Tort simplu

 

Tort simplu

tort simplu

 De câte ori nu v-aÈ›i aflat în situaÈ›ia în care de ziua unui prieten, a unui membru al familiei, v-aÈ›i dorit să pregătiÈ›i un tort simplu pentru a vă demonstra dragostea È™i aprecierea dvs. față de sărbătorit, pentru a impresiona invitaÈ›ii, È™i parcă toate reÈ›etele vă păreau extrem de complexe È™i necesitau o grămadă de ingrediente? Ei bine, puteÈ›i prepara un tort extrem de simplu È™i fără prea mare bătaie de cap, iar musafirii vor fi pur È™i simplu uimiÈ›i de gustul È™i aspectul acestuia. Desigur, aveÈ›i È™i în acest caz nevoie de mai multe ingrediente, dar acestea sunt foarte accesibile È™i pe puteÈ›i găsi chiar în propria bucătărie pe unele dintre acestea. Vă prezentăm aÈ™adar, o reÈ›etă rapidă, sigură È™i uÈ™or de făcut, de tort aniversar.

 

Ingrediente necesare pentru tort

 Blatul tortului este de cele mai multe ori problematic. Acesta pune multe probleme în sensul că se poate lăsa, poate rămâne crud la mijloc, este posibil să nu crească, dar nu È™i cu această reÈ›etă. AÈ™adar, aveÈ›i nevoie pentru blat de cinci ouă, cinci linguri de apă, vreo zece linguri de apă, opt linguri de făină, două linguri de cacao, un praf de sare, un cub de unt È™i hârtie de copt.

 Siropul pentru tort este extrem de simplu de făcut, È™i aveÈ›i nevoie de 250 de grame de zahăr, cam o cană, 300 ml de apă, o esență de rom, coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală.

 Crema cu care umpleÈ›i tortul diferă în funcÈ›ie de preferinÈ›ele dvs. Dar în acest caz am folosit o cremă simplă de cacao, din două ouă, patru linguri de zahăr, o lingură de cacao pudră de cea mai bună calitate, două linguri de făină, aproximativ două pahare de lapte È™i esență de rom.

 FriÈ™ca folosită ca È™i ornament se poate cumpăra sau se poate prepara din smântână grasă sau lichidă, o lingură de zahăr È™i o esență de portocală.

 

Cum preparam tortul

 Prepararea tortului simplu începe cu blatul, deoarece acesta necesită o atenÈ›ie deosebită. Blatul se prepară abia după ce sunt pregătite toate ingredientele, în cantitățile necesare aÈ™a cum am precizat anterior. În primul rând, decupaÈ›i hârtia de copt pentru a tapeta forma în care veÈ›i coace tortul. PuteÈ›i, de asemenea, să folosiÈ›i È™i metoda clasică È™i să ungeÈ›i tava cu unt după care să o tapetaÈ›i cu făină, dacă nu aveÈ›i la îndemână hârtie de copt. SeparaÈ›i apoi albuÈ™urile de gălbenuÈ™uri de la cele cinci ouă. PresăraÈ›i un praf de sare peste albuÈ™uri È™i mixaÈ›i-le până ce se fac spumă. Treptat, adăugaÈ›i zahărul până ce obÈ›ineÈ›i o compoziÈ›ie cu consistență de bezea care nu curge atunci când întoarcem castronul, după care se adaugă gălbenuÈ™urile È™i se amestecă uÈ™or. Acum puteÈ›i porni È™i cuptorul, pentru a fi preîncălzit atunci când băgaÈ›i blatul să se coacă. IncorporaÈ›i făina È™i cacao în compoziÈ›ie, până ce obÈ›ineÈ›i o consistență perfectă a blatului. TurnaÈ›i compoziÈ›ia în formă È™i puneÈ›i-o la cuptor vreme d jumătate de oră – 40 de minute, până ce trece testul scobitorii. După ce se răceÈ™te, scoateÈ›i blatul din formă, È™i mai lăsaÈ›i-l la răcit.

 Siropul pentru tort se prepară la fel de simplu, È™i se foloseÈ™te la însiroparea blatului. PuteÈ›i tăia blatul în două sau chiar trei părÈ›i egale, după care îl însiropaÈ›i uÈ™or È™i finuÈ› cu siropul obÈ›inut prin fierberea apei cu zahărul, iar după câteva minute se adaugă coaja rasă de portocală È™i se ia de pe foc. AdăugaÈ›i romul numai la momentul folosirii.

