Deserturi rapide pe bază de frișcă
Ai în frigider de ceva vreme friÈ™că pe care o foloseÈ™ti doar pentru cafea sau pentru căpÈ™uni? Dar È™tiai ca datorită acestui produs miraculos poÈ›i prepara în doi timpi ÅŸi trei miÈ™cări niÈ™te deserturi originale cu care îÅ£i poÅ£i uimi atât invitaÈ›ii cât ÅŸi pe toÈ›i membrii familiei?
FriÈ™că în verine.
- poÈ›i folosi friÈ™ca pentru a prepara niÈ™te delicioase verine în straturi colorate, alternând biscuiÈ›i roz, friÈ™că, rubarbă È™i căpÈ™uni. Zmeura, friÈ™ca È™i brânza arată la fel de bine.
- poÈ›i încerca să prepari ÅŸi niÈ™te verine cu biscuiÈ›i sfărâmiÅ£aÅ£i, cu compot de mere presărate cu fructe uscate.
FriÈ™ca în tarte.
- poți prepara și niște tarte gurmande pe bază de biscuiți amestecați cu unt peste care ai așezat şi nişte banane caramelizate şi frișcă.
- mai poți prepara şi o tartă cu ananas, cu frişcă şi cu nucă de cocos peste.
FriÈ™ca în millesfeuilles.
-vei obţine un delicios millefeuille dacă vei suprapune nişte foi de brick (foi asemănătoare cu cele de plăcintă dar puţin mai grosuţe) aurite la cuptor cu cremă. Termină stratul cu frişcă dar şi cu un sos coulis preparat cu căpşuni sau cu zmeură.
-alternând pătrăţele de aluat de foietaj trecute prin cuptor în prealabil cu straturi de friÅŸcă vei reuÅŸi să obÅ£ii cea mai crocantă prăjitură mille-feuille.
FriÈ™că în versiune cât mai îngheÈ›ată.
O dată cu venirea zilelor frumoasă de vară redescoperă tradiÈ›ionala reÈ›etă de banana split. Ai nevoie de trei globuri de îngheÅ£ată cu vanilie, de ciocolată È™i de căpÈ™uni cu care să umpli o banană tăiată în două. Pune peste banană sos de ciocolată ÅŸi friÅŸcă. Un deliciu.
ÎÈ›i poÈ›i epata invitaÈ›ii cu o delicioasă reÈ›etă de vacherin cu căpÈ™uni sau cu nuci. Dar È™i cu un jeleu de zmeură È™i cu friÈ™că. FriÈ™ca È™i fructele sunt cea mai bună combinaÈ›ie pentru vară.