Deserturi la cupe pentru sărbători

Deserturile la cupe, o tendință la modă

Deserturi la cupe pentru sărbători

 Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voastră, cât și pentru încântarea oaspeților voștri. Deserturile la cupe sunt cea mai recentă modă. Mii de patiserii și restaurante din lume le servesc, deși în realitate acest tip de desert nu este ceva nou.

 De unde vine moda de a servi deserturi în cupe sau pahare? Cine a fost prima persoană care a decis să servească un desert într-un pahar? După cum se dovedește, nu a fost un chef de patiserie care a inventat acest tip de desert sau cel puțin cine a creat acest trend. Meritul este al unui farmacist britanic pe nume James Horlink, specialist în dezvoltarea suplimentelor nutritive pentru sănătatea nou-născuților. În 1873, londonezul s-a mutat în Statele Unite pentru a deschide, împreună cu fratele său, o fabrică a acestor suplimente pe bază de cereale, iar ceea ce a început ca produs sub formă de terci a ajuns să fie comercializat și sub formă de shake, înghețată și, în final, celebrele deserturi în pahare.

 Cupele de desert sunt o modalitate perfectă de a introduce deserturi pe care în mod normal nu le puteți face sub formă de tort, fie din cauza texturilor foarte lichide, fie din cauza faptului că straturile nu își vor susține propria greutate. De asemenea, cupele de desert sunt foarte ușor de conservat și transportat. În general, cupele de desert sunt alcătuite, de obicei, din cel puțin trei straturi diferite, dintre care se evidențiază o bază, o cremă sau un sos și câteva fructe. Un alt lucru care nu poate lipsi din alcătuirea cupelor de desert este o textură crocantă.

 Pentru a obține texturi crocante puteți opta pentru:
 - Biscuiți.
 - Diverse fructe uscate, cea mai bună opțiune (alunele prăjite, nucile și fisticul aduc o textură crocantă la delicatețea cremelor și a biscuiților).
 - Foile de ciocolată. Acestea oferă acea structură crocantă și se completează cu aproape orice tip de desert.

1. Cupe cu ciocolată, arahide și banane prăjite

 Fie că aveți poftă de un desert deosebit și cremos, fie că doriți să vă surprindeți invitații de sărbători, încercați aceste cupe delicioase cu ciocolată și banane:

 Ingrediente pentru 6 cupe:

 Pentru bază:

 - 50 g de ulei de cocos

 - 75 g glazură de ciocolată neagră

 - 80 ml de ulei moale de măsline

 - 100 ml de lapte de soia

 - 100 g de zahăr integral

 - 160 g de făină de orez

 - 1 g de bicarbonat

 - 1 g de drojdie

 - 2 g de sare

 - 5 g de semințe de in măcinate

 În plus:

 - 100 g de arahide sărate

 - 50 g de zahăr integral

 - 3 banane coapte

Preparare (45 minute)

Pentru bază:

 1. Topiți untul de nucă de cocos cu glazura de ciocolată și amestecați bine până când preparatul este dizolvat și omogen.
 2. Adăugați uleiul, laptele de soia și ingredientele uscate cernute până când sunt bine integrate.
 3. Coaceți aproximativ 20 de minute în formă la 180°C.

Pentru arahide:

 4. Într-o tigaie, adăugați zahărul integral până când se topește (fără a-l agita) și apoi adăugați arahidele.
 5. Amestecați până când arahidele sunt acoperite cu caramel și întindeți-le pe hârtie de copt pentru a se usca bine.

Pentru banane:

 6. Coaceți bananele cu tot cu coajă la 180 ° C până când vedeți că coaja capătă o nuanță negricioasă.

Pentru servire:

 7. Tăiați tortul neregulat.
 8 . Aranjați bucățile de tort de ciocolată intercalate cu bucăți de banane prăjite, tăiate în felii și arahidele caramelizate.

2. Cupe cu carrot cake, toffee de orez integral și morcovi însiropați

 Încercați tortul clasic de morcovi în versiunea mini și cu o notă originală. Orice desert clasic poate fi transformat pentru a se potrivi în aceste cupe, cum ar fi tiramisu, cheesecake, tort de morcovi și chiar faimosul tort Sacher (unul dintre cele mai renumite deserturi vieneze). De asemenea, cupele de desert mai sunt cunoscute și sub numele de verine, care în Franța înseamnă sticlă și sunt formate din mai multe straturi și sunt servite în cupe de sticlă.

