5 deserturi prietenoase cu silueta

 

5 deserturi prietenoase cu silueta

5 deserturi prietenoase cu silueta Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunțăm la deserturi pentru a avea o digestie bună și pentru a pierde mai ușor excesul de kilograme, deoarece majoritatea dintre ele sunt bogate în zaharuri, lactate, acizi sau grăsimi care nu se combină bine cu alte alimente.

 Totuși, este posibil să se prepare deserturi sănătoase și care nu îngrașă. În loc să să recurgeți la opțiuni calorice și mai puțin sănătoase, puteți prepara acasă diferite deserturi care vă ajută să vă mențineți silueta.

 În acest articol vă prezentăm 5 rețete de deserturi prietenoase cu silueta, foarte ușor de preparat și care aduc beneficii sănătății. Să vedem în continuare care sunt acestea.

Recomandări pentru combinarea alimentelor

 Există alimente care în anumite combinații pot îngreuna digestia, crează aciditate și flatulență și un disconfort digestiv. Nutriționiștii ne recomandă să luăm în considerare următoarele sfaturi:

 - Fructele se consumă întotdeauna pe stomacul gol sau la cel puțin două ore după-masă;

 - Fructele acide, cum sunt portocalale, mandarinele, ananasul, cireșele sau pomelo amestecate cu carbohidrați (făină, orez, paste, etc.), provoacă fermentații intestinale;

 - Fructele dulci cum sunt căpșunii, pepenele roșu, pepenele galben, etc. se digeră mult mai repede decât alte alimente, de aceea este recomandat să se consume separat, întotdeauna pe stomacul gol.

 Există într-adevăr câteva excepții de fructe care se pot combina cu mâncarea, acestea fiind: merele, fructul de avocado și nuca de cocos.

 Unele persoane simt nevoia să mănânce ceva dulce la finalul mesei. În aceste cazuri se recomandă deserturile ușoare care nu interferează cu digestia. În plus, aceste deserturi delicioase sunt ușor de preparat și conțin ingrediente ușor de găsit. Iată care sunt rețetele pe care vi le propunem pentru a vă menține în formă:

1. Gelatină de cocos

 Gelatina de cocos preparată cu alga Agar-Agar este o alternativă ideală pentru iaurturi sau flan. În plus, este un desert bogat în fibre care combate constipația și ne aduce acizi grași care ne ajută să pierdem kilogramele nedorite.

 Agar-Agar este o substanță obținută din algele din zona Asiei de Sud-Est, o substanță comestibilă care este folosită ca aliment comun în multe diete, mai ales în dietele vegetariene și vegane. Agar-Agar are un conținut bogat de fibre alimentare, procentul acestora fiind de 80%. Fibrele absorb imediat glucoza printr-un proces de digestie rapid, ajutând astfel la prevenirea stocării în organism a grăsimilor sau a zahărului în exces. Agar-Agar acționează ca un ușor laxativ datorită conținutului său ridicat de fibre, rezolvând o serie de probleme digestive, constipație și tranzit intestinal lent. Agar-Agar este mult mai puternic decât gelatina: o linguriță de Agar este echivalentul a 8 lingurițe de pudră de gelatină. Agar-Agar se găsește în magazinele naturiste sub formă de fulgi, pudră sau granule.

 Ingrediente pentru 4 porții:

 - o linguriță rasă de Agar-Agar pulbere (2 g)

 - ½ litru de băutură vegetală (de cocos, orez, migdale, soia, ovăz, etc.)

 - 1 cană de fulgi de cocos (100 g)

 - două linguri de ulei de cocos extra virgin (30 g)

 - un vârf de cuțit de scorțișoară

 - miere de albine (după gust)

 Cum se prepară?

 - Cu ajutorul blenderului se procesează băutura vegetală aleasă, fulgii de cocos, uleiul de cocos (topit în prealabil pe baie de aburi), scorțișoara și mierea. Se gustă amestecul să fie suficient de dulce.

 - Se amestecă lichidul obținut cu pulberea de Agar-Agar până când se dizolvă.

 - Se lasă băutura la foc mic și se amestecă din când în când. Odată ce începe să fiarbă, se mai lasă un minut, apoi se ia de pe foc.

 - Când se răcește, se toarnă desertul în recipiente individuale și se lasă câteva ore la frigider. Va avea consistența unei budinci, iar înainte de servire se poate orna cu ciocolată rasă, fructe uscate sau goji, după preferințe.

2. Compot de mere și pere

 Așa cum am menționat, merele și perele sunt două fructe permise la desert, de aceea vă propunem următoarea rețetă foarte simplă de compot. Acesta este un desert foarte sănătos și sățios, este bogat în fibre și conține puține calorii iar, în plus, nu necesită niciun îndulcitor adăugat.