 Crema de cacao se foloseÈ™te la umplerea tortului. Se bat ouăle întregi cu zahăr, cacao È™i făină. După aceea, se adaugă laptele, È™i se pune toată compoziÈ›ia aceasta la fiert până se îngroașă, amestecând în continuu. Se ia de pe foc È™i se lasă la răcit, timp în care se aromează cu esență de rom.

 FriÈ™ca de casă se obÈ›ine astfel- se toarnă smântâna în castron, alături de zahăr È™i se amestecă cu telul, manual, sau cu mizerul, până ce se obÈ›ine o spumă foarte consistentă, cu care se ornează tortul.

 AÈ™adar, după ce aÈ›i copt blatul de tort simplu, acesta se taie în două sau trei părÈ›i egale, se însiropează cu siropul simplu, se asă la odihnit, după care se umple cu crema delicioasă de cacao. Se reconstituie tortul È™i se ornează cu friÈ™că delicioasă, fie cumpărată sau făcută în casă, È™i se pune o linguriță de zeamă de la dulceaÈ›a de fructe de pădure.

Pofta buna!

Mai poți citi din Rețete - Dulciuri, Patiserie, Deserturi, Torturi

Deserturi la cupe pentru să…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Prajitură de migdale: delic…

Migdalele, beneficii și valori nutriționale  Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gus...

ReÈ›ete de sosuri dulci pent…

  Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi  Ce ar fi să încerci să servești desertul ...

Deserturi rapide È™i sănăt…

  Deserturi sănătoase pentru întreaga familie  Există multe rețete de deserturi ușor și r...

BiscuiÈ›i cu castane È™i cio…

  Beneficiile castanelor comestibile  Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt...

5 deserturi prietenoase cu s…

  5 deserturi prietenoase cu silueta  Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunță...

Dulceață de banane È™i ghi…

  Dulceață de banane și ghimbir  Această dulceață foarte gustoasă de banane și ghimbir p...

Minitarte din goji cu fructe…

  Afinele previn și tratează cistita  Afinele conțin în medie 11,4% carbohidrați, mare part...

Deserturi detox gurmande

  Desert detox - 5 rețete  Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… t...

Trifle ÅŸi tiramisu în veri…

  Trifle ÅŸi tiramisu în verine  Verinele, dar ÅŸi reÈ›etele de tiramisu sau tri...

Reţete delicioase de gaufre

  ReÅ£ete delicioase de gaufre  Ah! Gaufrele. Un desert atât de irezistibil, at&...

Dulce de leche

  ReÈ›ete de încercat cu dulce de leche  DulceaÈ›a de lapte, numită È™i dulce d...

Prepară altfel delicioasa f…

  Prepară altfel delicioasa fondue cu ciocolată  Dacă vrei un desert plin de ciocol...

Orezul cu lapte în jurul lu…

  Orezul cu lapte în jurul lumii, o plăcere internaÈ›ională  Laptele È™i orezu...

Un desert care te ajută să…

  Ce zici de un desert care te ajută să slăbeÈ™ti?  Deja eÈ™ti nedumerit/ă. Chiar ...

Castanele sunt cele mai deli…

  Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!  Nimic nu se compară cu delicioas...

Sfaturi pentru produse de pa…

  Sfaturi pentru niÈ™te produse de patiserie mai sănătoase  Cum sărbătorile de sf&...

Secretele unui desert lejer

  Toate secretele unui desert lejer  În acest an îÈ›i doreÈ™ti să te bucu...

Pasta de migdale

  Pasta de migdale, o dulceață hibernală  Dulciurile sunt o adevărată binefacere ...

Deserturi cu cremă tartinab…

  Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată ÅŸi alune  Ce poate fi mai ...

Totul despre gutui

  Gutuiul, ideal pentru dulceață È™i prăjituri  Numit ÅŸi pară de Cydonia, gutuiul...

Modalități sănătoase de …

  4 modalități sănătoase de a savura ciocolata  Ciocolata, acest păcat al multora...

Deserturi rapide pe bază de…

  Deserturi rapide pe bază de friÈ™că  Ai în frigider de ceva vreme friÈ™că p...

Umpluturi pentru clătite

  Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale  Clătitele sunt cel mai uÈ™or È™i ma...

