Creeaza o gradina japoneza la tine acasa

 

Grădina japoneză – plantele pe care le poți folosi

creeaza o gradina japoneza la tine acasa

 Te-ai hotărât să creezi la tine acasă ambianța unei grădini japoneze? Îți spunem care sunt în acest caz plantele care se vor încadra perfect pentru a crea o adevărată grădină zen propice liniștii și relaxării.

 

Arțarul japonez.

 Arțarul japonez vine cu un frunziș lejer, vaporos şi cu cea mai frumoasă paletă de culori primăvăratice şi de toamnă – de la verde strălucitor la un roșu aprins.

 

Pinul.

 Pinul este un arbore care vine cu o culoare permanentă şi cu un frunziș persistent. Pentru o grădină japoneză frumoasă tot anul, pinul este ideal. La fel ca şi arțarul japonez şi pinul are o puternică simbolistică în Japonia. Există aici mai multe tipuri de pin.

 - pinul negru, cu o scoarță mai rugoasă care reprezintă masculinitatea.

 - pinul roșu, cu o scoarță mai fină, catifelată şi înspre roșu care reprezintă feminitatea.

 - pinul silvestru.

Citește mai mult:Creeaza o gradina japoneza la tine acasa

Plante perene care infloresc toată vara

 

5 plante perene care înfloresc toată vara

plante perene care infloresc toata vara

 Vrei să amenajezi la tine acasă cea mai frumoasă grădină care să fie însă și durabilă? Visezi la niște plante car înfloresc și tot înfloresc an după an? Te-ai gândit să apelezi la plantele perene?

 Față de plantele anuale, plantele perne nu necesită decât o singură investiție şi cresc în mod natural cu minimum de îngrijiri. Există mai multe specii de plante perene care înfloresc din iunie până în septembrie fără încetare și fără să obosească. Iată o selecție de câteva plante perene care te vor ajută să obții cea mai frumoasă grădină.

 

Achillea sau Coada Șoricelului

 Achillea sau Coada Șoricelului se poate folosi foarte ușor pe post de plantă decorativă. Iubește căldura şi soarele, este fiabilă şi rezistă foarte bine la secetă. Este ideală deci dacă nu ai timp prea mult pentru grădină. Au mai multe specii şi mai multe culori şi se potrivesc foarte bine cu Crinul sau cu Planta de aur Hemerocallis.

Citește mai mult:Plante perene care infloresc toată vara

Idei pentru decorarea mesei din gradina

 

Idei pentru decorarea mesei din grădină

idei pentru decorarea mesei din gradina

 Vara vine şi cu dorințele de a lua masa în aer liber. Dar pentru a profita din plin de acest lucru masa trebuie sa fie decorată în cel mai frumos fel. Pentru un mic dejun sau prânz, pentru un aperitiv, pentru un picnic la ţară, iată câteva idei pentru decorarea mesei în exterior.

 

Ambianță de malul mării.

 Cel mai adesea se folosesc nuanțe precum albul şi albastrul. Dar tu poţi schimba puţin lucrurile. Pariază tot pe prospețimea verdelui. În plus, merge de minune cu albul.

 

Mix and match.

 O tendință foarte în vogă în domeniul decorațiunilor. Trebuie să înțelegi prin asta un amestec de motive şi de culori care nu respectă nicio regulă. Nu există deci nici un cod, ci o frumoasă cacofonie vizuală.

Citește mai mult:Idei pentru decorarea mesei din gradina

Plante suculente pentru toate anotimpurile

 

Plantele suculente – niște plante robuste pentru toate anotimpurile

plante suculente pentru toate anotimpurile

 Dacă ești în căutarea unor plante ușor de întreținut care să fie frumoase în orice anotimp, nu mai căuta. Îți spunem noi că te poți baza fără probleme pe suculente. Plantele suculente au capacitatea de a stoca apa la ele în frunze și majoritatea nu mai au nevoie de udări dese. Nici de o îngrijire sofisticată. Suculentele, cu frunzele lor ascuțite dispuse în rozetă au un farmec aparte și au o aparență geometrică. Și mai au un alt mare avantaj- prezintă diverse culori, unele sunt înspre albastru, altele înspre roșu sau violet și asta indiferent de anotimp.

 

Plantele suculentele sunt niște flori perfecte atât pentru interior cât și pentru exterior.

 Dacă iarna iți dorești să păstrezi pentru grădina ta de interior niște culori mai intense suculentele îți vor face pe plac. Poți să faci cu ele cele mai frumoase combinații și să le așezi nu numai în interior, ci și în exterior. Suculentele se dezvoltă foarte frumos și acoperă solul. Rezultatul arată ca și o pictură care are mai multe culori. Te poți folosi și de unele specii cățărătoare pentru a decora ferestrele. Frumusețea lor este dată de frunzele lor, dar cel mai adesea acestea înfloresc, cum ar fi floarea Kalanchoe de exemplu.

Citește mai mult:Plante suculente pentru toate anotimpurile

Alee din piatra pentru gradina ta

 

Aleea din piatra – indispensabila pentru gradina ta rustica

alee din piatra pentru gradina ta

 Cum zilele frumoase sunt deja aici, gradina ta asteapta cu nerabdare sa infloreasca si sa te bucure cu cele mai frumoase flori. Te-ai gandit insa sa trasezi o alee din piatra in gradina?

 Alee din piatra pentru gradina ta este cea care va veni cu un farmec aparte. In plus, aleea din piatra poate sa tranforme intr-o clipa stilul gradinii tale. Din piatra, pietricele, piatra sparta de munte, piatra naturala sau beton colorat, ai de unde alege. Investitia nu este foarte mare si rezultatul este mereu surpinzator.

 Aleea din piatra se potriveste de minune cu orice stil de gradina. Este de asemenea uimitoare, deoarece are un aer foarte natural si simplu. Se potriveste de minune si cu plantele verzi sau cu florile. Poti opta pentru niste pietre mai mari, niste pietre mai mici pentru niste pietre de rau, pentru mozaic, pentru un amestec colorat de pietre… tu stii ce se potriveste cel mai bine gradinii tale. Imagineaza-ti cum ar arata o scara din pietre sau o alee pe langa o fantana cu apa proaspata sau chiar iaz daca ai posibilitatea.

Citește mai mult:Alee din piatra pentru gradina ta