 Cum se prepară?

 Fructele pot fi gătite la cuptor sau în varianta clasică și anume: într-o crăticioară cu un litru de apă, se pun la fiert fructele tăiate cubulețe. Se pot adăuga stafide, bucățele de smochine și câteva nuci mărunțite, dar și condimente precum ghimbirul sau scorțișoara (acestea sunt în special recomandate în timpul sezonului rece deoarece sunt încălzitoare).

3. Bomboane de cacao cu cocos

 Multe persoane doresc la desert ceva dulce și dacă se poate, cu ciocolată. Pentru ele avem această rețetă de bomboane sănătoase, energizante și ușor de preparat. Ingredientele principale din acest desert sunt considerate superalimente și au beneficii extraordinare pentru sănătate.

 De exemplu, pulberea crudă de cacao este în mod natural bogată în antioxidanți și alți compuși naturali care sunt benefici pentru sănătatea cardiovasculară și pentru a ține greutatea corporală sub control. Pe lângă antioxidanți, ciocolata conține și alți compuși puternici de origine vegetală, inclusiv anandamida, numită astfel după termenul sanscrit "ananda," care poate fi tradus prin "fericire" și care este un neurotransmițător din creier care blochează temporar senzațiile de durere și de anxietate.

 La rândul său, uleiul de cocos organic ajută la pierderea în greutate și este de un real folos pentru combaterea multor probleme digestive. Lanțurile medii de acizi grași vegetali conținute de uleiul de cocos ne ajută să slăbim prin stimularea ratei metabolice cu până la 48%. Pentru a beneficia din plin de proprietățile uleiului de cocos este necesar să-l cumpărăm dintr-un magazin cu produse naturiste de calitate, având în vedere ca uleiul să fie organic și nu procesat.

 Ingrediente:

 - 10 curmale fără sâmburi

 - 1 cană de cacao crudă pulbere (125 g)

 - 5 linguri de ulei de cocos organic (75 g)

 - 1 lingură de miere de albine (25 g)

 Cum se prepară?

 - Cu ajutorul unui blender se vor procesa bine toate ingredientele. Untul de cocos se va topi în prealabil pe baie de aburi până când devine lichid (eventual și mierea dacă este solidă). După ce se obține amestecul, se formează bomboane care pot fi ornate cu fulgi de cocos. Se lasă la frigider cel puțin o oră, până când vor avea o consistență densă.

4. Cremă dulce de avocado

 Printre deserturile care ne ajută să ne menținem silueta, se remarcă și această cremă de avocado, foarte nutritivă și ușor de preparat. Fructul de avocado este foarte bogat în proteine, fibre și acizi grași și este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Avocado odată consumat se transformă rapid în energie și conține foarte puțină fructoză. Unul dintre beneficiile majore ale fructului de avocado este că ajută la scăderea în greutate.

  Ingrediente:

 - 1 avocado foarte copt

 - 1 banană

 - ½ pahar de băutură vegetală (de cocos, orez, migdale, soia, ovăz, etc.) (100 ml)

 - esență naturală de vanilie

 - o lingură de cacao sau de pudră de roșcove

 - puțină scorțișoară (opțional)

 

 Cum se prepară?

 - Cu ajutorul unui blender se procesează miezul de avocado, banana, laptele vegetal, esența de vanilie și mierea de albine. Apoi se adaugă praful de cacao și se amestecă ușor cu o lingură până ce se omogenizează cu celelalte ingrediente. Dacă dorim, pentru un plus de aromă, se adaugă puțină scorțișoară. Se ornează cu fulgi de cocos sau de migdale.

 - În cazul acestui desert putem încerca diferite variante și arome, după preferințe. Rezultatul va fi întotdeauna o cremă delicioasă asemănătoare ca textură cu o budincă.

5. Mousse de cocos cu cremă de mango

 Mousse-ul de cocos cu cremă de mango este un desert delicat, catifelat, răcoritor și cu o aromă tropicală și exotică.  Datorită faptului că acest desert conține albuș de ou crud este important să se păstreze la frigider și să se consume cât mai repede posibil.

 Acest mousse de cocos cu cremă de mango este un deliciu de la A la Z. În general se consideră că prepararea acestui desert francez – mousse- este o sarcină destinată doar profesioniștilor din domeniul culinar, însă prepararea acestui mousse nu este atât de complicată precum se crede. Rezultatul: un desert senzațional, sănătos și delicios în același timp!

