Idei de deserturi în verine
Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cotta sau tiramisu, crumble sau deserturi cu fructe… deserturile de preparat în verine sunt extrem de numeroase. Și sunt mult mai gurmande atunci când se servesc în verine. Nu È›i se pare? Iată câteva idei de cele mai frumoase È™i mai drăguÈ›e deserturi foarte transparente.
Verine cu fructe.
O dată cu reîntoarcerea zilelor frumoase de vară, fructele invadează magazinele sau pieÈ›ele È™i le poÈ›i consuma timp de mai multe luni, mai ales pentru a prepara niÈ™te verine care mai de care mai delicioase È™i mai colorate. Le poÈ›i folosi pentru a prepara un crumble asociind caisele È™i zmeura, o prăjitură pădurea neagră, o tartă cu căpÈ™uni cu piÈ™coturi È™i friÈ™că sau cremă sau de ce nu, un orez cu lapte È™i cu caise care vor arăta toate minunat în micile pahare de sticlă. Și dacă doreÈ™ti să prepari un desert mai lejer, te poÈ›i baza fără probleme pe o spumă lejeră de căpÈ™uni.
Creme extrem de gurmande.
Pentru ca deserturile tale să ia o notă cât mai elegantă, poÈ›i folosi cele mai mici pahare de sticlă pe care le ai. PoÈ›i pregăti în ele niÈ™te mere caramelizate cu turtă dulce, o panna cotta cu fructe roÈ™ii, cu afine sau cu caise.
Tiramisu în verine.
GândeÈ™te-te să profiÈ›i È™i de vedeta bucătăriei italiene în ceea ce priveÈ™te desertul – este vorba despre tiramisu. Pentru un adevărat tiramisu italian, te poÈ›i folosi de o cafea puternică, neagră, fără zahăr. Dar pe baza clasică a celebrului tiramisu se pot naÈ™te È™i o mulÈ›ime de variante cu fructe. Pentru asta poÈ›i înlocui clasica cafea cu un sirop de fructe sau cu un sirop È™i poÈ›i garnisi preparatul cu mascarpone È™i cu bucăți de fructe înainte de a pudra desertul cu cacao sau cu nucă de cocos răzuită. PoÈ›i încerca È™i o versiune cu caise È™i cu trandafiri, de ce nu.
O tușă gurmandă prin intermediul ciocolatei.
Cicolata, fie că este neagră sau albă este cea mai gurmandă varianta pentru un desert. Fie că o serveÈ™ti pe post de crumble, ganaÅŸ sau mousse, ciocolata îÈ›i va sublima de fiecare dată deserturile în verine. Te poÈ›i lăsa tentat È™i de o variantă de verine cu jeleu sau cu mai multe straturi de fructe. Verinele cu ciocolată în trei straturi arată foarte bine.
Verinele pentru desert reprezintă deci cel mai bun plan. Elegante ÅŸi rafinate, te vei distra cu siguranță pregătindu-le. Cu ciocolată pentru cele mai gurmande, cu mere pentru cele mai clasice, ai de unde alege. Te poÈ›i juca prin intermediul culorilor, al amestecurilor… este momentul să îÈ›i testezi creativitatea.