10 ciuperci cu proprietăți terapeutice

Ciupercile medicinale, folosite de mii de ani

10 ciuperci cu proprietăți terapeutice Medicina alternativă se bazează pe experiențe de vindecare empirică realizate de mai multe generații având culturi diferite timp de secole cu substanțe furnizate de natură. Dar astăzi există mii de studii științifice care susțin acest fond empiric. Acest lucru este evident mai ales în cazul ciupercilor medicinale, ale căror proprietăți terapeutice au fost dovedite științific folosindu-se aceleași metodologii farmacologice care guvernează moleculele sintetice ale remediilor prescrise de medici.

 Medicina tradițională chineză a recomandat utilizarea ciupercilor terapeutice timp de mii de ani. Acestea conțin anumite substanțe fitochimice care ne protejează de tumori, inflamații și boala Alzheimer, stimulează sistemul imunitar și reglează glicemia, printre altele.

Citește mai mult:10 ciuperci cu proprietăți terapeutice

Instinctoterapia: calea vindecătoare a instinctelor

Cum ne ghidează instinctele?

Instinctoterapia: calea vindecătoare a instinctelor Creierul nostru primar păstrează amintirile instinctive precum: hrana, somnul, îngrijirea maternă sau plăcerea sexuală. Acestea sunt cheile pentru sănătate din punct de vedere al instinctoterapiei. Instinctul este legătura noastră cu Natura, cu partea noastră instinctivă. Este vorba despre acele impulsuri inconștiente care ne reamintesc că suntem mamifere sub creierul rațional privilegiat care ne individualizează ca oameni.

 Neocortexul ne-a permis să construim culturi de complexitate enormă și tehnologii sofisticate, însă ne-a distanțat de natură și ne-a distorsionat sexualitatea, cauzând numeroase probleme de sănătate în noi și în mediul înconjurător. Dar, conform specialiștilor, este posibil să găsim modalități de a reconcilia aceste două naturi. Dr. Enric Costa - medic internist, specialist în homeopatie, medicina chineză și acupunctura - ne reamintește faptul că instinctele sunt funcții automate inconștiente care vizează conservarea individului și a speciilor.

Citește mai mult:Instinctoterapia: calea vindecătoare a instinctelor

6 alternative naturale la paracetamol și ibuprofen

Ce efecte adverse pot avea paracetamolul și ibuprofenul?

 Paracetamolul și ibuprofenul sunt două medicamente utilizate pe scară largă în întreaga lume, de cele mai multe ori fără prescripție medicală sau control medical. Utilizarea acestor medicamente fără recomandarea medicului poate fi însă foarte dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră, mai ales pe termen lung. Aceste medicamente sunt adeseori folosite pentru a reduce durerea și inflamația sau pentru a scădea febra.

 Din păcate, aceste medicamente au de asemenea o mulțime de efecte secundare și efecte adverse pe termen lung, cum ar fi următoarele:

Citește mai mult:6 alternative naturale la paracetamol și ibuprofen

Care sunt beneficiile muzicoterapiei?

Muzicoterapia, o metodă naturală de vindecare

Care sunt beneficiile muzicoterapiei? Încă din timpuri îndepărtate, muzica a fost considerată o metodă naturală de prevenire și chiar de vindecare a unor boli fizice și mentale. Primele dovezi referitoare la folosirea muzicii în scopuri curative datează din epoca civilizației egiptene.

 În unele papirusuri egiptene se face referire la muzica instrumentală ca la un remediu natural care favorizează fertilitatea femeii, combate durerile reumatice și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

 În Grecia antică, Aristotel și Platon s-au dedicat studiului aprofundat al muzicii, deoarece aveau certitudinea că aceasta era foarte benefică pentru tratarea unor probleme fizice, dar și a unor afecțiuni psiho-mentale ale ființei umane.

Citește mai mult:Care sunt beneficiile muzicoterapiei?

Beneficiile curative ale reflexologiei

 

Ce este reflexologia?

Beneficiile curative ale reflexologiei

 Reflexologia, cunoscută și sub denumirea de terapie de zonă sau acupresură, are origini îndepărtate și a fost documentată în texte medicale străvechi, atât în China, cât și în Egipt.

 Având beneficii potențiale asemănătoare cu cele oferite de acupunctură și de metodologia acesteia, reflexologia folosește presiunea degetelor în locul acelor pentru a activa anumite puncte care corespund diverselor organe. Reflexologia este folosită pentru ameliorarea durerilor, pentru stimularea circulației sanguine și redobândirea echilibrului în toate sistemele corpului.

Citește mai mult:Beneficiile curative ale reflexologiei