Deserturile la cupe, o tendință la modă
 Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voastră, cât și pentru încântarea oaspeților voștri. Deserturile la cupe sunt cea mai recentă modă. Mii de patiserii și restaurante din lume le servesc, deși în realitate acest tip de desert nu este ceva nou.
 De unde vine moda de a servi deserturi în cupe sau pahare? Cine a fost prima persoană care a decis să servească un desert într-un pahar? După cum se dovedește, nu a fost un chef de patiserie care a inventat acest tip de desert sau cel puțin cine a creat acest trend. Meritul este al unui farmacist britanic pe nume James Horlink, specialist în dezvoltarea suplimentelor nutritive pentru sănătatea nou-născuților. În 1873, londonezul s-a mutat în Statele Unite pentru a deschide, împreună cu fratele său, o fabrică a acestor suplimente pe bază de cereale, iar ceea ce a început ca produs sub formă de terci a ajuns să fie comercializat și sub formă de shake, înghețată și, în final, celebrele deserturi în pahare.
 Cupele de desert sunt o modalitate perfectă de a introduce deserturi pe care în mod normal nu le puteți face sub formă de tort, fie din cauza texturilor foarte lichide, fie din cauza faptului că straturile nu își vor susține propria greutate. De asemenea, cupele de desert sunt foarte ușor de conservat și transportat. În general, cupele de desert sunt alcătuite, de obicei, din cel puțin trei straturi diferite, dintre care se evidențiază o bază, o cremă sau un sos și câteva fructe. Un alt lucru care nu poate lipsi din alcătuirea cupelor de desert este o textură crocantă.
 Pentru a obține texturi crocante puteți opta pentru:
 - Biscuiți.
 - Diverse fructe uscate, cea mai bună opțiune (alunele prăjite, nucile și fisticul aduc o textură crocantă la delicatețea cremelor și a biscuiților).
 - Foile de ciocolată. Acestea oferă acea structură crocantă și se completează cu aproape orice tip de desert.
1. Cupe cu ciocolată, arahide și banane prăjite
 Fie că aveți poftă de un desert deosebit și cremos, fie că doriți să vă surprindeți invitații de sărbători, încercați aceste cupe delicioase cu ciocolată și banane:
 Ingrediente pentru 6 cupe:
 Pentru bază:
 - 50 g de ulei de cocos
 - 75 g glazură de ciocolată neagră
 - 80 ml de ulei moale de măsline
 - 100 ml de lapte de soia
 - 100 g de zahăr integral
 - 160 g de făină de orez
 - 1 g de bicarbonat
 - 1 g de drojdie
 - 2 g de sare
 - 5 g de semințe de in măcinate
 În plus:
 - 100 g de arahide sărate
 - 50 g de zahăr integral
 - 3 banane coapte
Preparare (45 minute)
Pentru bază:
 1. Topiți untul de nucă de cocos cu glazura de ciocolată și amestecați bine până când preparatul este dizolvat și omogen.
 2. Adăugați uleiul, laptele de soia și ingredientele uscate cernute până când sunt bine integrate.
 3. Coaceți aproximativ 20 de minute în formă la 180°C.
Pentru arahide:
 4. Într-o tigaie, adăugați zahărul integral până când se topește (fără a-l agita) și apoi adăugați arahidele.
 5. Amestecați până când arahidele sunt acoperite cu caramel și întindeți-le pe hârtie de copt pentru a se usca bine.
Pentru banane:
 6. Coaceți bananele cu tot cu coajă la 180 ° C până când vedeți că coaja capătă o nuanță negricioasă.
Pentru servire:
 7. Tăiați tortul neregulat.
 8 . Aranjați bucățile de tort de ciocolată intercalate cu bucăți de banane prăjite, tăiate în felii și arahidele caramelizate.
2. Cupe cu carrot cake, toffee de orez integral și morcovi însiropați
 Încercați tortul clasic de morcovi în versiunea mini și cu o notă originală. Orice desert clasic poate fi transformat pentru a se potrivi în aceste cupe, cum ar fi tiramisu, cheesecake, tort de morcovi și chiar faimosul tort Sacher (unul dintre cele mai renumite deserturi vieneze). De asemenea, cupele de desert mai sunt cunoscute și sub numele de verine, care în Franța înseamnă sticlă și sunt formate din mai multe straturi și sunt servite în cupe de sticlă.
