Salam de biscuiți
Salamul de biscuiÈ›i este un dulce pentru orice ocazie. Fie că aveÈ›i musafiri sau pur È™i simplu vreÈ›i să preparaÈ›i ceva bun pentru familie, salamul de biscuiÈ›i este cea mai la îndemână reÈ›etă, nu necesită ingrediente sofisticate, È™i nici complexitatea nu este ridicată. Salamul de biscuiÈ›i ne aduce aminte de copilărie. Să încercăm să readucem magia copilăriei în bucătăria noastră!
Ingrediente necesare pentru a pregati salamul de biscuiți
Pentru a prepara deliciosul salam de biscuiÈ›i, avem nevoie de 300 de grame de biscuiÈ›i simpli, se poate să cumpăraÈ›i È™i biscuiÈ›i la kilogram, o cană de zahăr, aproximativ un pacheÈ›el de 100 de grame de unt, un plic de 50 de grame de cacao, 100 de grame de nucă, stafide, o cană de lapte, o esență de rom, È™i rahat după gust, cât de mult doriÈ›i.
Cum preparam salamul de biscuiți
Salamul de biscuiÈ›i se prepară extrem de rapid È™i de simplu. În primă etapă, trebuie să zdrobiÈ›i foarte bine biscuiÈ›ii, până ce obÈ›ineÈ›i bucățele mici, îi puteÈ›i fărâmiÈ›a în mână sau vă puteÈ›i folosi de un ciocan de È™niÈ›ele. Între timp, puneÈ›i stafidele la înmuiat în rom È™i încingeÈ›i o cratiță în care prăjiÈ›i bine nucile. Nucile prăjite vor da o aromă deosebită salamului de biscuiÈ›i. De asemenea, după ce aÈ›i terminat de prăjit nucile, puneÈ›i la încălzit într-o crăticioară mică jumătate din cantitatea de lapte È™i zahărul, până ce acesta din urmă se topeÈ™te È™i se obÈ›ine un sirop legat. După un minut după ce siropul începe să facă spumă, adăugaÈ›i cele 100 de grame de unt până se topeÈ™te È™i restul de lapte, plus cele 50 de grame de cacao.
La final, puteÈ›i adăuga È™i puÈ›ină esență de rom. LăsaÈ›i să clocotească puÈ›in, apoi luaÈ›i de pe foc. Într-un castron mai mare, aÈ™ezaÈ›i biscuiÈ›ii, peste care turnaÈ›i acest amestec, până ce aceÈ™tia se înmoaie. AveÈ›i grijă să nu se înmoaie de tot biscuiÈ›ii, este posibil să nu fie nevoie chiar de tot siropul astfel preparat. AmestecaÈ›i biscuiÈ›ii aromaÈ›i È™i înmuiaÈ›i bine cu nuca prăjită, cu stafidele umflate È™i aromate È™i cu rahat tăiat cubuleÈ›e. Pe o folie de plastic sau de aluminiu, turnaÈ›i jumătate din această compoziÈ›ie È™i strângeÈ›i ca pe un rulou mai mare. Trebuie să strângeÈ›i bine la ambele capete pentru a scoate aerul din salamul cu biscuiÈ›i. LegaÈ›i apoi strâns la ambele capete salamul È™i băgaÈ›i-l la frigider peste noapte, sau câteva ore. Salamul de biscuiÈ›i se scoate din folie, se taie felii È™i se serveÈ™te cu plăcere alături de un pahar mare de lapte.
Pofta buna!