 Ingrediente pentru 6 cupe:

Pentru carrot cake:

 - 90 g de făină de porumb

 - 20 g de amidon de porumb

 - 9 g de drojdie

 - 10 g de semințe de in măcinate

 - 60 g de zahăr integral

 - 100 g de suc de morcovi

 - 40 g de morcovi rași

 - 100 g de lapte de soia

 - 20 g de ulei moale de măsline

 - 3 g de scorțișoară

 - 1 g de nucșoară

 - un vârf de cuțit de sare

Pentru toffee:

 - 100 g de lapte vegetal

 - 25 g de orez integral fiert

 - 20 g de curmale

 - 1 g de zahăr vanilat

Pentru morcovii însiropați:

 - 100 g de apă minerală

 - 50 g de zahăr integral

 - 50 g de morcovi baby

 - O ramură de lemn-dulce

 Preparare (o oră)

Pentru carrot cake:

 1. Amestecați morcovii până obțineți sucul necesar pe o parte și pulpa pe cealaltă.
 2. Amestecați apoi rezultatul obținut cu laptele de soia și uleiul de măsline, apoi adăugați toate ingredientele uscate cernute. Condimentele pot varia în funcție de gust.
 3. Coaceți la 175 ° C într-o formă pentru aproximativ 15 minute.

Pentru toffee:

 1. Preparați toffee într-o cratiță dintr-o băutură vegetală rece, cu curmale și orez, până fierbe.
 2. Apoi procesați cu un blender și lăsați să se răcească.

Pentru morcovii însiropați:

 1. Pregătiți un sirop cu apă și zahăr și fierbeți până când se dizolvă complet zahărul.
 2. Lăsați-l un minut împreună cu lemnul-dulce la foc mic.
 3. Decojiți morcovii și adăugați-i la sirop. Lăsați morcovii să se gătească aproximativ 30 de secunde.

Pentru asamblare:

 1. Tăiați blatul de morcovi copt cu o lungime de aproximativ 2 cm.
 2. La baza unui pahar plat, așezați o lingură generoasă de toffee și apoi aproximativ 3 lingurițe de blat de morcovi împreună cu 3 jumătăți de morcovi însiropați și lăsați să se răcească.

 3. Cupe cu cremă de mango, portocale și crocant de ciocolată

 Aceste cupe speciale de desert sunt perfecte cu ocazia sărbătorilor de iarnă, datorită fructelor aromate pe care le conțin. Iată cum se prepară:

 Ingrediente pentru 6 cupe:

Pentru crema de fructe:

 - 2 mango copți

 - 3 banane coapte

Pentru biscuiții de portocale:

 - 110 g de făină de orez

 - 100 g de făină de migdale

 - 2 g de bicarbonat

 - 80 g de zahăr de trestie

 - 70 g de margarină bio nehidrogenată

 - un vârf de cuțit de sare - coaja rasă de la o portocală bio

Pentru crocant:

 - 100 g de ciocolată albă vegană

 Preparare:

Pentru cremă:

 1. Curățați și zdrobiți bine mango și bananele până când obțineți un piure omogen.
 2. Lăsați-l să se răcească la frigider într-o pungă de patiserie.

Pentru biscuiții de portocale:

 1. Amestecați bine toate ingredientele, cu excepția cojii de portocală și coaceți biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 6 minute la 170 ° C.

 2. După ce i-ați scos din cuptor din cuptor, radeți pe deasupra coaja de portocală.

Pentru crocantul de ciocolată:

 1. Topiți ciocolata într-un bol.
 2. Întindeți un strat de ciocolată cât mai subțire pe o hârtie de copt și lăsați-o să cristalizeze în frigider.
 3. Apoi tăiați crocantul în formele dorite și depozitați-l într-un vas la temperatura camerei.

Servire:

 1. Turnați crema de mango și banane în fiecare cupă.
 2. În momentul servirii, adăugați câteva bucăți de biscuiți de portocale, câteva discuri de ciocolată albă și puțină coajă de portocală bio.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Rețete - Dulciuri, Patiserie, Deserturi, Torturi

Deserturi la cupe pentru să…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Prajitură de migdale: delic…

Migdalele, beneficii și valori nutriționale  Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gus...

Rețete de sosuri dulci pent…

  Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi  Ce ar fi să încerci să servești desertul ...

Deserturi rapide și sănăt…

  Deserturi sănătoase pentru întreaga familie  Există multe rețete de deserturi ușor și r...

Biscuiți cu castane și cio…

  Beneficiile castanelor comestibile  Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt...

5 deserturi prietenoase cu s…

  5 deserturi prietenoase cu silueta  Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunță...

Dulceață de banane și ghi…

  Dulceață de banane și ghimbir  Această dulceață foarte gustoasă de banane și ghimbir p...

Minitarte din goji cu fructe…

  Afinele previn și tratează cistita  Afinele conțin în medie 11,4% carbohidrați, mare part...

Deserturi detox gurmande

  Desert detox - 5 rețete  Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… t...

Trifle şi tiramisu în veri…

  Trifle şi tiramisu în verine  Verinele, dar şi rețetele de tiramisu sau tri...

Reţete delicioase de gaufre

  Reţete delicioase de gaufre  Ah! Gaufrele. Un desert atât de irezistibil, at&...

Dulce de leche

  Rețete de încercat cu dulce de leche  Dulceața de lapte, numită și dulce d...

Prepară altfel delicioasa f…

  Prepară altfel delicioasa fondue cu ciocolată  Dacă vrei un desert plin de ciocol...

Orezul cu lapte în jurul lu…

  Orezul cu lapte în jurul lumii, o plăcere internațională  Laptele și orezu...

