Migdalele, beneficii și valori nutriționale
 Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gustare sănătoasă între mese, dar și ca desert. Precum majoritatea fructelor uscate, migdalele susțin sănătatea cardiovasculară, fiind recomandat consumul a 5-10 migdale zilnic.
 Putem consuma migdalele ca atare sau le putem folosi în diverse rețete nutritive. De fapt, migdalele sunt un ingrediente indispensabile pentru o amplă diversitate de deserturi. De asemenea, din migdale se prepară și popularul lapte de migdale, o băutură vegetală delicioasă și foarte nutritivă care este recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, intoleranță la lactoză și inclusiv celor care nu consumă produse de origine animală. Totodată, migdalele conțin apă și fibre fiind ideale – de exemplu- pentru combaterea cazurilor de constipație. În plus, migdalele sunt în special bogate în magneziu, un mineral care pe lângă alte funcții importante, ajută la echilibrarea nivelelor de zahăr din sânge.
Din punct de vedere nutrițional migdalele ne oferă:
 - Vitamine din grupa B: B1, B2, B3, B6 și B9
 - Vitamina E
 - Acid folic
 - Minerale: potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu, zinc.
 Migdalele sunt o sursă foarte bună de energie, având o cantitate calorică echilibrată. De fapt, 100 grame de migdale ne oferă aproximativ 610 calorii.
 Prăjitura de migdale este un desert nutritiv și delicios, care conține migdale, unt și ouă. Descoperiți în acest articol cum să preparați în casă această rețetă simplă de prăjitură de migdale.
Rețeta pentru prăjitura de migdale
 Pentru a prepara această rețetă sunt necesare următoarele:
Ingrediente:
 - aluat de patiserie
 - migdale măcinate și prăjite
 - fulgi de migdale
 - 3 ouă
 - 150 grame de zahăr brun
 - coaja rasă de la o lămâie mică
 - 3 linguri de lapte
 - un vârf de cuțit de scorțișoară
 - 3 cuișoare
 - unt pentru tavă
Cum se prepară?
 1. Înainte de a începe prepararea acestei prăjituri se va lăsa aluatul de patiserie să se decongeleze la temperatura camerei. Odată ce aluatul s-a decongelat se va preîncălzi cuptorul.
 2. Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180ºC timp de 15 minute. Se unge bine tava cu puțin unt, apoi se întinde aluatul.
 3. Se lasă deoparte și se prepară pasta de migdale. Se prăjesc puțin migdalele, apoi se procesează bine cu un blender sau se macină.
 4. Într-un bol se bat bine ouăle, se adaugă zahărul, coaja rasă de la o lămâie mică, scorțișoara, cuișoarele, migdalele măcinate și 3 linguri de lapte.
 5. Se amestecă bine toate ingredientele până se formează o cremă omogenă.
 6. Se toarnă crema de migdale în formă și se întinde ca bază, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit.
 7. Prăjitura se coace timp de 30 minute la o temperatură de 180ºC.
 8. Se verifică dacă prăjitura este coaptă cu o scobitoare sau o furculiță care va indica dacă aluatul este suficient de copt.
 9. Înainte de servire prăjitura se va lăsa să se răcească la temperatura camerei.
 Observație: Pentru a coace această prăjitură de migdale este ideal să se utilizeze o formă circulară de tartă care se poate desprinde, aceasta fiind foarte practică. De exemplu, o formă circulară de 22 sau 24 centimetri este foarte bună. La servire, se poate orna prăjitura cu fulgi de migdale întregi, puțină ciocolată rasă sau frișcă, după preferințe.