 Ingrediente pentru 6 cupe:
Pentru carrot cake:
 - 90 g de făină de porumb
 - 20 g de amidon de porumb
 - 9 g de drojdie
 - 10 g de semințe de in măcinate
 - 60 g de zahăr integral
 - 100 g de suc de morcovi
 - 40 g de morcovi rași
 - 100 g de lapte de soia
 - 20 g de ulei moale de măsline
 - 3 g de scorțișoară
 - 1 g de nucșoară
 - un vârf de cuțit de sare
Pentru toffee:
 - 100 g de lapte vegetal
 - 25 g de orez integral fiert
 - 20 g de curmale
 - 1 g de zahăr vanilat
Pentru morcovii însiropați:
 - 100 g de apă minerală
 - 50 g de zahăr integral
 - 50 g de morcovi baby
 - O ramură de lemn-dulce
 Preparare (o oră)
Pentru carrot cake:
 1. Amestecați morcovii până obțineți sucul necesar pe o parte și pulpa pe cealaltă.
 2. Amestecați apoi rezultatul obținut cu laptele de soia și uleiul de măsline, apoi adăugați toate ingredientele uscate cernute. Condimentele pot varia în funcție de gust.
 3. Coaceți la 175 ° C într-o formă pentru aproximativ 15 minute.
Pentru toffee:
 1. Preparați toffee într-o cratiță dintr-o băutură vegetală rece, cu curmale și orez, până fierbe.
 2. Apoi procesați cu un blender și lăsați să se răcească.
Pentru morcovii însiropați:
 1. Pregătiți un sirop cu apă și zahăr și fierbeți până când se dizolvă complet zahărul.
 2. Lăsați-l un minut împreună cu lemnul-dulce la foc mic.
 3. Decojiți morcovii și adăugați-i la sirop. Lăsați morcovii să se gătească aproximativ 30 de secunde.
Pentru asamblare:
 1. Tăiați blatul de morcovi copt cu o lungime de aproximativ 2 cm.
 2. La baza unui pahar plat, așezați o lingură generoasă de toffee și apoi aproximativ 3 lingurițe de blat de morcovi împreună cu 3 jumătăți de morcovi însiropați și lăsați să se răcească.
 3. Cupe cu cremă de mango, portocale și crocant de ciocolată
 Aceste cupe speciale de desert sunt perfecte cu ocazia sărbătorilor de iarnă, datorită fructelor aromate pe care le conțin. Iată cum se prepară:
 Ingrediente pentru 6 cupe:
Pentru crema de fructe:
 - 2 mango copți
 - 3 banane coapte
Pentru biscuiții de portocale:
 - 110 g de făină de orez
 - 100 g de făină de migdale
 - 2 g de bicarbonat
 - 80 g de zahăr de trestie
 - 70 g de margarină bio nehidrogenată
 - un vârf de cuțit de sare - coaja rasă de la o portocală bio
Pentru crocant:
 - 100 g de ciocolată albă vegană
 Preparare:
Pentru cremă:
 1. Curățați și zdrobiți bine mango și bananele până când obțineți un piure omogen.
 2. Lăsați-l să se răcească la frigider într-o pungă de patiserie.
Pentru biscuiții de portocale:
 1. Amestecați bine toate ingredientele, cu excepția cojii de portocală și coaceți biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 6 minute la 170 ° C.
 2. După ce i-ați scos din cuptor din cuptor, radeți pe deasupra coaja de portocală.
Pentru crocantul de ciocolată:
 1. Topiți ciocolata într-un bol.
 2. Întindeți un strat de ciocolată cât mai subțire pe o hârtie de copt și lăsați-o să cristalizeze în frigider.
 3. Apoi tăiați crocantul în formele dorite și depozitați-l într-un vas la temperatura camerei.
Servire:
 1. Turnați crema de mango și banane în fiecare cupă.
 2. În momentul servirii, adăugați câteva bucăți de biscuiți de portocale, câteva discuri de ciocolată albă și puțină coajă de portocală bio.