Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

 

Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!

castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

 Nimic nu se compară cu delicioasele castane pentru a seduce sau pentru a delecta cele mai pretenÈ›ioase È™i gurmande persoane. Și asta mai ales în inima iernii È™i mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă.

 Atunci când vine vorba despre a acorda savorile, cel mai bine ar fi să foloseÈ™ti castanele alături de citrice, portocale sau kumquat care vin cu aciditate È™i care permit un echilibru ideal.

Alături de mere È™i de pere sunt la fel de eficiente È™i dau cea mai bună combinaÈ›ie. Iar ciocolata È™i migdalele sunt bineînÈ›eles cele mai indicate.

 Dar asta nu înseamnă cu nu poÈ›i face È™i unele combinaÈ›ii care nu sunt deloc obiÈ™nuite. Te poÈ›i inspira din patiseria japoneză È™i să combini castanele cu ceaiul verde sau castanele cu susanul care sunt de o mare fineÈ›e.

Citește mai mult:Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

Sfaturi pentru produse de patiserie mai sănătoase

 

Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase

sfaturi pentru produse de patiserie mai sanatoase

 Cum sărbătorile de sfârÈ™it de an bat deja la ușă, cu siguranță că te gândeÈ™ti la ce prăjituri È™i dulciuri vei savura. Prăjituri, tot felul de tarte, biscuiÈ›i, muffins… pentru interesul tău, pentru tine È™i pentru sănătatea ta, cel mai bine ar fi să prepari niÈ™te produse de patiserie mai sănătoase. Unele alternative sau substitute pot să contribuie la reducerea grăsimilor rele pentru inimă, pot reduce zahărul rafinat dar È™i caloriile goale din prăjiturile tale preferate.

 Iată deci ce poÈ›i face pentru a te bucura de produse de patiserie mai sănătoase.

Citește mai mult:Sfaturi pentru produse de patiserie mai sănătoase

Secretele unui desert lejer

 

Toate secretele unui desert lejer

secretele unui desert lejer

 În acest an îÈ›i doreÈ™ti să te bucuri de un desert savuros dar lejer, un desert care să încheie cu brio cea mai delicioasă masă? OpÈ›iunile nu lipsesc atunci când vine vorba despre a degusta un desert delicios È™i aerian.

 

Joacă-te cu cele mai lejere gusturi prin intermediul unei spume.

 Cu puÈ›in agar-agar sau cu puÈ›ină gelatină, deserturile pe bază de spumă promit să vină fără indigestii a doua zi. Numeroase ingrediente se pot prepara sub forma unei spume fără să îÈ™i piardă din gustul lor intens care să îÈ›i delecteze papilele gustative. Dacă ciocolata este un ingredient mai greu decât celelalte, zmeura sau alte tipuri de fructe exotice dau cele mai delicioase deserturi mai ales că se potrivesc de minune È™i la un sos coulis.

 Iată o idee de desert: o spumă cu două tipuri de ciocolată È™i cu fructul pasiunii. Dar È™i cu un sos coulis de mango.

Citește mai mult:Secretele unui desert lejer

Pasta de migdale

 

Pasta de migdale, o dulceață hibernală

pasta de migdale

 Dulciurile sunt o adevărată binefacere È™i un deliciu iarna. Pastele de fructe, cele cu ciocolată È™i alte savori sunt un deliciu pe care le poÈ›i savura la focul È™emineului, la căldură. Este È™i cazul pastei de migdale. Pasta de migdale este un preparat care chiar dacă are secole de istorie în spate, continuă să îi seducă pe cei mici È™i pe cei mari.

Iată mai multe cuvinte despre pasta de migdale.

 

Cum se folosește pasta de migdale.

 Dacă pasta de migdale a fost multă vreme un preparat care s-a degustat aÈ™a cum era, azi aceasta a devenit un element decorativ în patiserie mai degrabă decât un veritabil desert. Și cum se poate colora extrem de uÈ™or, este maleabilă, se poate folosi pentru a se realiza o mie È™i una detalii- trandafiri, frunze sau steluÈ›e… totul este posibil.

 Pasta de migdale ocupă un loc preponderent în patiseria orientală deoarece intră în compoziÈ›ia celebrelor coarne de gazelă, a curmalelor umplute È™i a multor alte specialități delicioase.

Citește mai mult:Pasta de migdale

Deserturi cu cremă tartinabilă de ciocolată

 

Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată şi alune

deserturi cu crema tartinabila de ciocolata

 Ce poate fi mai plăcut decât un deliciu cu ciocolată ÅŸi cu alune de savurat alături de prieteni? Descoperă citind acest articol câteva idei pentru a incorpora crema tartinabilă de ciocolată ÅŸi alune în cele mai delicioase deserturi.

 

Transformă pâine cu banane într-un fel de mâncare gurmand.

 Întinde pe pâine înainte de coacere crema tartinabilă pentru a-i ameliora instant atât gustul cât ÅŸi felul în care arată.

 

Prepară o pizza pentru desert.

 FoloseÈ™te altfel crema ta favorită pentru biscuiÈ›i preparând o pizza. Pune crema tartinabilă peste aluatul de pizza alături de felii de fructe proaspete ÅŸi cei din jurul tău se vor extazia în faÅ£a acestui preparat minunat.

Citește mai mult:Deserturi cu cremă tartinabilă de ciocolată