Măr copt cu miere și nucă
Merele sunt printre cele mai bune È™i la îndemână fructe de pe piață. Le putem găsi în orice anotimp, în orice magazin alimentar, în pieÈ›e È™i supermarketuri È™i au proprietăți uimitoare pentru organismul nostru. Merele sunt de asemenea ingredientul de bază pentru foarte multe prăjituri, plăcinte, salate, dar È™i alte preparate. Dar dacă sunt consumate ca atare beneficiile asupra sănătății sunt uimitoare, nu degeaba se spune că „un măr pe zi È›ine doctorul departe„ deoarece merele conÈ›in atâtea substanÈ›e flavonoide, antioxidanÈ›i È™i vitamine, încât sunt un adevărat medicament pentru trupul nostru. O reÈ›etă extrem de delicioasă, ce poate fi consumată de cei mari dar È™i de cei mici, este aceea de mere coapte. Acestea sunt simplu de făcut, sunt gata în jumătate de oră, chiar mai puÈ›in, sunt delicioase, È™i sunt un adevărat pansament pentru stomac. Copiilor mici care au probleme stomacale sau indigestii le este chiar indicat consumul de măr copt pentru a scăpa de aceste probleme. Să vedem aÈ™adar cum se prepară delicioasele mere coapte.
Ingrediente pentru măr copt cu miere și nucă
Merele coapte nu necesită multe ingrediente, acestea pot fi combinate pentru a obÈ›ine o savoare deosebită. Mărul copt este un dulce uÈ™or pentru orice ocazie, ce nu se consumă neapărat numai în sezonul rece, deÈ™i atunci un măr copt cu scorÈ›iÈ™oară alături de o cană de ceai de plante fierbinte poate face minuni.
AÈ™adar, pentru a prepara merele coapte, avem nevoie de câteva mere (trei-patru, în funcÈ›ie de câte persoane consumă acest preparat, câÈ›i membrii are familia sau câÈ›i invitaÈ›i aveÈ›i), miere proaspătă (cea mai indicată este cea polifloră datorită faptului că are o savoare aparte), nucă măcinată sau mărunÈ›ită (È™i nucile au proprietăți nebănuite asupra organismului nostru), scorÈ›iÈ™oară, coaja de la o portocală rasă. De asemenea, puteÈ›i alege să combinaÈ›i merele È™i cu alte ingrediente, după bunul plac, precum nucÈ™oara, migdalele, caju, fisticul, È™i va ieÈ™i un desert fin, deosebit de aromat, È™i foarte light.
Cum preparam merele coapte cu miere și nucă
Merele ce urmează să fie coapte trebuie să fie din cele mai parfumate, È™i primul pas este să le spălaÈ›i bine. Apoi le tăiaÈ›i un capac în partea de sus, unde este È™i codiÈ›a, È™i îl daÈ›i la o parte. Se înlătură apoi seminÈ›ele È™i cotoarele merelor cu mare grijă să nu stricăm aspectul acestora. Se face o scobitură mare în mijloc, aÈ™adar, care se umple cu un mix de miere,nuci, coaja de la portocală È™i se presară cu puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară. Se bagă în cuptorul preîncălzit È™i se lasă vreme de 25-30 de minute..
Cum se servesc merele coapte cu miere și nucă
Se servesc calde, sunt delicioase alături de o cupă de îngheÈ›ată de vanilie.
Pofta buna!