Frigănele
Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, È™i ne aduce mereu aminte de copilărie. Frigănelele pot fi consumate ca È™i aperitiv, simple, sau dimineaÈ›a, alături de o ceaÈ™că de cacao cu lapte, sau de lapte dulce simplu, fiert cu puÈ›ină sare. Frigănelele sunt extrem de uÈ™or de preparat, È™i nu necesită multe ingrediente. De asemenea, dacă aveÈ›i poftă de ceva dulce, nu ezitaÈ›i să apelaÈ›i la delicioasele frigănele peste care puneÈ›i din abundență zahăr.
Ingrediente pentru friganele
AÈ™a cum spuneam, frigănelele sunt genul de desert sau de aperitiv pregătit în grabă, cu ce aveÈ›i la îndemână. Pentru a pregăti frigănelele, aveÈ›i nevoie de pâine, ou, puÈ›in lapte (opÈ›ional) È™i zahăr, È™i, bineînÈ›eles de ulei pentru prăjit.
Preparare friganele
AveÈ›i nevoie de vreo zece felii de pâine, de preferat nu aÈ™a proaspătă, să se poată tăia în felii, la două ouă.
ÎnmuiaÈ›i feliile de pâine în puÈ›in lapte (dar puteÈ›i sări peste această etapă dacă nu aveÈ›i lapte la îndemână) È™i apoi daÈ›i-le prin oul bătut bine. ÎncingeÈ›i uleiul È™i puneÈ›i frigănelele la prăjit, întorcându-le pe ambele părÈ›i. ScoateÈ›i frigănelele pe o farfurie sau pe un platou unde aÈ›i aÈ™ezat È™i un prosop de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces. Se servesc ca atare sau cu zahăr sau miere deasupra. Pot fi un aperitiv delicios, sau un desert de criză, un mic dejun copios, sau o gustare pe fugă.
Pofta buna!