Idei de desert pentru toamnÄ…

  Iubeste toamna sub formă de desert  Cu siguranță că ai observat deja faptul că ...

Delicatese cu ciocolata alba

  Ciocolata albă în bucătărie  Ciocolata albă este un ingredient foarte apre...

Retete cu scortisoara

  Câteva reÈ›ete pentru a descoperi delicioasa scorÈ›iÈ™oară  ScorÈ›iÈ™oara est...

Retete cu clatite

  Cum poÈ›i prepara altfel clătitele?  Clătitele nu se consumă doar la micul dejun ...

Cake pops

  Delicioasele cake pops  Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu...

Aluat fraged, de foietaj sau…

  Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?  Dacă eÈ™ti &icir...

Retete pe baza de Nutella

  5 reÈ›ete facile pe bază de Nutella  O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial...

Secretele bezelelor reusite

  Secretele bezelelor reuÈ™ite  Vă plac la nebunie bezelele, sunt uÈ™or de făcut, nu...

Idei de deserturi in verine

  Idei de deserturi în verine  Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cott...

Cele mai delicioase desertur…

  Cele mai delicioase deserturi de vară  Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu ...

Deserturi delicioase pe baza…

  Deserturi delicioase pe baza de mascarpone  Tiramisu, îngheÈ›ată, spume sau È...

Retete pentru a savura delic…

  ReÈ›ete pentru a savura delicioasele caise  Consumate fie uscate, fie proaspete, &ic...

Retete delicioase de profite…

  ReÈ›ete delicioase de profiterol  Profiterolul reprezintă un desert clasic prin exc...

Retete pe baza de nectarine

  Beneficiile nectarinelor  Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul v...

Prajitura cu visine

  Prăjitură cu viÈ™ine cu aluat de chec  Prăjitura cu viÈ™ine este un desert care n...

Retete pe baza de kiwi galbe…

  ReÈ›ete irezistibile pe baza de kiwi galben  Ai auzit pana acum de fructul kiwi galb...

Idei pentru un flan minunat

  Idei pentru a prepara un flan minunat  Vrei să îÈ›i epatezi invitaÈ›ii? &Icir...

Deserturi lejere pentru var…

  4 reÈ›ete de deserturi lejere pentru aceasta vara  Vara vine cu cele mai arzătoare ...

Delicatele macarons

  Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma  Primavara se s...

Clafoutis dulce sau sarat

  Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat  Un delicios desert traditional pe baza de c...

Choux a la creme sarate sau …

  4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci  Cu siguranta ca ...

Briose

  BrioÈ™e haioase È™i delicioase  BrioÈ™ele sunt un desert delicios, uÈ™or de pregăti...

Cheesecake

  Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori  Prajitura ...

Chec pufos cu cacao

  Chec pufos cu cacao  Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul...

Pasca cu branza dulce

  Pască cu brânză dulce  O reÈ›etă extrem de simplă dar È™i sofisticată &ic...

Cozonac cu nuca, rahat È™i c…

  Cozonac cu nucă, rahat È™i cacao  Cozonacul este desertul tradiÈ›ional al româ...

Tort de ananas

  Tort de ananas  Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice...

Cremă de zahăr ars

  Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)  Crema de zahăr ars este poate printre cele mai...

Cornulețe cu rahat

  CornuleÈ›e cu rahat  CornuleÈ›ele cu rahat sau cu gem sunt o reÈ›etă de la bunicile...

Nuci umplute

  Nuci umplute  Cu siguranță că nu aÈ›i uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor p...

Măr copt cu miere și nucă

  Măr copt cu miere È™i nucă  Merele sunt printre cele mai bune È™i la îndem&a...

Tort simplu

  Tort simplu  De câte ori nu v-aÈ›i aflat în situaÈ›ia în care de z...

Tort de clătite

  Tort de clătite  Iată o reÈ›etă pe care nu multe dintre gospodine se încume...

Salam de biscuiți

  Salam de biscuiÈ›i  Salamul de biscuiÈ›i este un dulce pentru orice ocazie. Fie că ...

Tort cu fructe

  Tort cu fructe  Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru ...

Prajitura cu mere

  Prajitura cu mere  Din când în când, cu toÈ›ii simÈ›im nevoia de c...

Friganele

  Frigănele  Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, È™i ne ...

Croissant cu ciocolată

  Croissant cu ciocolată  Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai ap...