Delicioasele cake pops
Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu siguranță, o dată ce veÈ›i gusta din aceste delicioase cake pops vă veÈ›i dori să încercaÈ›i să le preparaÈ›i chiar dvs. Cake pops reprezintă de fapt „bomboane” din aluat, pe băț, cu diferite glazuri È™i umpluturi. Cake pops este un termen folosit de către americani, însă treptat, această reÈ›etă a ajuns È™i în È›ara noastră, È™i iată că acum se găsesc reÈ›ete felurite de cake pops, precum È™i celebrele aparate cake pops în marile magazine, precum È™i în magazinele online. Cake pops sunt delicioase, se prepară rapid, È™i mult mai sănătoase pentru copii decât varianta acadelelor ori prăjiturilor din comerÈ›.
ÎnvățaÈ›i să faceÈ›i singuri cake pops
Cake pops cu siguranță că v-au atras atenÈ›ia la candy baruri sau la anumite petreceri, ori chiar la evenimente deosebite. Este vorba despre cake pops, aceste delicioase bombonele făcute din blat, cu glazură È™i înfipte pe beÈ›e de acadea. Cake pops sunt o apariÈ›ie spectaculoasă, care fură privirea oricui È™i inimile invitaÈ›ilor. De fapt, cake pops sunt o prăjitură în adevăratul sens al cuvântului, deoarece aveÈ›i nevoie de un blat, dar È™i de cremă, de glazură...
Cake pops însă capătă o formă minunată atunci când sunt modelate ca o bomboană, apoi înmuiate în fondant sau în ciocolată È™i decorate cu tot ceea ce aveÈ›i la îndemână sau vă trece prin cap – de la nuci măcinate, migdale măcinate, până la bombonele de tort, fulgi de ciocolată, etc. Pentru a face singuri cake pops, aveÈ›i nevoie de un aparat special de făcut cake pops, pe care îl găsiÈ›i È™i îl puteÈ›i achiziÈ›iona simplu de pe internet ori din marile lanÈ›uri de magazine, apoi aveÈ›i nevoie de beÈ›igaÈ™e în care să înfigeÈ›i cake pops-urile (sunt ideale È™i cele de cafea), È™i de multă răbdare.
Cake pops – potrivite pentru orice ocazie
Cake pops sunt potrivite pentru orice ocazie, È™i copiii le adoră, bineînÈ›eles. Cake pops îÈ™i vor găsi locul foarte bine atât pe masa de prânz de duminică, atunci când toată familia este reunită, cât È™i pe mesele festive, la o zi onomastică sau, de ce nu, la ocazii mai deosebite, precum nunÈ›ile È™i botezurile.
Cum se prepară cake pops?
Pentru a prepara Cake pops, veÈ›i nevoie de ingredientele pentru un blat de chec sau de tort. AÈ™adar, dacă aveÈ›i o reÈ›etă care vă ajută È™i nu dă greÈ™ niciodată, folosiÈ›i acea reÈ›etă. În principiu, aveÈ›i nevoie de 6 ouă, 6 linguri de zahăr È™i 6 linguri de făină, un praf de copt, o linguriță de esență de rom sau de migdale, È™i acestea sunt ingredientele pentru blat. Se separă albuÈ™urile de gălbenuÈ™uri, se bat spumă albuÈ™urile cu zahărul apoi se incorporează câte un gălbenuÈ™ în compoziÈ›ie urmat de făină È™i praful de copt. Se toarnă această compoziÈ›ie în aparatul special de făcut cake pops, sau într-o tavă normală de copt, unsă cu ulei È™i tapetată cu făină. A, puteÈ›i face cake pops È™i fără aparatul acela special. Se coace blatul separat, apoi se lasă la răcit, se taie bucățele, È™i se pune într-un bol, unde se ia la amestecat cu mâna până ce se obÈ›in firimituri mici È™i fine. AdăugaÈ›i în bol sirop (de la un compot), cacao, puÈ›in unt moale, la temperatura camerei, È™i ceva nucă pisată fin. FormaÈ›i biluÈ›e din aluat, cu mâna. Se bagă apoi bilele la frigider, să se întărească untul È™i să se lege compoziÈ›ia, È™i între timp se topeÈ™te puÈ›ină ciocolată (neagră sau albă) unde se vor înmuia cake pops-urile. Se înfige un băț în fiecare cake pop, È™i se înmoaie fiecare biluță în ciocolată, după care se presară bombonele pe deasupra. Poftă bună!