Prăjitură cu vișine cu aluat de chec
Prăjitura cu viÈ™ine este un desert care nu necesită multe ingrediente, dar dacă aveÈ›i un pumn-două de viÈ™ine, câteva ouă, făină, zahăr, È™i cele necesare în mod obiÈ™nuit unui chec, atunci vă va ieÈ™i o prăjitură delicioasă È™i pufoasă. Prăjitura cu viÈ™ine cu aluat de chec este pufoasă, aromată È™i uÈ™or acriÈ™oară. Am putea spune că este chiar dietetică într-un fel. Nu este exagerat de dulce, nu vă pică greu la stomac, È™i o felie zdravănă alături de o cană de lapte dimineaÈ›a È›ine loc de mic dejun.
Ingrediente necesare pentru prăjitura cu vișine
Pentru a prepara delicioasa prăjitură cu viÈ™ine, aveÈ›i nevoie de aproximativ 300 de grame de viÈ™ine, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 6 ouă, 3 linguri de ulei, un praf de copt, o lingură de cacao fin, È™i o esență de migdale ori de lămâie dacă aveÈ›i posibilitatea să găsiÈ›i la magazin.
Cum preparăm prăjitura cu vișine
Mai întâi, spălaÈ›i viÈ™inele, scoateÈ›i sâmburii, È™i tăiaÈ›i-le în două. LăsaÈ›i viÈ™inele la scurs. Între timp, separaÈ›i albuÈ™urile de gălbenuÈ™uri. BateÈ›i albuÈ™urile spumă cu un praf de sare. AmestecaÈ›i gălbenuÈ™urile cu uleiul È™i mai apoi turnaÈ›i-le peste albuÈ™urile bătute spumă. AmestecaÈ›i cu grijă, de jos în sus cu o lingură ori o spatulă. AdăugaÈ›i făina în ploaie, încetul cu încetul. În prealabil, cerneÈ›i făina împreună cu praful de copt. EsenÈ›a se poate adăuga în această etapă de asemenea. AmestecaÈ›i bine, să nu se fi făcut cocoloaÈ™e. PăstraÈ›i în alt castronel câteva linguri de compoziÈ›ie, pe care să o amestecaÈ›i cu lingura de cacao. ÎncălziÈ›i cuptorul. UngeÈ›i tava cu ulei È™i tapetaÈ›i-o cu făină È™i turnaÈ›i compoziÈ›ia albă. AÈ™ezaÈ›i cu grijă viÈ™inele pe toată suprafaÈ›a acesteia. ViÈ™inele se vor lăsa, cel mai probabil, la fund. Deasupra turnaÈ›i È™i compoziÈ›ia cu cacao. IntroduceÈ›i la cuptor, la foc mediu, cam 20 de minute, până trece testul scobitorii. Prăjitura cu viÈ™ine se serveÈ™te caldă, sau rece, cu zahăr pudră deasupra.
Pofta buna!