Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma
Primavara se sarbatoreste si ziua delicioaselor macarons. Stiai acest lucru? Ziua acestui delicios desert se sarbatoreste in data de 20 martie. Pentru ca sa te bucuri si tu de cele mai delicioase macarons, iti venim in ajutor cu cateva propuneri.
Niste macarons glasate.
In loc sa incerci sa garnisesti celebrele macarons cu o crema ganas, cu dulceata, cu jeleu sau cu o crema tartinabila, aseaza intre cele doua gogoase o lingurita de inghetata sau de serbet. Formeaza prajiturile chiar inainte de a le servi.
Parfumeaza gogoasele.
Incearca sa parfumezi cat mai tare aluatul din care faci acest delicios desert. Ai de ales intre vanilie, cacao, busuioc, lamaie, piper d’Espelette… in momentul pregatirii lor vei reusi sa realizezi un delcios si minunat contrast.
Niste macarons sarate.
De obicei, desertul macarons se manaca logic la desert alaturi de cafea. Dar poti schimba lucrurile si sa servesti niste macarons in versiune sarata. Poti incerca sa inlocuiesti crema ganas cu un chantilly sarat, cu parmesan, cu foie gras, cu o crema de branza, cu o spuma de legume sau o tapenada…
Macarons pe post de sandvis.
In aceasi spirit, poti incerca sa servesti desertul macarons la fel ca niste mini sandvisuri si intercaleaza intre gogoase somon, niste rosii confiate, sunca, ardei rosii.
Poti incerca si niste macarons cu doua tipuri de crema. Tu alegi ce savori vrei sa combini in acest caz. Poti opta pentru portocale si ciocolata, migdale si fistic, pentru o crema cu ciocolata si fistic, cu lavanda si crema de mure, etc.
Macarons dulce si sarat
Poti incerca si o combinatie de gusturi dulce si sarat si sa incerci o crema cu foie gras, cu miere si branza. Mai adauga si smochine si vei obtine un aperitiv mai mult decat delicios. De cele cu ardei rosu gras si cu coriandru ce zici?
Si daca vrei sa iti suprinzi cu adevarat invitatii, fa o piramida din macarons.