Migdalele, beneficii și valori nutriționale
Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gustare sănătoasă între mese, dar și ca desert. Precum majoritatea fructelor uscate, migdalele susțin sănătatea cardiovasculară, fiind recomandat consumul a 5-10 migdale zilnic.
Putem consuma migdalele ca atare sau le putem folosi în diverse rețete nutritive. De fapt, migdalele sunt un ingrediente indispensabile pentru o amplă diversitate de deserturi. De asemenea, din migdale se prepară și popularul lapte de migdale, o băutură vegetală delicioasă și foarte nutritivă care este recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, intoleranță la lactoză și inclusiv celor care nu consumă produse de origine animală. Totodată, migdalele conțin apă și fibre fiind ideale – de exemplu- pentru combaterea cazurilor de constipație. În plus, migdalele sunt în special bogate în magneziu, un mineral care pe lângă alte funcții importante, ajută la echilibrarea nivelelor de zahăr din sânge.