Un desert care te ajută să…

  Ce zici de un desert care te ajută să slăbești?  Deja ești nedumerit/ă. Chiar ...

Castanele sunt cele mai deli…

  Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!  Nimic nu se compară cu delicioas...

Sfaturi pentru produse de pa…

  Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase  Cum sărbătorile de sf&...

Secretele unui desert lejer

  Toate secretele unui desert lejer  În acest an îți dorești să te bucu...

Pasta de migdale

  Pasta de migdale, o dulceață hibernală  Dulciurile sunt o adevărată binefacere ...

Deserturi cu cremă tartinab…

  Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată şi alune  Ce poate fi mai ...

Totul despre gutui

  Gutuiul, ideal pentru dulceață și prăjituri  Numit şi pară de Cydonia, gutuiul...

Modalități sănătoase de …

  4 modalități sănătoase de a savura ciocolata  Ciocolata, acest păcat al multora...

Deserturi rapide pe bază de…

  Deserturi rapide pe bază de frișcă  Ai în frigider de ceva vreme frișcă p...

Umpluturi pentru clătite

  Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale  Clătitele sunt cel mai ușor și ma...

Idei de desert pentru toamn…

  Iubeste toamna sub formă de desert  Cu siguranță că ai observat deja faptul că ...

Delicatese cu ciocolata alba

  Ciocolata albă în bucătărie  Ciocolata albă este un ingredient foarte apre...

Retete cu scortisoara

  Câteva rețete pentru a descoperi delicioasa scorțișoară  Scorțișoara est...

Retete cu clatite

  Cum poți prepara altfel clătitele?  Clătitele nu se consumă doar la micul dejun ...

Cake pops

  Delicioasele cake pops  Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu...

Aluat fraged, de foietaj sau…

  Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?  Dacă ești &icir...

Retete pe baza de Nutella

  5 rețete facile pe bază de Nutella  O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial...

Secretele bezelelor reusite

  Secretele bezelelor reușite  Vă plac la nebunie bezelele, sunt ușor de făcut, nu...

Idei de deserturi in verine

  Idei de deserturi în verine  Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cott...

Cele mai delicioase desertur…

  Cele mai delicioase deserturi de vară  Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu ...

Deserturi delicioase pe baza…

  Deserturi delicioase pe baza de mascarpone  Tiramisu, înghețată, spume sau ...

Retete pentru a savura delic…

  Rețete pentru a savura delicioasele caise  Consumate fie uscate, fie proaspete, &ic...

Retete delicioase de profite…

  Rețete delicioase de profiterol  Profiterolul reprezintă un desert clasic prin exc...

Retete pe baza de nectarine

  Beneficiile nectarinelor  Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul v...

Prajitura cu visine

  Prăjitură cu vișine cu aluat de chec  Prăjitura cu vișine este un desert care n...

Retete pe baza de kiwi galbe…

  Rețete irezistibile pe baza de kiwi galben  Ai auzit pana acum de fructul kiwi galb...

Idei pentru un flan minunat

  Idei pentru a prepara un flan minunat  Vrei să îți epatezi invitații? &Icir...

Deserturi lejere pentru var…

  4 rețete de deserturi lejere pentru aceasta vara  Vara vine cu cele mai arzătoare ...

Delicatele macarons

  Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma  Primavara se s...

Clafoutis dulce sau sarat

  Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat  Un delicios desert traditional pe baza de c...

Choux a la creme sarate sau …

  4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci  Cu siguranta ca ...

Briose

  Brioșe haioase și delicioase  Brioșele sunt un desert delicios, ușor de pregăti...

Cheesecake

  Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori  Prajitura ...

Chec pufos cu cacao

  Chec pufos cu cacao  Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul...

Pasca cu branza dulce

  Pască cu brânză dulce  O rețetă extrem de simplă dar și sofisticată &ic...

Cozonac cu nuca, rahat și c…

  Cozonac cu nucă, rahat și cacao  Cozonacul este desertul tradițional al româ...

Tort de ananas

  Tort de ananas  Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice...

Cremă de zahăr ars

  Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)  Crema de zahăr ars este poate printre cele mai...

Cornulețe cu rahat

  Cornulețe cu rahat  Cornulețele cu rahat sau cu gem sunt o rețetă de la bunicile...

Nuci umplute

  Nuci umplute  Cu siguranță că nu ați uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor p...

Măr copt cu miere și nucă

  Măr copt cu miere și nucă  Merele sunt printre cele mai bune și la îndem&a...

Tort simplu

  Tort simplu  De câte ori nu v-ați aflat în situația în care de z...

Tort de clătite

  Tort de clătite  Iată o rețetă pe care nu multe dintre gospodine se încume...

Salam de biscuiți

  Salam de biscuiți  Salamul de biscuiți este un dulce pentru orice ocazie. Fie că ...

Tort cu fructe

  Tort cu fructe  Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru ...

Prajitura cu mere

  Prajitura cu mere  Din când în când, cu toții simțim nevoia de c...

Friganele

  Frigănele  Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, și ne ...

Croissant cu ciocolată

  Croissant cu ciocolată  Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai ap...