 Ingrediente:

 - 1 conservă cu lapte de cocos sau cremă de cocos

 - o cană cu fulgi de cocos

 - 2 căni cu cremă de lapte

 - 1 linguriță de vanilie

 - 2 lingurițe rasă de Agar-Agar pulbere (2 g)

 - 4 albușuri

 - trei fructe de mango coapte

 - suc de lămâie

 - 2 linguri de zahăr brun sau de cocos

 Ustensile necesare:

 - Mixer

 - Un recipient pentru gelatină sau diferite recipiente individuale

 - O crăticioară

 - Blender

 Cum se prepară?

 - Într-o oală se adaugă laptele de cocos și vanilia.

 - Se lasă la foc moderat, se adaugă cele două lingurițe de Agar-Agar și două căni cu cremă de lapte. Se amestecă ușor, dar nu se lasă să fiarbă.

 - Separat, într-un recipient sau un bol se mixează albușurile de ouă până când se obține o spumă densă.

 - Apoi se incorporează cele două linguri de zahăr brun sau de cocos în albușurile de ou.

 - Se unesc ambele preparate.

 - Se umezește recipientul sau recipientele în care se va turna mousse-ul de cocos.

 - Se toarnă preparatul în forme și se lasă la frigider timp de minim 3 ore. Se recomandă ca aceste desert să se prepare cu o zi înainte de servire.

 - Apoi se prepară crema de mango.

 - Se curăță de coajă fructele de mango și se scoate sâmburele.

 - Cu ajutorul unui blender se procesează pulpa de mango împreună cu zahărul și sucul de lămâie. Crema se păstrează la frigider până în momentul servirii.

 - Când doriți să serviți desertul, adăugați câteva lingurițe de cremă de mango la fiecare cupă individuală.

 - Desertul se poate decora cu fulgi de cocos, felii de mango tăiate julien, și frunze proaspete de mentă. Acesta este un desert perfect pentru vară.

 Observații:

 - Dificultate: scăzută

 - Timp de preparare: 30 minute

 - Timp de refrigerare: minim 3 ore. Se recomandă ca acest desert să se prepare cu o zi înainte de a fi servit.

 - Acest mousse de cocos cu cremă de mango este ușor de realizat. O altă opțiune este să se incorporeze fulgii de cocos în mousse. Astfel, desertul va avea o textură mai densă și mai crocantă.

 - Crema de mango poate fi înlocuită cu sirop sau compot de mango. În acest caz, se taie fructul de mango în cuburi medii și se lasă câteva minute la foc mic împreună cu sucul de lămâie, zahărul și puțină scorțișoară.

Mai poți citi din Rețete - Dulciuri, Patiserie, Deserturi, Torturi

Deserturi la cupe pentru să…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Prajitură de migdale: delic…

Migdalele, beneficii și valori nutriționale  Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gus...

Rețete de sosuri dulci pent…

  Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi  Ce ar fi să încerci să servești desertul ...

Deserturi rapide și sănăt…

  Deserturi sănătoase pentru întreaga familie  Există multe rețete de deserturi ușor și r...

Biscuiți cu castane și cio…

  Beneficiile castanelor comestibile  Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt...

5 deserturi prietenoase cu s…

  5 deserturi prietenoase cu silueta  Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunță...

Dulceață de banane și ghi…

  Dulceață de banane și ghimbir  Această dulceață foarte gustoasă de banane și ghimbir p...

Minitarte din goji cu fructe…

  Afinele previn și tratează cistita  Afinele conțin în medie 11,4% carbohidrați, mare part...

Deserturi detox gurmande

  Desert detox - 5 rețete  Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… t...

Trifle şi tiramisu în veri…

  Trifle şi tiramisu în verine  Verinele, dar şi rețetele de tiramisu sau tri...

Reţete delicioase de gaufre

  Reţete delicioase de gaufre  Ah! Gaufrele. Un desert atât de irezistibil, at&...

Dulce de leche

  Rețete de încercat cu dulce de leche  Dulceața de lapte, numită și dulce d...

Prepară altfel delicioasa f…

  Prepară altfel delicioasa fondue cu ciocolată  Dacă vrei un desert plin de ciocol...

Orezul cu lapte în jurul lu…

  Orezul cu lapte în jurul lumii, o plăcere internațională  Laptele și orezu...

Un desert care te ajută să…

  Ce zici de un desert care te ajută să slăbești?  Deja ești nedumerit/ă. Chiar ...

Castanele sunt cele mai deli…

  Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!  Nimic nu se compară cu delicioas...

Sfaturi pentru produse de pa…

  Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase  Cum sărbătorile de sf&...

Secretele unui desert lejer

  Toate secretele unui desert lejer  În acest an îți dorești să te bucu...

