Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

 

Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!

castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

 Nimic nu se compară cu delicioasele castane pentru a seduce sau pentru a delecta cele mai pretențioase și gurmande persoane. Și asta mai ales în inima iernii și mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă.

 Atunci când vine vorba despre a acorda savorile, cel mai bine ar fi să folosești castanele alături de citrice, portocale sau kumquat care vin cu aciditate și care permit un echilibru ideal.

Alături de mere și de pere sunt la fel de eficiente și dau cea mai bună combinație. Iar ciocolata și migdalele sunt bineînțeles cele mai indicate.

 Dar asta nu înseamnă cu nu poți face și unele combinații care nu sunt deloc obișnuite. Te poți inspira din patiseria japoneză și să combini castanele cu ceaiul verde sau castanele cu susanul care sunt de o mare finețe.

Citește mai mult:Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

Sfaturi pentru produse de patiserie mai sănătoase

 

Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase

sfaturi pentru produse de patiserie mai sanatoase

 Cum sărbătorile de sfârșit de an bat deja la ușă, cu siguranță că te gândești la ce prăjituri și dulciuri vei savura. Prăjituri, tot felul de tarte, biscuiți, muffins… pentru interesul tău, pentru tine și pentru sănătatea ta, cel mai bine ar fi să prepari niște produse de patiserie mai sănătoase. Unele alternative sau substitute pot să contribuie la reducerea grăsimilor rele pentru inimă, pot reduce zahărul rafinat dar și caloriile goale din prăjiturile tale preferate.

 Iată deci ce poți face pentru a te bucura de produse de patiserie mai sănătoase.

Citește mai mult:Sfaturi pentru produse de patiserie mai sănătoase

Secretele unui desert lejer

 

Toate secretele unui desert lejer

secretele unui desert lejer

 În acest an îți dorești să te bucuri de un desert savuros dar lejer, un desert care să încheie cu brio cea mai delicioasă masă? Opțiunile nu lipsesc atunci când vine vorba despre a degusta un desert delicios și aerian.

 

Joacă-te cu cele mai lejere gusturi prin intermediul unei spume.

 Cu puțin agar-agar sau cu puțină gelatină, deserturile pe bază de spumă promit să vină fără indigestii a doua zi. Numeroase ingrediente se pot prepara sub forma unei spume fără să își piardă din gustul lor intens care să îți delecteze papilele gustative. Dacă ciocolata este un ingredient mai greu decât celelalte, zmeura sau alte tipuri de fructe exotice dau cele mai delicioase deserturi mai ales că se potrivesc de minune și la un sos coulis.

 Iată o idee de desert: o spumă cu două tipuri de ciocolată și cu fructul pasiunii. Dar și cu un sos coulis de mango.

Citește mai mult:Secretele unui desert lejer

Pasta de migdale

 

Pasta de migdale, o dulceață hibernală

pasta de migdale

 Dulciurile sunt o adevărată binefacere și un deliciu iarna. Pastele de fructe, cele cu ciocolată și alte savori sunt un deliciu pe care le poți savura la focul șemineului, la căldură. Este și cazul pastei de migdale. Pasta de migdale este un preparat care chiar dacă are secole de istorie în spate, continuă să îi seducă pe cei mici și pe cei mari.

Iată mai multe cuvinte despre pasta de migdale.

 

Cum se folosește pasta de migdale.

 Dacă pasta de migdale a fost multă vreme un preparat care s-a degustat așa cum era, azi aceasta a devenit un element decorativ în patiserie mai degrabă decât un veritabil desert. Și cum se poate colora extrem de ușor, este maleabilă, se poate folosi pentru a se realiza o mie și una detalii- trandafiri, frunze sau steluțe… totul este posibil.

 Pasta de migdale ocupă un loc preponderent în patiseria orientală deoarece intră în compoziția celebrelor coarne de gazelă, a curmalelor umplute și a multor alte specialități delicioase.

Citește mai mult:Pasta de migdale

Deserturi cu cremă tartinabilă de ciocolată

 

Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată şi alune

deserturi cu crema tartinabila de ciocolata

 Ce poate fi mai plăcut decât un deliciu cu ciocolată şi cu alune de savurat alături de prieteni? Descoperă citind acest articol câteva idei pentru a incorpora crema tartinabilă de ciocolată şi alune în cele mai delicioase deserturi.

 

Transformă pâine cu banane într-un fel de mâncare gurmand.

 Întinde pe pâine înainte de coacere crema tartinabilă pentru a-i ameliora instant atât gustul cât şi felul în care arată.

 

Prepară o pizza pentru desert.

 Folosește altfel crema ta favorită pentru biscuiți preparând o pizza. Pune crema tartinabilă peste aluatul de pizza alături de felii de fructe proaspete şi cei din jurul tău se vor extazia în faţa acestui preparat minunat.

Citește mai mult:Deserturi cu cremă tartinabilă de ciocolată