care ne putem confrunta. Însă dacă sistemul nostru imunitar este slăbit din orice cauză, vom deveni mai vulnerabili. Medicina alternativă sau holistică afirmă că orice boală nu este neapărat cauzată de viruși și de bacterii, ci de un sistem imunitar slăbit.

 Există anumite perioade din an (în special când se schimbă anotimpurile) când ne îmbolnăvim mai mult decât de obicei. Pot apărea atunci răceli, guturai, gripă sau orice alt tip de infecții, situație care se datorează faptului că sistemul imunitar este slăbit.

 Pentru a ne întări sistemul imunitar putem adopta, pe lângă o alimentație echilibrată și diverse obiceiuri sănătoase de viață și terapii naturiste precum acupunctura, homeopatia și hidroterapia.