Pasta de migdale

  Pasta de migdale, o dulceață hibernală  Dulciurile sunt o adevărată binefacere ...

Deserturi cu cremă tartinab…

  Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată şi alune  Ce poate fi mai ...

Totul despre gutui

  Gutuiul, ideal pentru dulceață și prăjituri  Numit şi pară de Cydonia, gutuiul...

Modalități sănătoase de …

  4 modalități sănătoase de a savura ciocolata  Ciocolata, acest păcat al multora...

Deserturi rapide pe bază de…

  Deserturi rapide pe bază de frișcă  Ai în frigider de ceva vreme frișcă p...

Umpluturi pentru clătite

  Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale  Clătitele sunt cel mai ușor și ma...

Idei de desert pentru toamn…

  Iubeste toamna sub formă de desert  Cu siguranță că ai observat deja faptul că ...

Delicatese cu ciocolata alba

  Ciocolata albă în bucătărie  Ciocolata albă este un ingredient foarte apre...

Retete cu scortisoara

  Câteva rețete pentru a descoperi delicioasa scorțișoară  Scorțișoara est...

Retete cu clatite

  Cum poți prepara altfel clătitele?  Clătitele nu se consumă doar la micul dejun ...

Cake pops

  Delicioasele cake pops  Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu...

Aluat fraged, de foietaj sau…

  Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?  Dacă ești &icir...

Retete pe baza de Nutella

  5 rețete facile pe bază de Nutella  O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial...

Secretele bezelelor reusite

  Secretele bezelelor reușite  Vă plac la nebunie bezelele, sunt ușor de făcut, nu...

Idei de deserturi in verine

  Idei de deserturi în verine  Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cott...

Cele mai delicioase desertur…

  Cele mai delicioase deserturi de vară  Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu ...

Deserturi delicioase pe baza…

  Deserturi delicioase pe baza de mascarpone  Tiramisu, înghețată, spume sau ...

Retete pentru a savura delic…

  Rețete pentru a savura delicioasele caise  Consumate fie uscate, fie proaspete, &ic...

Retete delicioase de profite…

  Rețete delicioase de profiterol  Profiterolul reprezintă un desert clasic prin exc...

Retete pe baza de nectarine

  Beneficiile nectarinelor  Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul v...

Prajitura cu visine

  Prăjitură cu vișine cu aluat de chec  Prăjitura cu vișine este un desert care n...

Retete pe baza de kiwi galbe…

  Rețete irezistibile pe baza de kiwi galben  Ai auzit pana acum de fructul kiwi galb...

Idei pentru un flan minunat

  Idei pentru a prepara un flan minunat  Vrei să îți epatezi invitații? &Icir...

Deserturi lejere pentru var…

  4 rețete de deserturi lejere pentru aceasta vara  Vara vine cu cele mai arzătoare ...

Delicatele macarons

  Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma  Primavara se s...

Clafoutis dulce sau sarat

  Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat  Un delicios desert traditional pe baza de c...

Choux a la creme sarate sau …

  4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci  Cu siguranta ca ...

Briose

  Brioșe haioase și delicioase  Brioșele sunt un desert delicios, ușor de pregăti...

Cheesecake

  Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori  Prajitura ...

Chec pufos cu cacao

  Chec pufos cu cacao  Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul...

Pasca cu branza dulce

  Pască cu brânză dulce  O rețetă extrem de simplă dar și sofisticată &ic...

Cozonac cu nuca, rahat și c…

  Cozonac cu nucă, rahat și cacao  Cozonacul este desertul tradițional al româ...

Tort de ananas

  Tort de ananas  Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice...

Cremă de zahăr ars

  Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)  Crema de zahăr ars este poate printre cele mai...

Cornulețe cu rahat

  Cornulețe cu rahat  Cornulețele cu rahat sau cu gem sunt o rețetă de la bunicile...

Nuci umplute

  Nuci umplute  Cu siguranță că nu ați uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor p...

Măr copt cu miere și nucă

  Măr copt cu miere și nucă  Merele sunt printre cele mai bune și la îndem&a...

Tort simplu

  Tort simplu  De câte ori nu v-ați aflat în situația în care de z...

Tort de clătite

  Tort de clătite  Iată o rețetă pe care nu multe dintre gospodine se încume...

Salam de biscuiți

  Salam de biscuiți  Salamul de biscuiți este un dulce pentru orice ocazie. Fie că ...

Tort cu fructe

  Tort cu fructe  Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru ...

Prajitura cu mere

  Prajitura cu mere  Din când în când, cu toții simțim nevoia de c...

Friganele

  Frigănele  Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, și ne ...

Croissant cu ciocolată

  Croissant cu ciocolată  Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai ap...