Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale
Clătitele sunt cel mai uÈ™or È™i mai delicios desert de preparat. In plus, te ajuta sa te delectezi È™i cu cele mai variate umpluturi – marmelada, caramel, crema tartinabila… ai de unde alege. Roti prepara chiar È™i clătite in varianta sărată.
Dulceața.
Trebuie neapărat sa profiÈ›i de fructe pentru a prepara cele mai bune dulceÈ›uri în casa. Te vei delecta cu siguranță când vei prepara clătite cu ele. CăpÈ™uni, frăguÈ›e, corcoduÈ™e, caise, pere, portocale, prune… Atâtea fructe È™i atâtea posibilități… PoÈ›i încerca chiar sa te bucuri de unele amestecuri precum gutui È™i pere sau cireÈ™e si ciocolata.
Marmelada de portocale.
Iata un ingredient pentru umplere tipic englezesc. Metoda de a prepara acest tip de marmelada este următoarea: trebuie sa fierbi în întregime portocalele È™i sa tai apoi portocalele curățate de pielea alba bucăți. Adaugă apoi zahar È™i apa, dar È™i lămâie care va sublima gustul. Un gust amar È™i acidulat plin de savoare.
Crema tartinabila cu alune.
Cremele tartinabile cu ciocolata si alune, dar făcute în casa sunt cele mai bune. Vin cu un gust onctuos incomparabil. Primul element esenÈ›ial este bineînÈ›eles ciocolata. Pentru 100 de grame de ciocolata ai nevoie de 100 de grame de unt È™i de 100 de ml de lapte concentrat. Adăugând alune sub forma de pudra, vei veni cu un gust crocant minunat. In alte variante, poÈ›i adăuga È™i nuca de cocos È™i migdale sub forma de pudra.
Merele caramelizate.
Nimic nu este mai simplu – este de ajuns dacă tai merele bucăți după ce ai curățat coaja È™i le pui într-un vas cu unt È™i cu zahar, de preferință de trestie. Aceasta tehnica se poate folosi la mai multe feluri de mâncare, mergând de la cele mai simple prăjituri, la tarta tatin. Servite calde deasupra clătitelor sunt È™i mai bune.
Caramel cu unt sărat.
Este de ajuns dacă pui la topit caramelele moi cu unt sărat. Vei obține un preparat cu un gust fondant incomparabil.
Crema tartinabila cu speculoos.
Aceasta delicioasa reÈ›etă se obÈ›ine cu lapte concentrat fără zahar, cu unt È™i cu biscuiÈ›i speculoos mărunÈ›iÈ›i. Este o reÈ›etă foarte originala care te va duce cu papilele gustative pana în Belgia, tara de origine a acestor biscuiÈ›i minunaÈ›i.
Unt de arahide.
Va veni cu o nota sărată pentru un desert dulce si gustos. ReÈ›eta este simpla – este de ajuns dacă adaugi puÈ›ine arahide in blender. Fara preparare. Nimic mai simplu È™i mai copilăros pentru un desert minunat cu clatite.